Κόσμος

Οριστικό: Oι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Β.Κορέα - Που ποντάρουν και πως θα πιάσουν στον ύπνο τον Κιμ - Κίνδυνος για ολόκληρο τον πλανήτη

Ο Αμερικανικός στρατός είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη κατά της Β.Κορέας, πανέτοιμος για πυρηνικό ολοκαύτωμα.  Τα αμερικανικά σχέδια επίθεσης βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Σύμφωνα με την αναφορά που παραδόθηκε στις ΗΠΑ, το "παράθυρο" για επίθεση κλείνει σε δύο μήνες. Μέχρι τότε οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν επιτεθεί.

Πηγές αναφέρουν πως η επίθεση θα ξεκινήσει εντελώς αιφνιδιαστικά, βράδυ και χωρίς να έχει αναγγελθεί το παραμικρό.

Η Αμερική καταρτίζει πολύπλοκα σχέδια για στρατιωτική επίθεση στη Βόρεια Κορέα για να διακόψει πάση θυσία το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της.

Ο Λευκός Οίκος ενέτεινε δραματικά την προετοιμασία για μια στρατιωτική λύση τους τελευταίους μήνες εν μέσω φόβων ότι η διπλωματία δεν μπορεί να δώσει τίποτα παραπάνω , ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές.

Η κύρια επιλογή των αμερικανικών εναέριων μέσων καθώς και των πυραύλων από το νοτιοκορεατικό έδαφος είναι η καταστροφή όλων των χώρων εκτόξευσης πριν αυτοί χρησιμοποιηθούν από το καθεστώς για μια νέα δοκιμή πυραύλων. Επίσης στόχο αποτελούν όλες οι αποθήκες όπλων και πυραύλων.

Το σχέδιο είναι με ένα περιορισμένο πυραυλικό «κτύπημα» ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong-un να «κατανοήσει» ότι η Αμερική είναι «σοβαρή υπερδύναμη» και ο ίδιος οφείλει να  διακόψει  όλες τις πυρηνικές δοκιμές και να δεχθεί " χωρίς αντίρρηση"  την έναρξη διαπραγματεύσεων.

Τρεις πηγές, δύο πρώην Αμερικανοί αξιωματούχοι κοντά στο Λευκό Οίκο , και ένα τρίτο πρόσωπο στην αμερικανική κυβέρνηση,  επιβεβαίωσαν ότι οι στρατιωτικές επιλογές εξελίχθηκαν και ευρίσκονται πλέον σε τελικό στάδιο .

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο από τις πληροφορίες για ειλημμένη απόφαση αμερικανικής επίθεσης ενώ την ίδια στιγμή οι Βορειοκορεάτες μετακινούν συνεχώς στρατεύματα.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση επέτρεψε την ανάπτυξη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο έδαφός της όπως πύραυλοι, αεροσκάφη με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων. Άλλοι θα την πληρώσουν τελικά όπως πάντα…

Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν φανερώνει διάθεση υποχώρησης. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Τι θα συμβεί αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενός Αμερικανού ταξίαρχου, σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, θα σκοτώνονται σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 20.000 Νοτιοκορεάτες πολίτες!

Ο Αμερικανός ταξίαρχος εν αποστρατεία Ρομπ Γκίβενς παραχώρησε συνέντευξη στους Los Angeles Times, τονίζοντας τις διαφορές ενός πιθανού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο, σε σχέση με τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ή τη Συρία και τη Λιβύη.

«Πάρα πολλοί Αμερικανοί έχουν την αίσθηση ότι ένας πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα θα είναι ίδιος με την εισβολή στο Αφγανιστάν, ή με τις επιχειρήσεις στη Λιβύη ή τη Συρία. Το ρίσκο για τη Νότια Κορέα και ειδικότερα τους κατοίκους της Σεούλ, είναι πολύ υψηλό. Το Πεντάγωνο εκτιμά ότι πάνω από 20.000 Νοτιοκορεάτες είναι πιθανόν να χάνουν τη ζωή τους καθημερινά», δήλωσε ο Αμερικανός απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα με αντίστοιχες ναυτικές ομάδες μάχης και πολεμικά πλοία από την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, έχουν ξεκινήσει ασκήσεις κοντά στην κορεατική χερσόνησο ενώ στην Χαβάη ο στρατός των ΗΠΑ διεξάγει ασκήσεις συναγερμού για επικείμενη επίθεση πυραύλων από την Β.Κορέα.

Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα USS Nimitz, USS Theodore Roosevelt και USS Ronald Reagan καθώς και 11 πολεμικά πλοία της Ν.Κορέας και το μεγαλύτερο ελικοπτεροφόρο της Ιαπωνίας θα «οργώνουν» τις θάλασσες που περιβάλλουν την κορεατική χερσόνησο ως ένα προοίμιο του ναυτικού αποκλεισμού που ετοιμάζουν στο καθεστώς του Κίμ.

https://youtu.be/AnbpQBabQLQ?t=2

https://youtu.be/8EwuHoN-HO4?t=7

https://youtu.be/J1-OM0Kc7gM

https://youtu.be/f6qyV1oy2e8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ