Αρχείο

«Bόμβα» από τη Μόσχα: «Η Ελλάδα δεν είναι σύμμαχος της Ρωσίας» - «Θα απελάσουμε δύο Ελληνες διπλωμάτες»

Πολικές θερμοκρασίες πλέον στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας. Η απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ προς την Μόσχα ήταν ανήκουστη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους, αρκεί να σέβονται το διεθνές δίκαιο και την ελληνική κυριαρχία. Σε αυτό το πλαίσιο ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα», τονίζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών , σχολιάζοντας την απόφαση για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για άλλους δύο.

Η Μόσχα από την πλευρά της, είναι έτοιμη να «απαντήσει» με τον ίδιο τρόπο σε αυτή την κίνηση της Αθήνας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Απάντηση έδωσε και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος:

Τις πληροφορίες για απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα που φαίνεται να προκαλούν κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε «η Ελλάδα έχει αποδείξει στο πλαίσιο της πολυδιάστατης πολιτικής ότι θέλει καλές σχέσεις μέ ολα τα κράτη αλλά όλα τα κράτη πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Η κυβέρνηση επιμένει στο εξής ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασμό στο ελληνικό κράτος».

Σε επόμενη ερώτηση για το αν έχουν ληφθεί μέτρα ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «η εκτίμηση είναι ότι ότι έχουν υπάρξει συμπεριφορές τέτοιες και γι' αυτό θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Το ζουμί όμως της όλης υπόθεσης βρίσκεται αλλού, καθώς βόμβα μεγατόμων έρχεται από την Μόσχα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Andrei Klimov στο RIA Novosti, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, είπε ξεκάθαρα, πως η Ρωσία θα απελάσει δύο Έλληνες διπλωμάτες.

Χωρίς μια τέτοια απάντηση, "η Μόσχα δεν θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την ασφάλεια των δικών της διπλωματών".

Ο Klimov τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει θεωρήσει ποτέ την Ελλάδα ως σύμμαχο και εταίρο στην Ευρώπη. "Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αυτό από μόνο του είναι αρκετό", υποστήριξε.

Οι σχέσεις μας λοιπόν κάπου εδώ τελειώνουν, η Μόσχα δεν παίζει με τις λέξεις, καλά θα κάνει το Μ. Μαξίμου να ξυπνήσει και να άρει την απόφασή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...