Εκκλησία

Πλήθος κόσμου! Τελέστηκε στο A' νεκροταφείο Αθηνών το ιερό μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (εικόνες)

Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 27 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο A' νεκροταφείο Αθηνών, Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Aρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Σερρών Θεολόγος, Σύρου Δωρόθεο,ς Κερκύρας Νεκτάριος, Κορίνθου Διονύσιος και Βρεσθένης θεόκλητος.

Για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο μίλησε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την ζωή του Αρχιεπισκόπου.

"Ολόκληρη η ζωή του ήταν μια πειθαρχία στο θέλημα του Θεου, στους ευαγγελικούς νόμου. Τιμούσε τους θεσμούς της Εκκλησίας και υπηρετούσε με θείο ζήλο. Χαιρόταν να λειτουργεί, να προΐσταται συνάξεων, να τελεί Ιερές Ακολουθίες, να ψάλλει με τημ γλυκύφθογγη και τη φωνή του και τη μουσική του κατάρτιση" - ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Καισαριανής μεταξύ άλλων τόνισε: "Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τιμούσε τα πρόσωπα της Εκκλησίας, τους Αγίους της. Εκτιμούσε το πατροπαράδοτο σέβας δηλαδή την Εκκλησιαστική Παράδοση και καλούσε τους πιστούς τα αντλήσουν από αυτή εμπνεύση, παρηγοριά, παραδείγματα, ενίσχυση και αγωνιστικότητα. Προέτρεπε τους πάντες ιδιαίτερα τους νέους να τιμούν την πνευματική τους ταυτότητα και κληρονομιά, ότι είναι Έλληνες και Ορθόδοξοι."

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ιερό μνημόσυνο ενώπιον του τάφου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, παρουσία Ιεραρχών κληρικών και πνευματικών του παιδιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...