Μέση Ανατολή

Θα του φέρουν τη Συνθήκη των Σεβρών: "Δεν θα ανεχθώ μαθήματα από εσένα που βομβαρδίζεις κουρδικά χωριά, στηρίζεις το Ιράν και "τρομοκράτες" - Ξεσηκωμός των ανταρτών στην Τραπεζούντα

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ 

«Όσο πιο σύντομα αντιληφθούν οι Παλαιστίνιοι την πραγματικότητα ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή».

«Πρότεινα στον κ. Αμπάς (τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής), να καθίσουμε και να διαπραγματεύουμε την ειρήνη, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο», είπε ο Νετανιάχου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, αναφερόμενος στο Ιράν ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι η Τεχεράνη επιχειρεί να οργανώσει χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές βάσεις στη Συρία με σκοπό να πολεμήσει και να καταστρέψει το Ισραήλ.

«Δεν θα το ανεχθούμε», τόνισε.

Σχολιάζοντας τις  δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα δεχτεί μαθήματα από εκείνον που βομβαρδίζει κουρδικά χωριά, στηρίζει το Ιράν και τους "τρομοκράτες" στη Λωρίδα της Γάζας.

"Δεν θα πάρουμε μαθήματα από εσένα".

"Δεν είσαι εσύ αυτός που θα μας δώσεις μαθήματα"

"Βοηθάς τρομοκράτες να σκοτώνουν αθώους ανθρώπους".

Αυτό διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Κάτι μας λέει ότι τα προβλήματα της Τουρκίας θα ενταθούν από δω και πέρα

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι «αντάρτες» στην Τραπεζούντα για να "σώσουν" την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τον κατήφορο που έχει πάρει με την ανοχή των δηλώσεων Ερντογάν για δεκάδες νησιά στο Αιγαίο μέσω της ζητηθείσας αναθεώρησης  συνθήκης της Λωζάνης . 

https://www.youtube.com/watch?v=vWs4NmDe2LU

Αυτοί οι ηρωικοί αντάρτες  υλοποιούν συνεχείς πολεμικές  επιχειρήσεις κατά των επίλεκτων τουρκικών δυνάμεων που έχουν θύματα , για να υπενθυμίσουν στον Τούρκο πρόεδρο που  ζητά αναθεώρηση  , δείχνοντας του ότι υπάρχει και η συνθήκη των Σεβρών που διαμελίζει  την σημερινή  Τουρκία σε …κομμάτια, ενώ προέβλεπε αυτονομία στην περιοχή του Πόντου. 

Συγκεκριμένα σε αγροτική περιοχή της Τραπεζούντας, από προχθες οι τουρκικές δυνάμεις αναφέρει ο τουρκικός τύπος , πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, κατάσχοντας  εκρηκτικά σε καταφύγια που ανήκουν στην οργάνωση ΡΚΚ.

Στην ουσία όμως αποκρύπτεται ότι διεξάγονται σφοδρές μάχες με τις ανταρτικές  δυνάμεις , οι οποίες προκαλούν συνεχείς απώλειες στους Τούρκους που δεν τις "αντέχουν" .

Οι Τούρκοι στέλνουν συνεχώς στον Πόντο, την μία επίλεκτη μονάδα μετά την άλλη,  αλλά «χαΐρι και προκοπή» δεν βλέπουν διότι οι σκληροτράχηλοι αντάρτες κτυπούν  με τον γνωστό τρόπο και μετά «εξαφανίζονται» στα αχανή δάση της περιοχής.

Η πλέον  επίλεκτη μονάδα της τουρκικής στρατο-χωροφυλακής , καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα έλαβαν επίσης μέρος σε επιχειρήσεις , αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν μερικά εκρηκτικά και μερικά άδεια καταφύγια και μερικά ευρήματα .

Στην περιοχή Tonya κοντά στην Τραπεζούντα , οι Τούρκοι βρήκαν μετά από «ειδοποίηση» μερικά   πυρομαχικά που ήταν θαμμένα σε ένα δέντρο και τίποτε άλλο. Επίσης ανακάλυψαν ηλεκτρικούς  πυροκροτητές, σφαίρες πιστολιού και μερικά τυφέκια  και  χειροβομβίδες.

Ο τουρκικός τύπος παραδέχεται ότι « η  τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ όπως την έχει «βαφτίσει» συνεχίζει τις εντατικές επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων  ασφαλείας κτυπώντας τις τουρκικές δυνάμεις που δεν εισέρχονται στα δάση για επιχειρήσεις του τύπου « έρευνας –εντοπισμού και εξουδετέρωσης» , διότι τους έχουν στήσει παντού « καραούλια» και τους σκοτώνουν, καταρρακώνοντας το ηθικό των τουρκικών επίλεκτων δυνάμεων.

ΟΙ Τούρκοι κομάντος  κινούνται όπως οι Αμερικανοί στα δάση του Βιετνάμ το 1970, μαζικά με εναέρια οχήματα και τροχοφόρα οχήματα κάνοντας πολύ θόρυβο, και το μόνο που βρίσκουν είναι άδεια καταφύγια , ενώ δέχονται απώλειες που τους προκαλούν προβλήματα ηθικού.

Αυτό πιστοποιείται από το γεγονός ότι οι τουρκικές δυνάμεις  ασφαλείας διπλασίασαν τα μέτρα τους, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να υπάρχει κινητικότητα στην περιοχή.

Η πιο επίλεκτη μονάδα της τουρκικής στρατο-χωροφυλακής (Joak) με  μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα έλαβε  μέρος στις επιχειρήσεις χωρίς όμως κανένα απτό  αποτέλεσμα .

Η  παρουσία της οργάνωσης «Bölücü Terör Örgütü» (BTÖ), δηλαδή Τρομοκρατική Αποσχιστική Οργάνωση εναντίον επίλεκτων  στρατιωτικών δυνάμεων JÖAK, JÖPER και φυσικά της δύναμης Bordo Bereli, στην Τραπεζούντα έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στον Ερντογάν ο οποίος στρέφεται κατά της Ελλάδος με σκοπό να αλλάξει την «ατζέντα» σττο εσωτερικό του.

Η επείγουσα ‘’στράτευση‘‘ των ειδικών δυνάμεων  της ομάδας «bordo bereli» του τουρκικού ΓΕΕΔ που στάλθηκαν στην περιοχή, αποτελεί ένδειξη μεγάλου και σοβαρού προβλήματος, διότι μετά από αυτήν την δύναμη δεν υπάρχει άλλη πιο καλύτερα ειδικευμένη για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο κύμα νέων  επιθέσεων .

Τούρκοι ειδικοί αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχουν πολλές περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό στα Τουρκικά ΜΜΕ, που καταδεικνύουν την γιγάντωση του αντάρτικου στον Πόντο από τον  PKK και σε περιοχές που δεν κατοικούν Κούρδοι , σε μια προσπάθεια δημιουργίας δεύτερου μετώπου με τα το τουρκικό Κουρδιστάν.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου περί συνθήκης της Λωζάνης κά , διότι  βλέπει ότι το εσωτερικό της χώρας «βράζει» με τις συλλήψεις χιλιάδων γκιουλενιστών και του αντάρτικου στην περιοχή του Πόντου.

Ο ίδιος παίζει τώρα το χαρτί του άκρατου  εθνικισμού κατά της Ελλάδος για να μεταβάλει την διαμορφωθείσα κατάσταση προς όφελος του, την ίδια στιγμή που Αμερικανίδα στρατιωτικός χορεύει μαζί με τους Κούρδους στην Συρία .

Οι δηλώσεις Ερντογάν κατά Ισραήλ

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=zbpSFNmNKI4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ