Στρατός Ξηράς

Μελετούν παρατεταμένο πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας: Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στην Σύρο, UAV στη Λάρισα, ο "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" στην Κύπρο

Σενάριο σοκ μελετούν οι ΗΠΑ για παρατεταμένο πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας γεγονός που θα οδηγήσει στην έξοδο της τελευταίας  από το ΝΑΤΟ. Δεν μιλάμε πλέον για κανένα θερμό επεισόδιο αλλά για κάτι παραπάνω. Εντονα είναι τα σημάδια και οι πληροφορίες που έρχονται και δείχνουν εντατικές πολεμικές προετοιμασίες από τον Εβρο μέχρι τα νησιά και την Κύπρο.

Μήπως κάποιοι στην Αθήνα έχουν πέσει εντελώς έξω στις προβλέψεις τους; Μήπως η Αγκυρα θα κινηθεί για κάτι μεγαλύτερο από μια βραχονησίδα ή το Καστελόριζο; Μην ξεχνάμε πως θέλουν το μισό Αιγαίο...

Ηδη το πρώτο καμπανάκι είναι η σταδιακή αποχώρηση των Αμερικανικών δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ. Λίγο καιρό πριν αυτό θα φάνταζε αδιανόητο.

Kλιμάκιο Αμερικανών βρέθηκε και στις Καστανιές του Έβρου και τις πέριξ περιοχές. Παράλληλα, ο υποδιοικητής της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ταξίαρχος Fred Maiocco, επικεφαλής αντιπροσωπείας επιτελών της Διοίκησης, επισκέφτηκε και το Γενικό Επιτελείο του Ελληνικού Στρατού λαμβάνοντας επισταμένη ενημέρωση από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, για όλες τις εξελίξεις.

Ξεκινούν οι αφίξεις πλοίων των ΗΠΑ στην Σύρο. Έρχεται πολεμικό catamaran

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη της Αμερικανίδας αξιωματούχου του Πολεμικού Ναυτικού Rose Rice στην Σύρο, ξεκινούν οι αφίξεις των πλοίων από τις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας το σχετικά ρεπορτάζ του cyclades24.

Στο λιμάνι της Ερμούπολης πρόκειται να καταπλεύσει την προσεχή Τετάρτη 14 Μαρτίου, μεγάλο πολεμικό σκάφος του Αμερικανικού Ναυτικού.

Πρόκειται για σκάφος συνολικού μήκους 106 μέτρων και τύπου catamaran, το οποίο θα προσεγγίσει την πρωτεύουσα των Κυκλάδων για πρώτη φορά.

Το πλοίο θα αφιχθεί στην Σύρο στις 9 το πρωί και θα παραμείνει ελλιμενισμένο στην Ερμούπολη έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Δρακόντια μέτρα ασφαλείας – Έρχονται ενισχύσεις

Το σκάφος θα δέσει στην προβλήτα κρουαζιεροπλοίων και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Σύρο, θα ισχύουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας με βάση τις απαιτήσεις του διεθνούς κώδικα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στην Σύρο θα καταφθάσει κλιμάκιο των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, βατραχάνθρωποι αλλά και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Σε τοπικό επίπεδο, επί ποδός βρίσκεται το Λιμεναρχείο Σύρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού που σχεδιάζουν το πλάνο φιλοξενίας και φύλαξης του Αμερικανικού πληρώματος.

Αμερικανικά UAV’s μετασταθμεύουν στη Λάρισα ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται στην Αλεξανδρούπολη, ΑμερικανοΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι, για την βάση ελικοπτέρων που σχεδιάζεται στο λιμάνι.

Στόχος είναι να αποτελέσει ορμητήριο για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Την βάση όχι τυχαία, την βλέπουν ως σημείο στήριξης των επιχειρήσεών τους σε κοντινή απόσταση από τη στρατηγική γι’ αυτούς περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου το ΝΑΤΟ θέλει να ενισχύσει τη δύναμη πυρός του.

Μια βάση που μπορεί, εξαιτίας των δυσχερειών που έχουν αυτήν την περίοδο με την Τουρκία, να παίξει ρόλο για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια ηλεκτρονικής παρακολούθησης τόσο της Μαύρης Θάλασσας όσο και των Στενών του Βοσπόρου.

Από τα Στενά διέρχεται ετησίως σχεδόν τετραπλάσιος αριθμός πλοίων από αυτά που περνούν τη διώρυγα του Παναμά και τριπλάσιος σε σχέση με τη διώρυγα του Σουέζ

Διασταυρώνονται σημαντικά ανταγωνιστικά σχέδια στην Ενέργεια και τους αγωγούς μεταφοράς της, όπως είναι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, οι δρόμοι μεταφοράς εμπορευμάτων, όπως είναι ο νέος κινεζικός «δρόμος του μεταξιού».

Διασταυρώνονται αντιτιθέμενες επιδιώξεις αστικών τάξεων, όπως της τουρκικής και της ελληνικής, οι οποίες επιδιώκουν αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή.

Ελληνικό Υποβρύχιο ζήτησαν οι Αμερικανοί

Στην κυπριακή ΑΟΖ πλέει το αεροπλανοφόρο ΙΒΟΖΙΜΑ, έχοντας στην “ομάδα προστασίας” του, το υπερσύγχρονο συμβατικό υποβρύχιο του Στόλου μας, τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αίτημα των Αμερικανών να συμμετάσχει ελληνικό υποβρύχιο στην αποστολή και φυσικά το ΠΝ έστειλε ότι καλύτερο διαθέτει.

Υπό την κάλυψη των ΗΠΑ στείλαμε ενισχύσεις στην Κύπρο...

https://www.youtube.com/watch?v=k1h_MJBMtcE

https://www.youtube.com/watch?v=4ffPvQIb1Uc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ