Πολεμικό Ναυτικό

“Εσω έτοιμοι για όλα”: Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία - Γλιστρούν σαν σκιές στη θάλασσα - Βίντεο

Ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας στέλνουν οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις προς την Τουρκία. Ισχύς, περηφάνεια, ετοιμότητα. Είναι έτοιμοι για κάθε στιγμή, όποτε και εάν χρειαστεί.

Η κάμερα του ΑΝΤ1 βρέθηκε λοιπόν στο Βόλο, όπου παρακολούθησε ασκήσεις ετοιμότητας από 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32η ΤΑΞ ΠΝ «Mοράβας»).

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=dwL5ESuAWko

Αναλυτικά για το ποια είναι η μονάδα:

H 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32η ΤΑΞ ΠΝ «Mοράβας») είναι στρατιωτικός σχηματισμός του Ελληνικού Στρατού με έδρα το Βόλο της Θεσσαλίας. Ο σχηματισμός έχει τις ρίζες του στο 32ο Σύνταγμα Πεζικού, το οποίο σχηματίστηκε στην Πρέβεζα το 1919 και στη συνέχεια τέθηκε υπό τη διοίκηση της 8ης Μεραρχίας Πεζικού.

Συμμετείχε στον ελληνοτουρκικό πόλεμο ως τμήμα της Μεραρχίας Κυδωνιών και της 5ης Μεραρχίας Πεζικού και αργότερα στον ελληνοϊταλικό πόλεμο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά την κατοχή της Ελλάδας από τους Γερμανούς, διαλύθηκε. 

Το 1959 το Σύνταγμα μετέπεσε σε 132ο Σύνταγμα Ελαφρού Πεζικού και μεταφέρθηκε στην Αττική ως εφεδρική μονάδα, αλλά το 1967 αναδιοργανώθηκε ως μονάδα πεζοναυτών με την ονομασία 32ο Σύνταγμα Πεζοναυτών. Τον Ιανουάριο του 1988, μετά τη διάλυση της ενοποιημένης ΙΙΙ Μεραρχίας Ειδικών Δυνάμεων, η μονάδα διευρύνθηκε σε μέγεθος ταξιαρχίας.

Έπειτα τέθηκε υπό τη διοίκηση του Β΄ Σώμα Στρατού στο πλαίσιο της Δύναμης ταχείας αντίδρασης της Ελλάδας. Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών συστάθηκε το 1988 μετά την αναδιοργάνωση της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων. Αποτελεί το Καμάρι των Ελληνικών Δυνάμεων αλλά και την χρυσή εφεδρεία του ΓΕΣ …

Είναι αυτοί που επιχειρήσουν την ανακατάληψη του Εθνικού εδάφους και θα πετάξουν τον Τούρκο στη Θάλασσα … Είναι οι Έλληνες Πεζοναύτες της 32nd Marines Brigade τα Καμάρια μας !

Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών συγκροτήθηκε το 1988, με την αναδιοργάνωση των Ειδικών Δυνάμεων και προέρχεται από το 32 Σύνταγμα Πεζοναυτών που κατά την αναδιοργάνωση οι δυνάμεις του υπήχθησαν στην Tαξιαρχία Πεζοναυτών!

Οι Μονάδες- ανεξάρτητες Υπομονάδες της Ταξιαρχίας διεξάγουν εκπαίδευση σύμφωνα με τις Γενικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως/ΓΕΣ και τις Ειδικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων. Τα Τάγματα των Πεζοναυτών και μερικώς οι υπόλοιπες μονάδες-ανεξάρτητες, υπομονάδες εκπαιδεύονται με έμφαση στα αντικείμενα πεζοναυτών και καταδρομών, που φαίνονται παρακάτω:

1. Φυσική στρατιωτική αγωγή.

2. Ατομική τακτική – Οπλομηχανήματα.

3. Πορείες – Βολές.

4. Καταστροφές – Ναρκοπόλεμος.

5. Συνεργασία με Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό.

6. Συνεργασία με Ελικόπτερα, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

7. Ορεινό αγώνα.

8. Χειμερινή διαβίωση.

9. Αμφίβια εκπαίδευση.

10. Αγώνα πεζικού και νυκτερινή εκπαίδευση.

11. Ειδικούς αγώνες.

12. Ανορθόδοξο πόλεμο.

Πέρα από τις προαναφερθείσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η Ταξιαρχία συμμετέχει με μέρος ή το σύνολό της στις περισσότερες προγραμματισμένες τακτικές ασκήσεις μετά στρατευμάτων μεγάλης κλίμακας που διεξάγονται κάθε χρόνο, ήτοι: Εθνικές – Διακλαδικές Ασκήσεις. Διασυμμαχικές-Διμερείς.

Όλος ο στόλος μας ήταν έξω στο Αιγαίο την εβδομάδα που μας πέρασε

Ηχηρό μήνυμα της απόλυτης κυριαρχίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων έστειλε η Ελλάδα στην Τουρκία. Σχεδόν το σύνολο στόλου του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε στο Αιγαίο την εβδομάδα που πέρασε.

Φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, αρματαγωγά, υποβρύχια, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα του ΠΝ και του Στρατού Ξηράς, ομάδες Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών καθώς και της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών αλλά και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στις προγραμματισμένες τεχνικές ασκήσεις «Αστραπή 4/18», «Ορμή 3/18», «Βροντή 2/18»,«Αιγιαλος 2/18» και «Περισκόπιο 7/18» στο Αιγαίο.

Οι ασκήσεις, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στόχος ήταν η διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων, καθώς και της διαλειτουργικότητας και διακλαδικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων πολεμικά πλοία –οι φρουροί των θαλασσίων συνόρων μας δηλαδή– κατέπλευσαν σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε βίντεο:  

https://www.youtube.com/watch?v=Y039diAkyPY

https://www.youtube.com/watch?v=WJiYDItPXBw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...