Εκκλησία

Πλήθος κόσμου! Τελέστηκε στο A' νεκροταφείο Αθηνών το ιερό μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (εικόνες)

Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 27 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο A' νεκροταφείο Αθηνών, Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Aρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Σερρών Θεολόγος, Σύρου Δωρόθεο,ς Κερκύρας Νεκτάριος, Κορίνθου Διονύσιος και Βρεσθένης θεόκλητος.

Για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο μίλησε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την ζωή του Αρχιεπισκόπου.

"Ολόκληρη η ζωή του ήταν μια πειθαρχία στο θέλημα του Θεου, στους ευαγγελικούς νόμου. Τιμούσε τους θεσμούς της Εκκλησίας και υπηρετούσε με θείο ζήλο. Χαιρόταν να λειτουργεί, να προΐσταται συνάξεων, να τελεί Ιερές Ακολουθίες, να ψάλλει με τημ γλυκύφθογγη και τη φωνή του και τη μουσική του κατάρτιση" - ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Καισαριανής μεταξύ άλλων τόνισε: "Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τιμούσε τα πρόσωπα της Εκκλησίας, τους Αγίους της. Εκτιμούσε το πατροπαράδοτο σέβας δηλαδή την Εκκλησιαστική Παράδοση και καλούσε τους πιστούς τα αντλήσουν από αυτή εμπνεύση, παρηγοριά, παραδείγματα, ενίσχυση και αγωνιστικότητα. Προέτρεπε τους πάντες ιδιαίτερα τους νέους να τιμούν την πνευματική τους ταυτότητα και κληρονομιά, ότι είναι Έλληνες και Ορθόδοξοι."

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ιερό μνημόσυνο ενώπιον του τάφου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, παρουσία Ιεραρχών κληρικών και πνευματικών του παιδιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

0

Πτέραρχος Ιατρίδης στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Το F-35 δεν είναι μια οπλική πλατφόρμα που θα αποδώσει μόλις την αγοράσεις-Γιατί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Belharra

Γιατί λέει πως "εκπαιδεύουμε τους Τούρκους πιλότους στις τακτικές και τις μεθόδους αντίδρασής μας"-Ειδική ανάλυση για...