Σκοπιανό

Την Τουρκία επισκέπτεται ο Ζ.Ζάεφ - Παίρνει... γραμμή από τον Ερντογάν για το Σκοπιανό

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ επισκέπτεται σήμερα την Τουρκία, τη ίδια ώρα που οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας βρίσκονται σε κρίσιμη φάση. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ερντογάν που χωρίς περιστροφές είπε πως η θέση της Τουρκίας είναι δίπλα στο κρατίδιο, γιατί “στη διαμάχη με την Ελλάδα έχει δίκιο”. Αυτή η σχέση Σκοπίων-Τουρκίας κρατά χρόνια και δεν έχει μείνει μόνο στα λόγια.

Η Τουρκία έχει δώσει τρεις φορές στρατιωτική βοήθεια στα Σκόπια. Σε χρήμα η Τουρκία υπολογίζεται ότι έχει δώσει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια από το 1998 μέχρι σήμερα στα Σκόπια. Έχουν υπογράφει κοντά στις 30 συμβάσεις με την Τουρκία να παρέχει στο κρατίδιο εξοπλισμό για το μικρό στρατό του.

Από το 1998 έως σήμερα, συνολικά πάνω από 100 στελέχη του στρατού των Σκοπίων έχουν λάβει την εκπαίδευσή τους στη Τουρκική Στρατιωτική Ακαδημία, τη Στρατιωτική Σχολή, τη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία και διάφορες άλλες σχολές.

Ο Ζάεφ είναι προσκεκλημένος του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, αλλά αναμένεται να συναντήσει και τον Ερντογάν. Εκτός από τις δηλώσεις υποστήριξης θα πάρει και κάποιο “δώρο” σε “είδος”, δηλαδή σε στρατιωτική βοήθεια;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ