Κόσμος

Τούρκοι και Αζέροι «πίσω» από την εξέγερση στο Ιράν - Το γεωπολιτικό σχέδιο της Άγκυρας για την δημιουργία του παντουρανικού τόξου - Πως εμπλέκεται η Ελλάδα

Η Τουρκία ως γνωστόν εδώ και πολλά χρόνια έχει εκπονήσει ένα πραγματικά τρομερό σχέδιο διάνοιξης διαδρόμων προς όλα τα «τουρκογενή» κράτη με σκοπό την ένωση τους,  για αυτό και όλες οι τρομερές γενοκτονίες που έχει πραγματοποιήσει είχαν σαν γνώμονα αυτό ακριβώς το σκεπτικό. Το ίδιο σχέδιο υλοποιείται και στην ιρανική  εξέγερση που ξεκίνησε προ ημερών στο Ιράν, στην οποία  σε αγαστή συνεργασία Αζέροι και Τούρκοι "αποσταθεροποιούν" την χώρα, αναφέρει σχετικό  κουρδικό δημοσίευμα  .

Συγκεκριμένα:     

1) Η Τουρκία προσπαθεί να εξουδετερώσει  Ελλάδα και  Βουλγαρία …για να ενωθεί με τους «αδελφούς» Τούρκους όπως τους αποκαλεί στην Δυτική Θράκη, Νότια Βουλγαρία, Βοσνία και Αλβανία  . Πρόκειται για περιοχές που θέλει να κατακτήσει και προσαρτήσει και όχι απλά να ελέγξει μέσω θρησκείας και οικονομίας . Η Ελλάδα θα περιοριστεί στα  σύνορα 1888 μέχρι την Λάρισα και οι Τούρκοι θέλουν  να είναι στην ουσία κράτος «υποτελής» .

2) Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο τουρκικός σκοπός πίσω από την Αρμενική Γενοκτονία (η περιοχή απογυμνώθηκε με την επαίσχυντη   δολοφονία όλων των Αρμενίων, (η Αρμενία είναι η κίτρινη περιοχή του χάρτη), είχε σκοπό την διασύνδεση  του εδάφους μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν,  Τουρκμενιστάν, και των υπόλοιπων τουρκογενών κρατών της Κεντρικής Ασίας για να δημιουργήσουν έναν παντουρανικό άξονα .

3) Η Αρμενία ήρθε υπό την προστασία των δυτικών εθνών επειδή ήταν χριστιανική περιοχή μετά τη γενοκτονία.

4) Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζουν όμως να προσπαθούν να καταστρέψουν την Αρμενία για να γίνουν γειτονικές χώρες. Μια πιθανή τουρκική στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα επιτρέψει στην Τουρκία και στο Αζερμπαϊτζάν να αποδυναμώσουν και τελικά να προσαρτήσουν την Αρμενία για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

5) Η άλλη γέφυρα της Τουρκίας προς το Τουρκμενιστάν και την Κεντρική Ασία είναι μέσω του Ιράν. Έχει ήδη "συνδεθεί"  το Ανατολικό και Δυτικό Αζερμπαϊτζάν. Η πολιτική των νέο-οθωμανών όσον αφορά το Ιράν είναι να «εξουσιοδοτήσει» τους Αζέρους που ζουν στο Ιράν να αναλάβουν τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας στην Τεχεράνη. Η περιοχή Gilan & Mazandaran (στο πράσινο) θα κατοικηθεί από  "Τούρκους" από την Κεντρική Ασία και έτσι θα ολοκληρωθεί η γέφυρα του Παντουρκικού εδάφους στο Ιράν.

Η υπόλοιπη περιοχή θα ακολουθούσε εγκαίρως. Οι Τούρκοι κατέχουν  βαθύτατη μνησικακία εναντίον των Κούρδων για την ισχυρή, αποτελεσματική και διαρκή κουρδική αντίσταση ενάντια στις τουρκικές πολιτικές γενοκτονίας και του σχεδίου του παντουρκισμού, για να καταστρέψουν όλους τους υπάρχοντες πολιτισμούς στην περιοχή, σε ένα ατέρμονο σχέδιο  που συνεχίζεται  από το 1453 όταν η Κωνσταντινούπολη  και η βυζαντινή αυτοκρατορία έπεσε στους Τούρκους μέχρι σήμερα.

6) Το κίνημα της «Πράσινου» στο Ιράν το 2009, με επικεφαλής τον  Moussavi που ανήκει στην μειοψηφία των Αζέρων της χώρας , και η νυν εξέγερση εδώ και μερικές ημέρες,   χρηματοδοτείται και διευθύνεται από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες έχουν πείσει τις ΗΠΑ και τα κράτη του Κόλπου, για την τύχη του Ιράν.

Οι Ιρανοί απαιτούν  την πολιτιστική τους ελευθερία και την οικονομική τους ευημερία. Ωστόσο, θα πρέπει να κατανοήσουν το ιστορικά κίνητρα των εμπλεκόμενων παικτών για να μάθουν καλύτερα ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί τους και ποιο είναι το σχέδιο της Άγκυρας  για την χώρα τους .

7) Οι Κούρδοι του Ιράν, εντάσσονται στο σχέδιο εκσυγχρονισμού για αλλαγή της  ιρανικής πολιτικής προς τις μειονότητες, ενώ οι ίδιοι  καλούν όλους τους Ιρανούς  πολίτες να λάβουν υπόψη το γεωπολιτικό σχέδιο της Τουρκίας για το Ιράν.

Έτσι μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε το σκηνικό που υλοποιείται από την Τεχεράνη και το Ισφαχάν μέχρι το Αιγαίο και την Κύπρο…για το σχέδιο του Ερντογάν …που όλως τυχαίως όμως τυγχάνει να είναι και  σχέδιο της Δύσης. Όσο για την «συμμαχία" του Σουλτάνου με την Μόσχα , μεγάλο «αγκάθι» παραμένει ο Άσαντ στην Συρία και κυρίως οι (Τούρκοι) Τάταροι στην Κριμαία.

Όποιος νομίζει όμως ότι  το Κρεμλίνο θα επιτρέψει την ένωση του παντουρανικού άξονα στο «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας …είναι τουλάχιστον «παλαβός» για αυτό όλα πολύ σύντομα θα αλλάξουν, κάτι για το οποίο να είναι σίγουροι εκεί στην δύση  .    

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...