Πολεμικό Ναυτικό

Eρχεται «Καταιγίδα» στο Αιγαίο: Η μεγαλύτερη άσκηση της χρονιάς τον Ιούνιο από το ΠΝ - «Φωτιά» και «ατσάλι» από εφέδρους «λιοντάρια» στην Ξάνθη

Ερχεται μεγάλη Καιταιγίδα. Το Ελληνικό ΠΝ θα πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη ναυτική άσκηση τον Ιούνιο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής στους Τούρκους.

Η Καταιγίδα που θα χτυπήσει στις αρχές του θέρους στο Αιγαίο θα είναι πρωτοφανής. Φρεγάτες ,Τορπιλάκατοι ,Κανονιοφόροι αλλά και το πολεμικό σκάφος γενικής υποστήριξης σε ρόλο ανεφοδιασμού.

Από την άλλη στο Αιγαίο ή για ακριβολογούμε στο βυθό του πλέουν όλα τα διαθέσιμα υποβρύχια είναι διασπαρμένα σχεδόν παντού, όπως αναφέρει ο veteranos.gr.

Τα σκάφη το Πολεμικού Ναυτικού συνεπικουρούμενα απο Μαχητικά της ΠΑ θα εκτελέσουν ασκήσεις εχθρικής απόκρουσης , αλλά σύμφωνα με τον Α/ΓΕΝ και Επίδειξη Δύναμης.

Η Άσκηση Καταιγίδα δεν θα έχει καμιά σχέση με ότι προηγούμενο έχουμε δει και έχει σκοπό και στόχο να στείλει τα σωστά μηνύματα εκεί που πρέπει !

Σε ιδιαίτερο ρόλο η Δύναμης «Δ» που θα τεστάρει τις αντοχές και τις Αντιδράσεις των Δυνάμεων Άμυνας των νήσων και τον χρόνο Αντίδρασης των ΤΑΕ.

Σε ρόλο της Ανακατάληψης νήσου αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις με ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=cklpSmvvGIg

 

Επιτυχημένη η άσκηση εφέδρων στην Σταυρούπολη Ξάνθης

Απαντες λοιπόν σε ετοιμότητα, με το βλέμμα στραμμένο στην Τουρκία.

«Τελικά ποιοι είναι αυτοί που ξημερωθήκαν στα βουνά της Σταυρούπολης στην Ξανθή. Ποιοι είναι αυτοί που άφησαν τις οικογένειες τους και μερικοί τις δουλειές τους. 

Ποιοι είναι αυτοί που κοιμήθηκαν στις πέτρες και στα ρέμματα. Ποιοι είναι αυτοί που έτρεχαν στις διάφορες ενέδρες μέσα στα ρέμματα και στα λαγκάδια μέσα στις αιχμηρές πέτρες μέσα στα δέντρα και τα χόρτα.

Ποιοι ήταν αυτοί που θυσίασαν την ησυχία του καναπέ τους και φορτώθηκαν τα σακίδια τους με το όπλο στο χέρι να διανύσουν 40 χιλιόμετρα με εμπόδια τις διάφορες ενέδρες και διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ποιοι ήταν;

ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…………ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΕΙ…..ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 100.000 αλλά ήμασταν 300…….και είπε η λέαινα….ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΩΝ» γράφει ένας από τους εφέδρους που συμμετείχε και φέτος στην άσκηση «Μακεδονομάχος» στο προσωπικό του ιστολόγιο

Η άσκηση «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ» διεξάγεται κάθε έτος σε διάφορα μέρη της βόρειας Ελλάδας, οργανώνεται από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) και συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες από την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως αναφέρει το xanthinews.gr

Φέτος, η περιοχή της άσκησης, ήταν ο ορεινός όγκος της Σταυρούπολης Ξάνθης. Σκοπός ήταν, η αξιολόγηση των συμμετεχόντων ως προς την ετοιμότητά τους και το αξιόμαχο.

Η προετοιμασία αρχίζει με εκπαίδευση, από τις επόμενες ημέρες μετά τη λήξη της προηγούμενης άσκησης, σε αντικείμενα και καταστάσεις που θα συναντήσει ένας πεζικάριος στο πεδίο μάχης.

Η προσπάθεια και η ανιδιοτελής προσφορά της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. και όλων των εφέδρων που συμμετείχαν, είναι αξιοθαύμαστη και αδιαμφισβήτητη.

Δείτε εικόνες:

    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ