Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία - Έτοιμοι να τους στείλουν πίσω σε φέρετρα οι Κούρδοι



Μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνουν στα σύνορα με τη Συρία οι Τούρκοι ετοιμάζοντας προφανώς μία ακόμη μεγαλύτερη εισβολή στην προσπάθεια τους να κάμψουν την αντίσταση των Κούρδων και να προχωρήσουν προς το Αφρίν. Η κατάσταση πάντως για την Τουρκία δεν είναι καθ' όλου καλή, καθώς τα φέρετρα με τους νεκρούς στρατιώτες αυξάνονται διαρκώς και μαζί η δυσαρέσκεια κατά του καθεστώτος Ερντογάν.

Οι Τούρκοι εμφανίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες να μεταφέρουν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και δυνάμεις πυροβολικού. Πίστευαν πώς θα κάνουν περίπατο στην Συρία, αλλά τελικά έχουν πέσει σε μία παγίδα που μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σήμερα είναι η 23η Ημέρα και ο δεύτερος μεγαλύτερος Στρατός του ΝΑΤΟ δεν έχει καταφέρει σχεδόν τίποτα !

Αντιθέτως ανεβαίνουν κάθετα οι απώλειες του τουρκικού στρατού στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας». Ένδεκα Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν το Σάββατο σε μάχες με τους Κούρδους, απολογισμός που σύμφωνα με τις επίσημες απώλειες είναι ο βαρύτερος για τον τουρκικό στρατό από την έναρξη της επιχείρησής του εναντίον της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής την 20ή Ιανουαρίου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε πως δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο τους συνετρίβη. «Έχουμε δύο μάρτυρες», είπε, αλλά άφησε να εννοηθεί πως δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι υπήρξε «εξωτερική επέμβαση» που οδήγησε στη συντριβή. Όμως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε σε ομιλία του πως το ελικόπτερο αυτό «καταρρίφθηκε».

Το τουρκικό γενικό επιτελείο γνωστοποίησε αργότερα ότι άλλοι εννέα Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στη βόρεια Συρία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακόμη 11 Τούρκοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν το Σάββατο.

Και ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζονται να στείλουν και νέες στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία για να φτάσουν στην Αφρίν οι Κούρδοι με τη σειρά του ετοιμάζονται για την αντεπίθεση τους. Ενδεικτική είναι η εικόνα με τις Κούρδισσες μαχήτριες να τραγουδούν με τα Καλάσνικοφ στο χέρι, περιμένοντας τους Τούρκους στρατιώτες.

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/962849489399828481?ref_src=twsrc%5Etfw

Σε σύγκρουση στην περιοχή του Ezaz, δυτικά του Αφρίν, οι Κούρδοι μαχητές κατάφεραν μέσα σε μια μέρα να καταστρέψουν τέσσερα άρματα μάχης και να σκοτώσουν πέντε Τούρκους στρατιωτικούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές