Κόσμος

Ρήξη Ερντογάν-ΗΠΑ: «Θα φάνε οθωμανικό χαστούκι - Κλείνω ραντάρ στο Κιουρετσίκ και βάση Ιντσιρλίκ αν επέμβουν» - Δεν τον ελέγχουν


Του Βασίλη Καπούλα

Εκτός ελέγχου είναι ο Ρ.Τ.Ερντογάν, δεν τα χει βρει με τις ΗΠΑ στην πραγματικότητα την απείλησε με "οθωμανικό χαστούκι" πριν λίγο, δεν υπάρχει καμία αποκλιμάκωση στο Αιγαίο και μάλιστα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου σε βίντεο που θα δείτε απείλησε τις ΗΠΑ με κλείσιμο του ραντάρ του ΝΑΤΟ στο Κιουρετσίκ της Μαλάτεια και της ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Ιντσιρλίκ αν η Ουάσινγκτον επέμβει κατά των τουρκικών συμφερόντων.

Η απειλή-προειδοποίηση αυτή των Τούρκων  δεν αφορά μόνο τη Συρία, αφορά και το Αιγαίο και οι ΗΠΑ βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε στρατηγικό αδιέξοδο. 

Δεν μπορούν να ανατρέψουν τον Ερντογάν τώρα, δεν μπορούν όμως ούτε να τον ανεχτούν. Αρα μήπως βολεύει κάποιο πολεμικό επεισόδιο;

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν απείλησε μόνο Ελλάδα και Κύπρο για "λανθασμένους υπολογισμούς" λέγοντας πως η χώρα του είναι ικανή να διαλύσει τους σχεδιασμούς μας ενώ διεξάγει επιχείρηση στην Αφρίν.

Πήγε ένα βήμα παρακάτω.

Είπε ότι οι ΗΠΑ δουλεύουν με το ISIS όχι εναντίον του και τόνισε πως ο συνασπισμός κατά του ISIS είναι στην πραγματικότητα ένα θεατρικό έργο!

Ο Ερντογάν τόνισε πως θέλει να μιλήσει προς το Αμερικανικό Εθνος για την χρηματοδότηση που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο YPG στην Συρία επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση των αμερικανών πολιτών για το θέμα αυτό.

"Οι μάσκες έπεσαν και οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν εξηγήσεις" τόνισε.

Υπάρχουν 3 προυποθέσεις:

1)Να σταματήσει ο εξοπλισμός των Κούρδων YPG

2)Να διώξουν το YPG έξω από την Ιεράπολη

3) Να λάβουν μέτρα κατά του Φ.Γκιουλέν

Παράλληλα ο Ερντογάν στοχοποίησε τους Αμερικανούς Διοικητές, Στρατηγούς Gen. Paul Funk και Jamie Jarrard.

"Είναι φανερό πως δεν έχει λάβει ποτέ στη ζωή του οθωμανική σφαλιάρα" είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στον Paul Funk.

«Θα καταστρέψουμε κάθε τρομοκράτη στο διάβα μας, αρχίζοντας με εκείνους που βρίσκονται στο πλευρό τους. Τότε μόνο θα καταλάβουν ότι είναι καλύτερο γι' αυτούς να μην είναι εκεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Με τον τρόπο αυτό, κλιμάκωσε τις επιθέσεις του κατά των ΗΠΑ, βαραίνοντας το κλίμα ενόψει της επίσκεψης στην Άγκυρα του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στις 15-16 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα ο Αμερικανός Στρατηγός είπε ότι αν οι Τούρκοι χτυπήσουν αμερικανικά στρατεύματα, τότε οι ΗΠΑ θα απαντήσουν επιθετικά και θα υπερασπιστούν τις δυνάμεις τους.

Ο Ερντογάν έκλεισε λέγοντας πως ΝΑΤΟ δεν σημαίνει μόνο ΗΠΑ και υποστήριξε πως οι ΗΠΑ παραβιάζουν την Συνθήκη του ΝΑΤΟ συμμαχώντας με τρομοκρατική οργάνωση.

Ακόμη και ο κορυφαίος σύμβουλος του κοροιδεύει τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Στρατηγό McMaster, αποκαλώντας τον "Yalova Kaymakami" που σημαίνει αυτός που δεν έχει καμία εξουσία...

Οπως γίνετε αντιληπτό όχι απλά οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ελέγξουν την Τουρκία και να ασκήσουν επιρροή πάνω της αλλά βρίσκονται κυριολεκτικά στα μαχαίρια.

Ο προαιώνιος εχθρός του ελληνισμού, οι Τούρκοι είναι ante portas και ετοιμάζονται  ξανά να μας "υφαρπάξουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα"  στα Ίμια , στο Αιγαίο και φυσικά στην Κύπρο.

Δείτε Βίντεο με τις δηλώσεις
https://twitter.com/abdbozkurt/status/963352738640867328?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/963360919643480064?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/963471317889683457?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/963363757555699715?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/963345028327370752?ref_src=twsrc%5Etfw

"Η Τουρκία είναι εκτός ελέγχου", αναφέρει και το έγκυρο περιοδικό politico σήμερα ενώ η διαμάχη με τις ΗΠΑ έχει περιέλθει σε μεγάλο αδιέξοδο.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων», αναφέρουν ειδικοί αμυντικοί εμπειρογνώμονες του περιοδικού.

«Μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, η αδιανόητη προοπτική μιας σύγκρουσης μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών στρατιωτών έχει γίνει ανησυχητικά πραγματική. Ο σημερινός πόλεμος της Τουρκίας, κατά των Κουρδικών στρατευμάτων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, είναι ο πλέον αποσταθεροποιητικός για ολόκληρη την περιοχή. Αλλά ο πραγματικός κίνδυνος θα έρθει, αν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υλοποιήσει τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και «προχωρήσει» περαιτέρω ανατολικά προς την πόλη της  Ιεράπολης «, αναφέρει ειδικός .

Με αυτό το σκηνικό να λαμβάνει χώρα στην Συρία , οι Τούρκοι ανοίγουν μέτωπο σε Αιγαίο , Κύπρο , Συρία ταυτόχρονα ενώ υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της έντασης και με την Αρμενία , η οποία κατηγορείται για την δημιουργία στρατοπέδων του ΡΚΚ  εντός του Ναγκόρνο –Καραμπάχ .

Με λίγα λόγια, ο Ερντογάν εκεί που θέλει να «απλωθεί » ξεκινά διαδικασίες που θυμίζουν «χάος, σύγκρουση και τελικά πόλεμο» αλλιώς  δεν μπορεί να υλοποιήσει τα σχέδια του για μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία.

Η τουρκική «Μεγάλη Ιδέα» θα προκαλέσει την δύση όμως αναγκαστικά ...

Συνεπώς «μάντης» εκ του ασφαλούς ήταν ο Αμερικανός πρέσβης ο οποίος προ ημερών ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ «κάτι βλέπουν ή γνωρίζουν»  και το οποίο πρόκειται να σκάσει σε ανύποπτη στιγμή στο Αιγαίο.

Φυσικά οι ίδιοι ΄ήξεραν και ξέρουν οι Αμερικανοί τι έρχεται το επόμενο διάστημα και για αυτό και θα μεταβεί στην Άγκυρα ο ΥΠΕΞ Τίλερσον ενώ ο σύμβουλος στρατηγός ε.α. Μακ Μάστερ είναι ήδη εκεί.

Υπάρχει ασυμφωνία με τους Τούρκους σε όλα τα επίπεδα ενώ ο Ερντογάν "απειλεί" και τις ΗΠΑ.

Η Ρωσία και προσωπικά ο Πούτιν τηρούν στάση «αναμονής» και σίγουρα ο Ρώσος πρόεδρος είναι γνώστης των σχεδίων του Ερντογάν ειδικά στο Αιγαίο, κάτι το οποίο ενδιαφέρει και αυτόν.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...