Κόσμος

Ανοιξε η πόρτα του φρενοκομείου: Ετοιμος να στρέψει όπλα κατά Γάλλων ο Ερντογάν - Μετακίνηση τουρκικών αρμάτων μάχης προς Β. Συρία

Πολύ «χοντρό παιχνίδι» διαδραματίζεται στην Συρία μετά από διαφαινόμενη συνεννόηση Κρεμλίνου και Άγκυρας κατά …Γάλλων και Αμερικανών …το οποίο αποτελεί μια πάρα πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για ολόκληρο τον πλανήτη .

«Κανείς πια δεν μπορεί να διαιρέσει και να διχάσει την Τουρκία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στην επαρχία Σιίρτ.

«Δεν θα επιτρέψουμε να σπείρουν διχόνοια μεταξύ αδελφών», ανέφερε.

«Δεν έχει σημασία αν είναι Τούρκοι, Κούρδοι και Άραβες. Ως Μουσουλμάνους εγώ τους θεωρώ αδέλφια. Αυτή η τρομοκρατική οργάνωση (PKK) μας διαίρεσε και μας δίχασε. Δεν θα μπορέσουν πια να μας διαιρέσουν και να μας διχάσουν», δήλωσε.

«Όπου και αν μπείτε, όπου και αν κρυφτείτε, θα σας βρούμε. Αυτοί θα το σκάνε, εμείς θα τους κυνηγάμε», συνέχισε .

Στη συνέχεια επιτέθηκε στη Δύση και πάλι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Στο διάολο όσοι μιλούν σαν τους τρομοκράτες».

«Έι, Δύση! Ποτέ θα γυρίσεις να κοιτάξεις αυτά τα παιδάκια, τις γυναίκες και τους ανθρώπους που σφάζονται και σκοτώνονται στην Ανατολική Γούτα για να πούμε και εμείς ότι “αυτοί συμπεριφέρονται δίκαια”. Το αίμα κάθε αθώου, του οποίου προκαλέσατε το θάνατο ή παραμείνατε θεατές, έχει λερώσει το πρόσωπο, τα χέρια, την ιστορία και το μέλλον σας. Καμία από τις χώρες αυτές δεν έχει πια το δικαίωμα να παραπονιέται για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, την τρομοκρατία και τις τρομοκρατικές ενέργειες», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρωσικός τύπος , πριν λίγο ανακοίνωσε ότι  η Τουρκία, η οποία έχει αποστείλει στρατεύματα στη βόρεια Συρία για την καταπολέμηση των κουρδικών πολιτοφυλακών, θεωρεί ότι η στρατιωτική συγκέντρωση γαλλικών επίλεκτων δυνάμεων στην περιοχή είναι «παράνομη» και «επικίνδυνη»… ενώ «η μετάφραση» της τουρκικής ανακοίνωσης..σημαίνει δράση όπως θα δούμε παρακάτω .

«Εάν η Γαλλία λάβει μέτρα…. σχετικά με τη στρατιωτική της παρουσία στη βόρεια Συρία, αυτό θα ήταν ένα παράνομο βήμα που θα ήταν αντίθετο με το διεθνές δίκαιο και στην πραγματικότητα και θα ήταν εισβολή», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρεττίν Κανέκλι .

Η δήλωση έρχεται μια μέρα αφού ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Γαλλία ότι υποστήριζε τρομοκράτες με τη «φιλοξενία» τους στο μέγαρο των Ιλισίων , αναφερόμενος σε αντιπροσωπεία Σύρων Κούρδων  που χαιρέτισαν οι γαλλικές αρχές.

Όλες οι πληροφορίες στην περιοχή αναφέρουν το τελευταίο 24ωρο μετακινήσεις τουρκικών δυνάμεων στα σύνορα με την Συρία , και μιλάμε για άρματα μάχης ,ΤΟΜΑ , και άλλες δυνάμεις οι οποίες προφανώς …προορίζονται για την Βόρειο Συρία και τους Γάλλους.

Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι μια γαλλική υπόσχεση για τη σταθεροποίηση της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από Κουρδικές δυνάμεις , θα ήταν μια ευθεία στήριξη στην τρομοκρατία και θα μπορούσε να κάνει τη Γαλλία «στόχο της Τουρκίας».

Η Γαλλία, η οποία δραστηριοποιείται στη Συρία ως μέρος του λεγόμενου αμερικανικού συνασπισμού, που κατηγορεί την  Άγκυρα για την εισβολή και επίθεση  κατά κουρδικών δυνάμεων.

Ο νέος Αμερικανός υπουργός εξωτερικών , σαφώς και έχει δώσει «γραμμή» κατά της Τουρκίας …η οποία κινείται πλέον στο άξονα των δυνάμεων του συνασπισμού CSTO.    

Aρκεί όμως μια σπίθα για να πάρει φωτιά η περιοχή καθώς ο «απίστευτος»  πλέον  Ερντογάν είναι ικανός για το χειρότερο και μόνο για αυτό  καθώς φαίνεται να ετοιμάζει δράση κατά πάντων.

Ο ίδιος άλλωστε πριν 5 ημέρες είχε προχωρήσει σε λεκτική επίθεση ξανά προς την Γαλλία θέτοντας στον στόχο την γαλλική βιομηχανική εταιρεία Lafarge, η οποία ήταν υπεύθυνη για την   κατασκευή καταφυγίων και τούνελ για τους Κούρδους μαχητές στην Συρία ενώ έφτασε να απειλήσει ευθέως με βομβαρδισμό ακόμη και τις γαλλικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας.

Στο έδαφος η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη καθώς υπάρχουν όπως θα δείτε και σε φωτογραφίες-βίντεο μαζεμένες μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις σε ελάχιστο χώρο.

 Αμερικανιkές-γαλλικές-κουρδικές στην Ιεράπολη,πιο δίπλα στο Tal Rifat ρωσικές και συριακές, στα περίχωρα ΒΔ της Ιεράπολης και σε Αφρίν τουρκικές και τουρκόφιλες.

Περιττό να αναφέρουμε πως μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις υπάρχουν βρετανικές, ισραηλινές κτλ…

Την ίδια στιγμή Γάλλοι κομάντος αναπτύσσονται σε πέντε  στρατιωτικές βάσεις στην βόρεια Συρία στην περιοχή που ελέγχουν οι δυνάμεις των υποστηριζόμενων από την Ουάσιγκτον SDF (Syrian Democratic Forces).

Η Συρία …σιγά ..σιγά αποκαλύπτεται ότι θα είναι η γη που θα ξεκινήσει ο Αρμαγεδδών κατά της ανθρωπότητας λόγω της ύπαρξης τεραστίων συμφερόντων Ρωσίας  και ΗΠΑ και της συσσώρευσης δυνάμεων και πολεμικών πλοίων στην Α.Μεσόγειο .

https://youtu.be/-U9uyOEHxes

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ