Στρατός Ξηράς

Nυν υπέρ πάντων ο αγών: Αλλάζει όλος ο αμυντικός σχεδιασμός της χώρας - Βίντεο από την εμπλοκή στην οριογραμμή Χίου – Τσεσμέ

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδος, πολεμική ομιλία σαν αυτή που εκφώνησε ο ΥΕΘΑ, Π.Καμμένος, τη στιγμή που ακούγονται δυνατά οι σειρήνες σε Αιγαίο και Εβρο. Ουσιαστικά, μετά την σημερινή διπλή πολεμική πρόκληση των Τούρκων στην οριογραμμή Χίου-Τσεσμέ και πριν λίγο στο Καστελόριζο, ο Π.Καμμένος εκφώνησε μια πολεμική ομιλία απευθυνόμενος τόσο προς το εσωτερικό της χώρας όσο και προς το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε μέτρα και επιχειρησιακές αλλαγές.

Αναβαθμίζει άμεσα η ΑΣΔΕΝ σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και ενισχύει άμεσα τις δυνάμεις με 3,500 στελέχη. Παράλληλα, ενισχύονται και οι δυνάμεις στον Έβρο με 3,500 στελέχη.

Μέτρα που συνοδεύονται με το "πρόσωπο"  του Ακρίτα της άσκησης. Ο ηλικιωμένος που δεν διστάζει να ξαναφορέσει τη στολή του για να εκπαιδευτεί ξανά.

Αυτή είναι η ελληνική ψυχή που θα γονατίσει τους Τούρκους.

"Νυν υπερ πάντων ο αγών".

Ετσι, ο Π.Καμμένος ανακοίνωσε μεγάλο πρόγραμμα κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων με στόχο την ενίσχυση σε Έβρο και Αιγαίο. Οι κινήσεις αυτές αποφασίστηκαν στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ μετά από εισήγηση των Αρχηγών των όπλων.

Στην μεγάλη αυτή κλίμακας κινητοποίηση έρχονται να προστεθούν ο "Πορτοκαλί" συναγερμός, οι απανωτές ασκήσεις και η fast track υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων 1 δισ. ευρώ.

Είναι προφανές προς τα που οδεύουμε με απανωτά περιστατικά σε θάλασσα ή αέρα.

Οι Τούρκοι πραγματοποίησαν παραβίαση ελληνικών χωρικών υδάτων σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στη Στρογγύλη Μεγγίστης( Καστελόριζο) . Τουρκική ακταιωρός μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στη Στρογγύλη, ωστόσο το ελληνικό λιμενικό έφτασε στο σημείο και την απομάκρυνε

Το βράδυ της Παρασκευής το τουρκικό πλοίο «Κουσάντασι» προσέγγισε σε μικρή απόσταση του λιμένα της Καλύμνου. Εντοπίστηκε να πλέει από την νήσίδα «Νερά» στην συνέχεια πέρασε από τα «Θέρμα» και έφτασε μέχρι και εξωτερικά του λιμανιού στο φανάρι. Μάρτυρες της παρουσίας του τουρκικού πλοίου, οι επιβάτες του πλοίου της γραμμής που εκείνη την στιγμή επιβιβάζοντας στο πλοίο λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ.

Εμπλοκή στην οριογραμμή Χίου – Τσεσμέ με φόντο την διάσωση μεταναστών

Συγκλονιστικές είναι οι αποκλειστικές εικόνες που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Live News» στο Epsilon, από την παρενόχληση σκάφους του λιμενικού από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, τη στιγμή διάσωσης 53 μεταναστών το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης (04.04.2018), ανοιχτά της Χίου.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο ντοκουμέντο, ακούγονται οι φωνές μεταναστών, οι οποίοι έζησαν στιγμές τρόμου…

Η πρώτη ενημέρωση ανέφερε πως το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος 611 του λιμεναρχείου της Χίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Το σκάφος 611 του Λιμενικού, κατά τη διάρκεια περιπολίας του στη θαλάσσια περιοχή, εντόπισε κοντά στην οριογραμμή και μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα φουσκωτή λέμβο με 53 μετανάστες και πρόσφυγες. Κοντά της έπλεε και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αλλά οι Τούρκοι δεν έκαναν το παραμικρό για να σταματήσουν τη βάρκα…

Η λέμβος με τους μετανάστες και πρόσφυγες ανέπτυξε ταχύτητα και πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Εξ αιτίας αυτού, κάποιοι από τους επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Άμεσα το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογή.

Οι Τούρκοι, που νωρίτερα είχαν… αφήσει τη βάρκα με τους μετανάστες να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αποφάσισαν να προκαλέσουν. Και άρχισαν τα… τουρκικά νταηλίκια, αποφασίζοντας να διεκδικήσουν τη διάσωση.

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής μπήκε στα ελληνικά νερά και άρχισε τις επικίνδυνες και απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Χίου!

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Έλληνες λιμενικοί κατάφεραν να αποτρέψουν ένα νέο θερμό επεισόδιο, αλλά και να περισυλλέξουν ασφαλώς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στη βάσκα και να τους μεταφέρουν ασφαλώς στο λιμάνι της Χίου.

Μόλις οι Έλληνες λιμενικοί περισυνέλεξαν τους μετανάστες, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφυγε προς τα τουρκικά παράλια, χωρίς να υπάρξει κάποια συνέχεια στο εν λόγω περιστατικό.

Τι λέει το Λιμενικό για το επεισόδιο με το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στη Χίο

Για παρεμπόδιση και όχι για απόπειρα εμβολισμού του σκάφους του Λιμεναρχείου της Χίου από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, κάνουν λόγο πηγές του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λίγο μετά τις 10 το πρωί δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, καθώς εντόπισαν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα φουσκωτή λέμβο με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ κοντά της έπλεε και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Η λέμβος με τους μετανάστες και πρόσφυγες ανέπτυξε ταχύτητα και πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κάποιοι από τους επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Τότε, σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του Λιμενικού μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σκάφος 611 του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής ενώ στα ελληνικά χωρικά ύδατα εισήλθε για λίγη ώρα και το τουρκικό σκάφος.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης , ένα μεγάλο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσπαθούσε διαρκώς, με επικίνδυνους ελιγμούς, να παρεμποδίσει τα σκάφη του ελληνικού λιμενικού, που τελικά κατάφεραν να διασώσουν τους μετανάστες και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στη Χίο.

Στελέχη του Λιμενικού ξεκαθαρίζουν πως το περιστατικό συνέβη στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δεν επιχειρήθηκε εμβολισμός ελληνικού σκάφους από το τουρκικό.

Μόλις οι Έλληνες λιμενικοί περισυνέλεξαν τους μετανάστες το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφυγε προς τα τουρκικά παράλια χωρίς να υπάρξει κάποια συνέχεια στο εν λόγω περιστατικό.

Φωτογραφία του χρήστη Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Φωτογραφία του χρήστη Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=121&v=XS2S-7lNef4

https://www.youtube.com/watch?v=Eu2y4uwUE6g

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ