Ελληνοτουρκικά

Ναύαρχος Γκορτζής: Πως θα αντιμετωπίσουμε τον διαχρονικό πόθο της Τουρκίας

Διαχρονικός πόθος της Τουρκίας ως κράτος είναι το Κιρκούκ και τα πετρέλαιά του.

Διαχρονικός φόβος της Τουρκίας ως κράτος είναι το θέμα των Κούρδων που ελέγχουν και το Κιρκούκ και πολλαπλασιάζονται ραγδαία με νομοτελειακή κατάληξη την δημιουργία Κουρδικού Κράτους.

Ο Ερντογκάν, φιλοδοξώντας να γίνει χαλίφης στη θέση του Χαλίφη Κεμάλ Ατατούρκ, ακολουθεί τα χνάρια του και τις μεθόδους του ξεκινώντας αυτό που και οι Νεότουρκοι όριζαν ως «εξάλειψη των τρομοκρατών», την εθνοκάθαρση όσων ήταν εμπόδιο στους διαχρονικούς τους πόθους.

Ο Ερντογκάν γνωρίζει τις δυσκολίες στην επικράτηση των σχεδίων του στα νοτιοανατολικά του κράτους του. Και γνωρίζει ότι, δυσκολευόμενος εκεί επί μακρόν, και αδυνατώντας να ενεργεί σε δύο μέτωπα, η Ελλάδα έχει μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας σε όλο το εύρος των δικαιωμάτων που αυτό της δίνει. Γι αυτό, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απειλεί, να προσβάλει, να προβάλλει το μέγεθος της δύναμής του, να εκφοβίζει ως bully τον γείτονά του. Να γαυγίζει δηλαδή ως φοβισμένος σκύλος και να δημιουργεί επεισόδια έντασης και κρίσης εκμεταλλευόμενος και τον ερασιτεχνισμό των Ελλήνων πολιτικών στη διαχείριση του Ψυχολογικού Πολέμου που εξαντλούνται σε πατριωτικές κορώνες και επίκληση της …Ευρώπης επιπέδου «θα το πω στον μπαμπά μου να δεις εσύ».

Θα πει κανείς «καλή η κριτική, επί του πρακτέου;»
Καταθέτω λοιπόν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις ως τροφή για σκέψη χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου ως κάτοχο της απόλυτης αλήθειας και γνώσης.

Κατ’ αρχή πρέπει να σταματήσουμε να αντιδρούμε απολογούμενοι ή ανταποδίδοντας το …γαύγισμα.
Να σταματήσουμε να αναλύουμε το γιατί το ΝΑΤΟ δεν παίρνει θέση. Το ΝΑΤΟ παίρνει θέσεις ΟΜΟΦΩΝΑ και είναι σαν να λέμε γιατί η Τουρκία δεν παίρνει θέση υπέρ ημών… Από την ίδρυσή του, αν ΕΝΑ μέλος δεν συμφωνεί, το ΝΑΤΟ δεν παίρνει καμμιά θέση. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ε.Ε. μόνο που εδώ δεν είναι μέλος η Τουρκία. Έτσι, μπορεί και παίρνει θέση εναντίον της ΟΜΟΦΩΝΑ.

Να εξετάσουμε την επέκταση των χωρικών μας υδάτων και να ορίσουμε την ΑΟΖ μας ΤΩΡΑ εκμεταλλευόμενοι και τα διπλωματικά μας ερείσματα. Είναι βέβαιο ότι η Τουρκία θα αντιδράσει. Το πόσο «στρατιωτικά» θα μπορέσει να αντιδράσει εξαρτάται από την πρότερη στρατιωτική προετοιμασία και την διάταξη δυνάμεων που η ηγεσία των Ε.Δ. ξέρει καλύτερα το πώς και το τι… Να διακηρύξουμε ταυτόχρονα ότι όποιος αμφισβητεί ή έχει αντίρρηση, να καταθέσει τις ενστάσεις του στα αρμόδια Διεθνή Δικαστήρια την απόφαση των οποίων θα αποδεχθούμε.

Να προετοιμάσουμε την Κοινωνία για το ότι οι αποφάσεις των Διεθνών Δικαστηρίων δεν λαμβάνονται μόνο κατά το ΓΡΑΜΜΑ του Νόμου αλλά και κατά το ΠΝΕΥΜΑ, που σημαίνει ότι διατάσσονται και συμβιβασμοί προς όφελος του «αδικούμενου» από το γράμμα κράτους. Δεν επεκτείνομαι επ΄ αυτού γιατί καραδοκούν κάτι υπερπατριώτες/ισσες να με κατατάξουν στους …προδότες εθνομηδενιστές…

Του Αντιναυάρχου εα Κώστα Γκορτζή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...