Ένοπλες Συρράξεις

Πλακώθηκαν Τραμπ-Ερντογάν: Ωρα μηδέν για ενδο-νατοϊκή σύγκρουση - Τουρκικά μαχητικά βομβαρδίζουν στα πόδια των Αμερικανών στην Ιεράπολη


Toυ Βασίλη Καπούλα

"Τα έσπασαν" Τραμπ και Ερντογάν καθώς για πρώτη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο και σε πολύ έντονο ύφος του τόνισε πως θα πρέπει άμεσα να αποκλιμακώσει, να περιορίσει την στρατιωτική του επιχείρηση διαφορετικά υπάρχει μεγάλο ρίσκο να βρεθούν αντιμέτωπες αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις! Ναι καλά διαβάσατε!

Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από οριακή καθώς τουρκικά μαχητικά βομβαρδίζουν ήδη "στα πόδια" των Αμειρκανών στην Ιεράπολη!

Είναι η πρώτη φορά, που ο Αμερικανός πρόεδρος τάσσεται ανοιχτά εναντίον στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, καλώντας με αυστηρό ύφος τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αποσυρθεί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία εναντίον των Κούρδων..

H ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του να σταματήσει την υποστήριξη των Κούρδων ενώ του είπε πως ήδη 10.000 άντρες του FSA είναι έτοιμοι για την Ιεράπολη...

Ηδη 8 τουρκικά F-16 βομβαρδίζουν την Ιεράπολη, στην δυτική πλευρά της πόλης.

Τουρκικές πηγές ανέφεραν πως οι στόχοι είναι αποθήκες πυρομαχικών, κέντρα διοίκησης και ελέγχου καθώς και οι επικοινωνίες!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν σε πολλές περιοχές όπου βρίσκονται βάσεις και δυνάμεις των ΗΠΣ!

Αναλυτικά οι Τούρκοι βομβαρδίζουν αυτή τη στιγμή σε Ιεράπολη, Arima, Afrin, Tal Abyad, Ras al Ayn, ανατολικό Qamishli.

Ομως την απάντηση στον Ερντογάν την έδωσε νωρίτερα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος είπε ότι δεν πρόεκιται να αποχωρήσουμε από εκεί σε καμία περίπτωση!

Δείτε το Βίντεο
https://twitter.com/StateDept/status/953725614694965248?ref_src=twsrc%5Etfw

Μετά την Αφριν σειρά έχει η Ιεράπολη σύμφωνα με τον υποδιοικητή των Τούρκων μισθοφόρων που έχουν την υποστήριξη του Ερντογάν. Ο Τούρκος διοικητής δήλωσε σήμερα ότι η Ιεράπολη αποτελεί τον τελικό στόχο.

"Μια δύναμη των 10.000 ανταρτών του FSA είναι έτοιμη για την Manbij", δηλώνει ο αναπληρωτής επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας του FSA.

Ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του FSA, Haitham Afeisi, ανακοίνωσε ότι η πόλη Manbij θα ακολουθήσει μόλις καταληφθεί πλήρως η Afrin και εκδιωχθούν από αυτήν όλοι οι Κούρδοι του PKK / PYD.

"Δεν έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τον οπλισμό, τα πυρομαχικά ή τους μαχητές, και είμαστε και ηθικά έτοιμοι.

Μια δύναμη των 10.000 είναι έτοιμη για την Manbij" είπε.

«Θα πολεμήσουμε τις δυνάμεις των ΗΠΑ», τόνισε ο ίδιος.

Επισημαίνοντας τη σημασία μιας πιθανής επιχείρησης στην Manbij, ο Afeisi επεσήμανε τις δραστηριότητες των ΗΠΑ στην περιοχή.

"Θεωρούμε ότι η Manbij είναι στρατηγικά πιο σημαντικός στόχος από την Afrin, και ως Εθνικός Στρατός της Συρίας (al-Jaysh al-Watani), έχουμε διακηρύξει πόλεμο εναντίον των σχηματισμών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στη Manbij. 

Τo  ΡΚΚ και οι ΗΠΑ  είναι το πιο πιεστικό πρόβλημα. Στην περίπτωση που οι τουρκικές  Ένοπλες Δυνάμεις (TAF) και δυνάμεις του  FSA  εισέλθουν στη Manbij, οι ΗΠΑ, όπως έκαναν και στην Afrin, θα αποσύρουν την υποστήριξή τους από τους Κούρδους τρομοκράτες. Εάν όχι, θα μάθουμε ποιες είναι οι  δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί  στην περιοχή αυτή", τόνισε ο ίδιος.

Η επιχείρηση "κλάδος ελαίας"  ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου με στόχο την Afrin  για  να εξαλείψει τους Κούρδους.

Δείτε Βίντεο από τις επιχειρήσεις
https://twitter.com/Bilesa_Shaweys/status/956253089555714052?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/4rj1n/status/955920011465576448?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fyirmidorttv%2Fvideos%2F1589725834415610%2F&show_text=0&width=560

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fakidgazetesi%2Fvideos%2F1162086590587929%2F&show_text=0&width=560

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstargazete%2Fvideos%2F1655483924530577%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές