Κόσμος

Aνοιξαν οι αποθήκες πυραύλων: Σε θέσεις μάχης οι αντιπλοϊκοί «Redut», «Bastion» και «S-802» κατά αμερικανικών πλοίων

«Φωτιά και λάβρα» αναμένει τα αμερικανικά, βρετανικά και γαλλικά πολεμικά πλοία που θα πλησιάσουν κοντά στις συριακές ακτές από τους αντι-πλοϊκούς πυραύλους οι οποίοι ήδη στοχεύουν στην Α.Μεσόγειο.

Μιλώντας στον ΟΗΕ σήμερα (13/4) ο εκπρόσωπος της Συρίας τόνισε από το βήμα προς τις χώρες της Δύσης, πως αν η χώρα δεχθεί επίθεση «δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Συγκεκριμένα ο Μπασάρ αλ Τζααφάρι τόνισε πως «αυτό δεν συνιστά απειλή. Είναι υπόσχεση».

Σε θέσεις μάχης τέθηκαν όλες οι παράκτιες μονάδες πυραυλικών αντι-πλοϊκών συστημάτων της Συρίας με συστήματα «Redut»,  «Bastion και «S-802» , οι οποίες σαφώς μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο αμερικανικό  ναυτικό και στους συμμάχους του, σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα.

«Τα κύρια συστατικά του παράκτιου αμυντικού συστήματος της Συρίας είναι πύραυλοι  "Redut" και ιρανικά αντίγραφα κινέζικων πυραύλων S-802 μαζί με συστοιχίες Bastion, αναφέρει ρωσική στρατιωτική πηγή.

Για παράδειγμα, το συγκρότημα "Redut", αν και δεν είναι πυραυλικό σύστημα τελευταίας γενιάς, θεωρείται ως ένα πολύ επικίνδυνο οπλικό σύστημα .

Ένας πύραυλος που ζυγίζει περίπου 4.500 κιλά είναι σε θέση να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 270 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα, η ταχύτητα πτήσης του φτάνει τα 1600 km / h. Και μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές.

Το "Redut" είναι εγκατεστημένο σε όχημα παντός εδάφους BAZ-135MB. Το βάρος του ανέρχεται στους 21 τόνους, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι μεγαλύτερη από 40 km / h. Με ακτίνα δράσης 500 χλμ. Το σύστημα υπηρετούν  5 άτομα.

Το σύστημα αυτό αντι- πλοϊκής άμυνας της Συρίας θα υποχρεώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να πληρώσουν ακριβά σε περίπτωση επίθεσης, αναφέρει ρωσική ανώνυμη στρατιωτική πηγή .

Οι Σύροι διαθέτουν 18 τέτοιους εκτοξευτές.

Το πολύ πιο σύγχρονο ρωσικής κατασκευής συγκρότημα πυραύλων Bastion P,  θεωρείται σήμερα ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Οι Σύροι έχουν 8 εκτοξευτές τους οποίους έχουν τοποθετήσει  σε επιλεγμένα σημεία κοντά στις συριακές ακτές μέσα σε ιδιαίτερα τροποποιημένο με  καμουφλάζ χώρους,  λόγω του κινδύνου των νατοϊκών αεροσκαφών.

Καθένας από αυτούς τους πυραύλους αυτούς ζυγίζουν  4 τόνους, χάρη στην χωρητικότητα του κινητήρα που διαθέτει ιπποδύναμη  500 ίππων. Αναπτύσσει ταχύτητα  70 km / h. και διαθέτει ακτίνα δράσης  τα 1000 χλμ., ενώ το υπηρετεί  πλήρωμα από  3 άτομα.

Οι πύραυλοι Bastion P εξουδετερώνουν ναυτικούς στόχους όπως , αντιτορπιλικά, Φρεγάτες κά πολεμικά πλοία  με τεράστια ταχύτητα (μέχρι 3,5 mah) σε υψόμετρο μόλις 10 μέτρων.

Επομένως, είναι πολύ δύσκολο να τους ανιχνεύσουν τα νατοϊκά συστήματα και να τους εξουδετερώσουν .

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ο πύραυλος αυτός  είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα οπλικά συστήματα στον συριακό στρατό, κάτι που συνυπολογίζουν οι Αμερικανοί ανώτατοι αξιωματικοί οι οποίοι θα τα αναζητήσουν είτε από αέρος είτε με επιχείρηση κομάντος για να τα εξουδετερώσουν. Αλλιώς θα υπάρξουν απώλειες.

Επίσης, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας είναι εξοπλισμένες με ιρανικούς κλώνους κινεζικών αντι-πλοϊκών πυραύλων  S-802.

Η εμβέλειά τους είναι 120 χλμ. Το βάρος τους ανέρχεται σε  πάνω από 700 κιλά, συμπεριλαμβανομένων των 155 κιλών, του τμήματος θωράκισης του. Η ταχύτητα πτήσης του πυραύλου φτάνει τα 900 χλμ και το υψόμετρο πτήσης είναι 20 μ. και μεταπίπτει στα 5 μέτρα όταν  πλησιάσει τον στόχο.

Όπως λοιπόν γίνεται απόλυτα κατανοητό, η αμερικανική αρμάδα , καθώς και τα βρετανικά και γαλλικά πολεμικά πλοία που θα σπεύσουν στις συριακές ακτές κινδυνεύουν να πληγούν από  πυραύλους με «δυνατότητες» τρομακτικές , και έτσι να χάσουν πολύτιμες μονάδες επιφανείας έχοντας παράλληλα πολλά ανθρώπινα θύματα.

https://www.youtube.com/watch?v=iI7wr8LKkxI

https://youtu.be/sX3KKn4pbWA?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...