Κυβέρνηση

Καταιγιστικές εξελίξεις! Εκτάκτως στον Τσίπρα ο Κοτζιάς μετά την ακύρωση της επίσκεψης Λαβρόφ - Θυμός και οργή Κρεμλίνου με την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης

Εκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

Ενδεικτικό της έκτακτης κατάστασης ήταν πως ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έφυγε από το υπουργείο ενώ ήταν σε εξέλιξη ημερίδα για τις νομικές πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αν και ο ίδιος δεν είπε το λόγο της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό, είναι βέβαιο πως πρόκειται για τεταμένες μετά και τις τελευταίες εξελίξεις της Αθήνας με τη Μόσχα.

Εξάλλου, το πόσο έχουν ψυχράνει οι σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών καταδεικνύει αφενός η ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην χώρα μας, αλλά και το σχόλιο- απάντηση των διπλωματικών πηγών.

Πλέον το Μ. Μαξίμου αποφάσισε να ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου, καθώς τα τελευταία 24ωρα οι απαντήσεις της Ελληνικής πλευράς είναι άκρως ειρωνικές προς την Ρωσική. 

Η Μόσχα είναι εξοργισμένη με την στάση των Κυβερνητικών, καθώς το Μ. Μαξίμου οδηγεί στα άκρα την σύγκρουση, ειδικά με την απάντηση που έδωσαν πριν λίγο Ελληνικές διπλωματικές πηγές. 

Η Μόσχα πλέον είναι έτοιμη για όλα. Ακυρώνει την επίσκεψη Λαβρόφ, ενώ αναμένονται και οι επόμενες απαντήσεις.

Το Κρεμλίνο σε καμία περίπτωση δεν βλέπει σαν εχθρό τον ελληνικό λαό, αλλά την Κυβέρνηση Τσίπρα. Θα ήταν λοιπόν ευχής εργόν να τελειώναμε μια και καλή με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι επέλεξαν πλέον στρατόπεδο, για να σωθούν πολιτικά.

Διαλύουν τις σχέσεις μας με την υπερδύναμη της περιοχής και ισοπεδώνουν, ή καλύτερα προσπαθούν να ισοπεδώσουν σχέσεις αιώνων.

«Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες φάσεις που αντιμετωπίζουν οι διμερείς μας σχέσεις, πάντα διατηρούμε την κατανόησή μας. (…) Οι λαοί μας δεν πρέπει να γίνονται όμηροι σε βρώμικα παιχνίδια στα οποία λαμβάνουν μέρος πολλά κράτη»

Αυτό δήλωσε χθες η Μ. Ζαχάροβα, ξεκαθαρίζοντας πως ο ελληνικός λαός δεν είναι απέναντι, αλλά οι Κυβερνητικοί.

Στη Μόσχα γνωρίζουν τα φιλορωσικά αισθήματα των Ελλήνων. Ο Ασκός του Αιόλου ανοίγει τώρα για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι κινήσεις θα είναι προσεκτικές, ενώ δεν έγινε κάποια αναφορά για κυρώσεις στο ζήτημα του τουρισμού. Σημαντικό αυτό διότι θα κατέστρεφε την ήδη διαλυμένη ελληνική οικονομία.

Οι ΗΠΑ, ή καλύτερα το αμερικανικό καταστημένο έβαλε το χεράκι του πίσω από αυτή την κρίση και το ερώτημα που υπάρχει, με τι ανταλλάγματα;

Οι εξελίξεις είναι πλέον καταιγιστικές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ