Κυβέρνηση

"Για το συμφέρον της χώρας αλλά και το δικό σας, επιστρέψτε στην...φυλακή" - Ξεγυμνώθηκε η Κυβέρνηση Aριστεράς και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Δεκτό έγινε το αίτημα της κυβέρνησης για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.Η πρόεδρος του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενία Μυλωνοπούλου επικαλέστηκε λόγους δημοσίου συμφέροντος και έκανε δεκτό αίτημα του ελληνικού Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού.

Κατόπιν αυτών, ο Τούρκος στρατιωτικός θα οδηγηθεί και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Με την προσωρινή διαταγή της, η κυρία Μανωλοπούλου αναστέλλει προσωρινά την απόφαση χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για χορήγηση προσωρινής διαταγής με την οποία «παγώνει» το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Σήμερα, ο Τούρκος αξιωματικός ήταν παρών στο Διοικητικό Εφετείο, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του.

Επίσης, το Διοικητικό Εφετείο θέτει ως όρο στη χορήγηση της προσωρινής διαταγής να απέχει η διοίκηση από κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αναχώρηση του Τούρκου από τη χώρα.

Αναμένεται ημερομηνία συζήτησης της αίτησης αναστολής.

Η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

«Να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με την Τουρκία»

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρα των νομικών παραστατών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (σ.σ. από έγινε το αίτημα για «πάγωμα) υποστηρίχθηκε ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προκειμένου να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικες σχέσεις.

Αντίθετα, από την πλευρά του Τούρκου αξιωματικού, ο οποίος δεν παραστάθηκε στη διαδικασία, τονίσθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πληρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασάνιστηριων ή και της ίδιας τους της ζωής από αλλά κράτη.

https://www.youtube.com/watch?v=3sAZpWbmbvE

https://www.youtube.com/watch?v=3UtnUAMPB-I

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ