Κόσμος

«Κόλαση» φωτιάς στη Συρία - Νέα επίθεση κατά της βάσης Hmeimim - Ισραηλινά UAV κατά Ρώσων;


Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη Jableh στη Λαττάκεια και θέσεις του συριακού στρατού και λέγεται ότι ρωσικό σύστημα αεράμυνας χτύπησε πολλούς πυραύλους που στόχευσαν την Hmeimim. Κατά άλλες πηγές χτυπήθηκε από το ίδιο σύστημα ένα drone που μετέφερε βόμβες για να πλήξει τη βάση των Ρώσων στη Hmeimim.

Οι πληροφορίες βέβαια είναι συγκεχυμένες. Αραβικές και ρωσικές πηγές κάνουν αναφορά για κατάρριψη ενός τουλάχιστον ισραηλινού F-15, ενός εξοπλισμένου με βόμβες Drone, καθώς σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα site, σμήνος ισραηλινών UAV είχαν σαν στόχο την ρωσική βάση. Εμείς δεν υιοθετούμε πλήρως αυτές τις πληροφορίες μέχρι να βγουν επίσημες ανακοινώσεις. Πάντως μέχρι στιγμής, όλες οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Συρία έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Ο κόσμος ήταν ανήσυχος ακούστηκαν τουλάχιστον 2 ισχυρές εκρήξεις σύμφωνα με τοπική ρεπόρτερ. Πιθανολογούσαν ότι χτυπήθηκε το αεροδρόμιο. Oι εκρήξεις ακούστηκαν ακριβώς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Σύμφωνα με πρωταρχικές πληροφορίες που αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι ήχοι που ακούστηκαν ήταν από στόχευση της αεράμυνας αλλά δεν μπορούν να το διασταυρώσουν. 

Δείτε φωτογραφίες:

Λογαριασμός ρεπόρτερ από Λίβανο επιβεβαιώνει την εν λόγω επίθεση! 

 

 
https://twitter.com/WaelAlHussaini/status/949425494834982912?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Δείτε και tweet

 
https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/949410070923825152?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/949409198080749568?ref_src=twsrc%5Etfw
Nέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο όρος Qassioun στη Δαμασκό

Την ίδια στιγμή, ισραηλινά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ το βράδυ της Πέμπτης βομβάρδισε αποθήκες πυρομαχικών και όπλων στη Συρία.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο Maa μετέφρε το πρωί της Παρασκευής επικαλούμενο ισραηλινές πηγές: « Ισραηλινά μαχητικά στόχευσαν αυτή τη νύχτα της Πέμπτης μια αποθήκη όπλων και εξοπλισμού στο όρος Qassioun, με θέα τη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό. », όπως αναφέρει το έγκυρο dimpenews.com.

Συριακές πηγές δήλωσαν ότι αυτή η έκρηξη επήλθε στο εσωτερικό συστημάτων πυροβολικού εγκατεστημένων στο Qassioun που στοχεύουν καθημερινά την Ανατολική Ghouta.

Ένα vidéo έπειτα διαδόθηκε στο οποίο ακούγονται εκρήξεις. Μέχρι τώρα οι επίσημες αρχές δεν σχολίασαν καθόλου το γεγονό.

 

 
https://twitter.com/Tania_Tania_C/status/949037653546143744?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...