Κόσμος

Ρωσοσυριακές δυνάμεις πάτησαν στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας: Πήραν τα "σκαλπ" των ισλαμιστών -Ποτάμι αίματος στο νοσοκομείο της Α.Συρίας


Του Βασίλη Καπούλα

"Καμία παύση, θα φτάσουμε ως το τέλος. Αυτές είναι οι διαταγές μας" ανέφεραν οι στρατιώτες της Δύναμης "Τίγρης" μετά την απόρριψη εκ μέρους των ισλαμιστών των όρων παράδοσης. Το πρώτο άρμα μάχης "πάτησε" στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας μαζί με ρωσικό τεθωρακισμένο. Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες.

Για πρώτη φορά από το 2012 ο συριακός Στρατός έφτασε επιτέλους όπως είχε προαναγγείλει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στα σύνορα με την Ιορδανία πραγματοποιώντας μια αστραπιαία προέλαση λίγων ημερών.

Πλέον, ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του σαρώνουν τα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας ξεκινώντας από το φυλάκιο Νο 71 και φτάνοντας μέχρι (τώρα) στο φυλάκιο Νο 79!

Τα εννέα φυλάκια που είναι υπό τον έλεγχο του συριακού Στρατού στα σύνορα με Ιορδανία είναι κατά μήκος των χωριών Samad, Samaj, Ard al-Atrash, Tisiyah, Khirbat Quluah, Abu Qatunah, al-Mashafi, Abu Ras, al-Sumaqiyat, al-Amman, Nada, Maqtalah.

Ακτιβιστές αναφέρουν πως τα νοσοκομεία στην Daraa είναι γεμάτα στρατιώτες των "μετριοπαθών ισλαμιστικών ομάδων" σχηματίζοντας σωρούς στην είσοδο του νοσοκομείου Nasib στην ΝΑ Συρία μετά την απελευθέρωση της πόλης Saida και του αντιαεροπορικού τάγματος 800 μέτρα ΝΑ της πόλης

Πακέτο COMAO έξι μαχητικών διέλυσε τις θέσεις των ισλαμιστών στην περιοχή.

Συνολικά μετρήθηκαν 30 αεροπορικές επιδρομές, 800 πυραυλικά χτυπήματα και 77 ρίψεις βομβών με βαρέλια.

Δημοσιογράφοι και στρατιωτικοί παρακολουθούν διαρκώς την περιοχή στα σύνορα με Ιορδανία από την ΝΑ Daraa μεταδίδοντας τις εικόνες απελευθέρωσης του σιδηροδρομικού δικτύου στην Al-Jizah.

Σήμερα, ο συριακός Στρατός με ρωσική αεροπορική ασπίδα ξεκίνησε μια νέα σφοδρότατη επίθεση στα σύνορα με Ιορδανία. Ο συριακός στρατός και οι Ρώσοι στρατιώτες που τον στηρίζουν εξαπέλυσαν σήμερα τα ξημερώματα πλήγματα ιδιαίτερης σφοδρότητας εναντίον περιοχών στην επαρχία Ντεράα.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης Ντεράα, ο βομβαρδισμός δεν σταμάτησε τη νύκτα και είναι ο πιο σφοδρός που έχει σημειωθεί από την έναρξη της επιχείρησης του συριακού στρατού στην περιοχή στις 19 Ιουνίου.

«Πρόκειται για την πιο σκληρή και βίαιη νύκτα από την έναρξη της βάρβαρης επιχείρησης του συριακού καθεστώτος και των ρωσικών δυνάμεων κατοχής», έγραψε στο Twitter ο Σύρος "αντάρτης" Ομάρ αλ Χαρίρι που βρίσκεται στην πόλη.

Η παράδοση των μαχητών της οργάνωσης Shabab al-Sunnah στην πόλη  Bosra al-Sham διευκόλυνε την προέλαση του συριακού Στρατού κατά μήκος των συνόρων.

Η αεροπορική βάση δίπλα στην Saida απελευθερώθηκε από τον συριακό Στρατό.

Οι συρο-ρωσικές δυνάμεις κονιορτοποιούν κυριολεκτικά τις γραμμές άμυνας των ισλαμιστών στις πόλεις Al-Neiemeh, Al-Taibah, Umm Al-Mayadin στην Daraa.
https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/1014775805447147521?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/1014813164175872002?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/1014817829223305218?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/southernsyria/status/1014609384121556992?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?v=-UXtw48f1yYhttps://www.youtube.com/watch?v=zFok0ZDv8PIhttps://www.youtube.com/watch?v=0UcNlcWXlOY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...