Κόσμος

Σύγκρουση γιγάντων στην Συρία: "ΝΑΙ" σε χερσαίες δυνάμεις από Σ.Αραβία - Παρέδωσε Pantsir S2 η Ρωσία - Προετοιμάζει μεγάλη επιχείρηση το Ισραήλ


Εν όψει ραγδαίων πολεμικών εξελίξεων στην Συρία, η Ρωσία παρέδωσε στον συριακό Στρατό τα νέα βελτιωμένα και πολύ ποιο φονικά αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir S2 (SA-22) με ραντάρ διπλής όψης. Για πρώτη φορά η συριακή αεράμυνα αποκτά τελευταίας γενιάς αντιαεροπορικά συστήματα.

Το Pantsir S2 σε σχέση με το Pantsir S1 είναι πιο φονικό, πιο ισχυρό, πιο γρήγορο με μεγαλύτερη αντοχή στον ηλεκτρονικό πόλεμο και προσφέρει πλήρη κάλυψη σε 360 μοίρες.

Αναμφισβήτητα η κατοχή αυτού του οπλικού συστήματος στα χέρια του συριακού Στρατού αλλάζει τα δεδομένα, δείχνει σκλήρυνση στάσης της Μόσχας απέναντι σε ΗΠΑ-Ισραήλ και το κυριότερο, δείχνει πως οι S-300/v4 ή S-400 θα ενταχθούν στο συριακό οπλοστάσιο.

Επίσης στο βίντεο του συριακού Υπουργείου Άμυνας  γίνεται επίδειξη του SHORAD Igla-S (9K338 Igla-S/SA-24) και των Buk -M2E.

Ολοι προετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο.

Το Ισραήλ ακύρωσε την αποστολή F-15 στην επερχόμενη στρατιωτική άσκηση “Red Flag” στην Αλάσκα. Επίκειται μεγάλη ισρηαλινή επιχείρηση τις επόμενες ώρες/ημέρες. Ηδη από χτες υπάρχουν εντατικές διεργασίες.

Η Σαουδική Αραβία δέχεται να στείλει χερσαίες δυνάμεις. Και εδώ θα παιχτεί όλη η νέα στρατηγική των ΗΠΑ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σ.Αραβίας, Adel al-Jubeir, ανέφερε πριν λίγο πως το Ριάντ είναι πρόθυμο να στείλει δυνάμεις στην Συρία ως μέρος ενός ευρύτερου συνασπσιμού.

Πράγματι οι διεργασίες είναι έντονες τις τελευταίες ώρες και πολύ γρήγορα θα έχουμε οριστική απόφαση με σχηματισμό πολυεθνικής αραβικής δύναμης.

"Εχουμε συζητήσει την αποστολή δυνάμεων από τον Ισλαμικό Στρατιωτικό Αντιτρομοκρατικό Συνασπισμό στην Συρία" είπε ο Υπουργός σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ΓΓ του ΟΗΕ, António Guterres, μετά από συνάντηση στο Ριάντ

Στην ουσία, τώρα ξεκινούν όλα....
https://twitter.com/JeremyBinnie/status/986181938061996032?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?v=7Yq5oqzbAw0&feature=youtu.be

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές