Κόσμος

Οι Αμερικανοί περικυκλώνουν τους Τούρκους: Mεγάλη δύναμη πυρός αναπτύχθηκε κοντά σε τουρκικό φυλάκιο - Σε οριακή κατάσταση οι σχέσεις των δύο χωρών

Νέα βάση των Αμερικανών δίπλα στις τουρκικές δυνάμεις στην Συρία φέρνει τις δύο χώρες πλέον σε οριακό σημείο και όλα μα όλα τα σενάρια είναι ορθάνοικτα.

Ανατολικά της συριακής πόλης   Deir al Zour μεταξύ al Bukamal  και al Jalaa οριακά στην ανατολική όχθη του Ευφράτη οι δυνάμεις της Διεθνούς Συμμαχίας που διευθύνουν οι ΗΠΑ, δημιουργούν και νέα  στρατιωτική βάση στο Ash Sha’Fah , με σκοπό όπως λένε  να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις ανεφοδιασμού των δυνάμεων τους  για την έναρξη της  επιχείρησης της  «Καταιγίδας του Κόλπου » για σχεδόν 12 ημέρες.

Κοντά σε αυτήν την περιοχή οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει εδώ και καιρό το παρατηρητήριο «10» για να ελέγχουν την περιοχή , έτσι Αμερικανοί και Τούρκοι έρχονται πραγματικό πολύ κοντά , κάτι που στην παρούσα φάση είναι σαν « λάδι στην φωτιά».

Η συσσώρευση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη Συρία έρχεται εν μέσω αναφορών για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων στο συριακό κράτος  .

Το πρακτορείο ειδήσεων Fars του Ιράν επικαλούμενο δικές του έγκυρες  πηγές,  πιστοποίησε και αυτό  ότι δημιουργείται νέα στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην ανατολική επαρχία Deir al-Zor της Συρίας.

Η βάση, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Badiyeh al-Sha'afa, θα είναι εξοπλισμένη με "προηγμένα στρατιωτικά οπλικά  συστήματα", σύμφωνα με τις πηγές.

Η είδηση  έρχεται  μια εβδομάδα μετά την δήλωση του  Σαρφ  Νταρουίς, εκπροσώπου του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ιεράπολης,  ότι ο στρατός των ΗΠΑ είχε δημιουργήσει μια νέα στρατιωτική βάση στη συριακή περιοχή της Ιεράπολης μετά τις απειλές της Άγκυρας ότι θα καταλάμβανε  τον έλεγχο της περιοχής.

Ο Νταρουίς,  μιλώντας στο Reuter δήλωσε  ότι «μετά την τουρκική επίθεση στο Afrin και την αύξηση της τουρκικής απειλής προς την Ιεράπολη , οι συμμαχικές δυνάμεις δημιούργησαν  μια νέα βάση για την παρακολούθηση και την προστασία των συνόρων .»

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας, οι ΗΠΑ έχουν ήδη δημιουργήσει  δύο βάσεις στην περιοχή της Ιεράπολης  και έχουν αναπτύξει περίπου 300 στρατιώτες.

Από την πλευρά του, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι και  νέα στρατιωτική βάση των ΗΠΑ είχε δημιουργηθεί δίπλα  στην πετρελαιοπηγή αλ-Ομάρ στη νοτιοανατολική Ντέιρ αλ-Ζορ, όπου μεταφέρθηκε ποικιλία στρατιωτικού υλικού , συμπεριλαμβανομένων   πυραυλικών συστημάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Στις 28 Μαρτίου 2018, η Τουρκία είχε προειδοποιήσει ότι θα προελάσει με τις δυνάμεις της βόρεια  της Afrin προς την Ιεράπολη , αν οι  υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG) αρνηθούν να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Η Άγκυρα έχει στην μαύρη λίστα  το YPG, όπως και το  (PKK) τα  οποία είναι εκτός νόμου στην Τουρκία ως τρομοκρατικές  οργανώσεις .

Ως γνωστόν όμως από τον Απρίλιο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις είχε δηλώσει σε ότι ο στρατός των ΗΠΑ δεν θα αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Συρία, αλλά θα επεκτείνει  τις δραστηριότητές του εκεί «για να επιφέρει περισσότερη  περιφερειακή υποστήριξη.»

Αυτή τη στιγμή περίπου 2.000 αμερικανικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί  στη Συρία και λόγω ότι γειτνιάζουν με τα τουρκικά που θέλουν να κινηθούν κατά της Ιεράπολης , όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...