Σκοπιανό

«Σείστηκε» η γη στη Καστοριά: «Αλήτες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Ελληνική» - Αποκάλυψη-«βόμβα» του Κ. Αχ. Καραμανλή για την συμφωνία

Ακόμα μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δέχτηκε αποδοκιμασίες από εξαγριωμένους πολίτες για την συμφωνία με τα Σκόπια.

Μετά από κάλεσμα μέσα από το Facebook, πολίτες στην Καστοριά, συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το πολιτικό γραφείο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Από την συγκέντρωση δεν έλειψαν τα συνθήματα και οι αποδοκιμασίες, όπως: «Ντροπή που είσαι πόντια, κλέφτες αλήτες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Ελληνική. Ντροπή προδότες. Να πας να μείνεις στα Σκόπια».

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες, ξήλωσαν και την πινακίδα από το πολιτικό γραφείο της βουλευτή.

Αμέσως μετά έγινε συντονιστική επιτροπή όπου ετοιμάζει νέα μεγαλύτερη και οργανωμένη συγκέντρωση και πάλι έξω από το γραφείο της κυρίας Τελιγιορίδου, την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 στις επτά το απόγευμα.

Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=uUlwn4ZDsvo

Hχηρή παρέμβαση έκανε ο Κ. Αχ. Καραμανλής: Κάτι θα πάρουν, γι’ αυτό λύγισαν στο Σκοπιανό. Αυτή είναι η δήλωση βόμβα που έγινε πριν από λίγο.

Σίγουρα αυτή η ρουκέτα δεν ήρθε τυχαία. Αφενός είναι στους σχεδιασμούς της ΝΔ για να αποδομήσουν πολιτικά το ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου θα έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με διαδοχικά άρθρα έχει αποκαλύψει βήμα-βήμα το ξεπούλημα της Μακεδονίας με διαδοχικά άρθρα. Τώρα έρχονται και οι πολιτικοί να μας επιβεβαιώσουν. Πρώτα ο Δ. Καμμένος και τώρα ο Κ. Αχ. Καραμανλής.

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση προώθησε την επίλυση του Σκοπιανού για να λάβει οικονομικά ανταλλάγματα προέβη μέσω του ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

«Κάτι θα πάρουν, γι’ αυτό λύγισαν στο Σκοπιανό, εντός τριμήνου θα δούμε τι θα πάρουν... Έγινε αυτό το παζάρι κεκλεισμένων των θυρών» εκτίμησε την Πέμπτη ο βουλευτής της ΝΔ ενόψει του Eurogroup.

«Με τη συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας χαρίζει στα Σκόπια γλώσσα, ταυτότητα και εθνότητα, ποτέ δεν είχαν ξανασυζητηθεί όλα αυτά στο παρελθόν» αποσαφήνισε,

Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να πάει σε εκλογές με το αφήγημα ότι έλυσε το Σκοπιανό μετά 30 χρόνια και ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

«Άλλο να δανειστούμε πιο ακριβά, άλλο να δανειστούμε πέντε φορές πάνω, υπάρχει κι ένα όριο» σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής για την έξοδο στις αγορές.

Απαντώντας στις κυβερνητικές κατηγορίες, ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ποτέ δεν υποκίνησε καμία διαμαρτυρία, σημειώνοντας παράλληλα πως έχει σημασία ο εμπαιγμός της κοινωνίας.

Το «Μπλούμπεργκ» πριν λίγες ημέρες ανέφερε μάλιστα το τι λαμβάνει χώρα παρασκηνιακά.

Και αυτό θα είναι προεξόφληση ομολόγων και δανείων που λήγουν μέχρι και το 2024 και επιμήκυνση των λήξεων των πρώτων δανείων που έλαβε η Ελλάδα.

Έδωσαν τη Μακεδονία για να πάρουν, σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα αποθεματικό ασφαλείας περί τα 20 δισ. ευρώ, εκθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και πρόωρη αποπληρωμή, που θα προβλέπει την εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, ύψους 10,4 δισ. ευρώ, προεξόφληση των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης ύψους, 12,8 δισ. ευρώ, και επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων ύψους 53 δισ. ευρώ, που ελήφθησαν από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.

Κάντε την πρόσθεση και θα βρείτε πόσο την κοστολόγησαν την Μακεδονία.

Τι ανέφερε εμμέσως το Reuters πριν λίγες ημέρες

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας εξέφρασε Ευρωπαίος αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters, εκτιμώντας μάλιστα ότι η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει την Ελλάδα και στις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Τυχαία η αναφορά;

Οι Καραμανλήσες το τελευταίο διάστημα κάνουν έντονες παρεμβάσεις για το Σκοπιανό.

«Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».

Ετσι με μια λακωνική αλλά περιεκτικότατη δήλωση, ο πρώην πρωθυπουργός το Σάββατο διέλυσε τα όσα διακινούσαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ περί μη παρέμβασης αλλά και διαφωνίας με τη Ν.Μπακογιάννη για όσα έγιναν στο Βουκουρέστι, σύμφωνα με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Πλέον, όπως έχουμε αναφέρει, το Σκοπιανό θα φέρει εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα εξαϋλωθούν. Κόμματα θα σκορπιστούν, νέες ίσως πολιτικές δυνάμεις θα εμφανιστούν και κόμματα που βρίσκονται στη βουλή, κυρίως αυτά που κρατούν έντιμη στάση στο ζήτημα της ονομασίας θα δυναμώσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...