Κυβέρνηση

Στα άκρα πλέον o διπλωματικός «πόλεμος» με ευθύνη της Κυβέρνησης: «Ο Λαβρόφ είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα» - Ειρωνική απάντηση Ελληνικών διπλωματικών πηγών

Ο διπλωματικός πόλεμος Αθήνας – Μόσχας καλά κρατεί. Σε μία προκλητική απάντηση λοιπόν προχώρησε η Αθήνα οδηγώντας την κατάσταση στο κόκκινο.

Καλοδεχούμενος στην Αθήνα είναι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, διευκρινίζουν διπλωματικές πηγές μετά τις πληροφορίες για ακύρωση της επίσκεψης, τις οποίες και μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ειδικότερα, οι διπλωματικές πηγές διευκρίνησαν στο ΑΠΕ,σχολιάζοντας τη δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα, ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Ακρως ειρωνική απάντηση σε μία μεγάλη υπερδύναμη. Η Αθήνα λοιπόν φαίνεται πως έχει πλάτες. Ποιες είναι αυτές; Δύση και κυρίως ΗΠΑ δίνουν πλήρη στήριξη πλέον στο Μ. Μαξίμου.

Τι αναφέραμε νωρίτερα.

Ακύρωση επίσκεψης Λαβρόφ

Η χρονική περίοδος στην οποία σχεδιαζόταν να επισκεφτεί την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, το ερχόμενο φθινόπωρο, δεν είναι πλέον κατάλληλη, σύμφωνα με τον ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Οπως ακριβώς είχε γράψει χτες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, το πρώτο κτύπημα ήρθε από την Μόσχα.

Ακυρώνεται η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα στο TASS .

Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένο μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Μόσχα: «Θα απελάσουμε Έλληνες διπλωμάτες – Θα ακολουθήσουν μέτρα «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες, οι ημερομηνίες απέλασής τους και ο αριθμός των διπλωματών που πρόκειται να απελαθούν δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, δήλωσε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ μιλώντας στο πρακτορείο TASS.

«Έχουμε ήδη πει ότι θα ακολουθήσουν μέτρα «οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

Δεν ξέρω πότε, ποιος και τον ακριβή αριθμό, αλλά βεβαίως, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν αντίποινα», ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα σενάρια που «παίζουν» αυτή την στιγμή.

Η Μόσχα περιορίζεται στην απέλαση δύο Ελλήνων αξιωματούχων αντίστοιχου βαθμού από την πρεσβεία στην Μόσχα και το προξενείο στην Αγία Πετρούπολη. Δηλαδή θα υπάρξει απλά μια ισοδύναμη απάντηση και τίποτα άλλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ