Κυβέρνηση

Κλιμακώνεται η κρίση - Επίθεση Αθήνας κατά Μόσχας: «Εμείς έχουμε γεγονότα και αποδείξεις, θα αντιδράσουμε ανάλογα» - Ξεχειλίζει η οργή του Κρεμλίνου για τον Ελληνα ΥΠΕΞ

Στα άκρα οδηγεί η Αθήνα τις σχέσεις μας με την Μόσχα. Κάποιοι στο Μ. Μαξίμου όπως φαίνεται δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της υπόθεσης και συνεχίζουν να προκαλούν τους Ρώσους.

Ολα δείχνουν πως η Κυβέρνηση έχει... πλάτες και μάλιστα ισχυρές. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι το εξής, έχουν πάρει ανταλλάγματα; Διότι από την μία κάποιοι στο Ελληνικό ΥΠΕΞ και στο Μ. Μαξίμου κάνουν δώρα στην Αγκυρα, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των μουφτήδων, ενώ στην περίπτωση με την Ρωσία επιλέγουν ανοιχτά την ευθεία σύγκρουση.

Ετσι λοιπόν, σε δρόμο χωρίς γυρισμό βάζει τις ελληνορωσικές σχέσεις ο Ν.Κοτζιάς θέτοντας τέρμα στο ιδεολόγημα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής με ολοκληρωτική στροφή προς ΗΠΑ-Γερμανία. Στο κόκκινο οδηγούνται οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή απάντηση προς τη Μόσχα ανεβάζοντας τους τόνους της διπλωματικής αντιπαράθεσης

Διπλωματικές πηγές χαρακτηρίζουν ασύμμετρη κίνηση της απόφαση της Ρωσίας, σημειώνοντας πως από την πλευρά της δεν υπάρχουν γεγονότα, στα οποία να βασίζεται οποιαδήποτε κατηγορία. «Αντιθέτως εμείς έχουμε γεγονότα και αποδείξεις», έλεγαν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με έμφαση πως εξετάζουν την επόμενη κίνηση της Αθήνας.

Η κλήση του Έλληνα πρέσβη στο ρωσικό ΥΠΕΞ - Τι προηγήθηκε

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στον Έλληνα πρέσβη τα αντίποινα της Μόσχας. Οι Ρώσοι διώχνουν τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών, ενώ απαγόρευσαν την είσοδο στη Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού, του κ. Γιώργου Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών: “Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου του παρουσιάστηκε ένα σημείωμα που ενημέρωνε την Ελλάδα για τα αντίποινα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση στις εχθρικές πράξεις της Αθήνας προς τους Ρώσους διπλωμάτες και υπηκόους τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους “.

Η κλήση του αφορούσε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη πως Ρώσοι διπλωμάτες σχεδίαζαν να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...