Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ - Πολεμική προβοκάτσια σε εξέλιξη στη Θράκη - Χιλιάδες Τούρκοι έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα

Σοβαρό επεισόδιο είναι σε εξέλιξη στη Θράκη με το σκηνικό να "μυρίζει" στημένη προβοκάτσια από Τούρκους με άγνωστες συνέπειες. Αγνωστοι ζωγράφισαν σταυρούς σε σπίτια μειονοτικών ενώ υπάρχουν και απειλητικά μηνύματα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αύριο έχουν ετοιμάσει αντιδιαδήλωση πάνω από 20 οργανώσεις κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν. Χιλιάδες Ελληνες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους σκληροπυρηνικούς της μειονότητας. Ο κίνδυνος σύρραξης και επεισοδίων είναι πλέον ορατός.

Όσο όμως η αυριανή φιέστα προετοιμάζεται… κάποιοι ζωγράφισαν σταυρούς σε σπίτια μειονοτικών. Σε τοίχους σπιτιών ψευδομουφτήδεων, του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, του δημάρχου Μύκης Καπζά Τζεμήλ, του Λεβέντ Σαδήκ, του δημοσιογράφου Ομέρ Τζεγκίζ και άλλων, άγνωστοι ζωγράφισαν μπλε σταυρούς. Το θέμα ερευνούν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Τρικάκια που γράφουν στα τουρκικά “Σκέψου το ξανά! Ο Erdogan θα φύγει. Εσύ και αύριο θα είσαι εδώ”, πετάχτηκαν από αγνώστους σε χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης (Αρριανά, Λύκειο, Δειλινά, Φιλλύρα, Εχίνο, Κένταυρο, Μύκη, Γλαύκη).

Ετσι επικρατεί αναβρασμός στην περιοχή και έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές Ασφαλείας. Μην ξεχνάμε και την εκτεταμένη αναφορά του Ρ.Τ.Ερντογάν σήμερα...

Αν και μέχρι στιγμής το κλίμα δείχνει ήρεμο στην πόλη, οι προκλητικές δηλώσεις του «Σουλτάνου» στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου χαρακτήρισε τουρκική τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και κατήγγειλε διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων της περιοχής, αυξάνουν την αγωνία για το τι ακριβώς θα πει ο Τούρκος πρόεδρος και βέβαια το πώς θα αντιδράσει σε τυχόν νέες προκλήσεις η Αθήνα.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από το τζαμί Κιρ Μαχαλά όπου θα προσευχηθεί Τούρκος πρόεδρος ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για το περιστατικό με το «μαρκάρισμα» των σπιτιών μουσουλμάνων -

Ολα τα βλέμματα αύριο στρέφονται στη Κομοτηνή, καθώς φτάνει αύριο εκεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Μέτρα ασφαλείας

Απαγορευτικές κορδέλες έχουν «κυκλώσει» το τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως, που αύριο Παρασκευή θα προσευχηθεί Τούρκος πρόεδρος, καθώς η παρουσία ανδρών της αστυνομίας και της προσωπικής ασφάλειας του Ερντογαν, μαρτυρούν το αυριανό γεγονός, που έχει κινητοποιήσει το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τους «τουρκόφρονες» της μειονότητας.

Προκλήσεις με φέιγ βολάν και «μαρκαρίσματα» σπιτιών

Την ίδια στιγμή το περιστατικό με το «μαρκάρισμα» -από αγνώστους- σπιτιών μουσουλμάνων της Κομοτηνής, πάνω στους τοίχους των οποίων σχημάτισαν με σπρέι σταυρούς, ερευνά η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης.

Στο συμβάν αναφέρθηκε το πρωί επικριτικά ο Τούρκος Πρόεδρος στη συνάντησή που είχε με τον Έλληνα ομόλογο του Προκόπη Παυλόπουλο.

Το βράδυ της Τετάρτης άγνωστοι έριξαν φέιγ βολάν σε μουσουλμανικές συνοικίες της Κομοτηνής, τα οποία ανέγραφαν απειλητικά: «Σκέψου ξανά. Ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ όμως θα είσαι και αύριο εδώ».

Λεωφορεία από τα χωριά και εισαγόμενοι «κλακαδόροι»

Τις τελευταίες μέρες το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, εργάζονται εντατικά προκειμένου «χιλιάδες μειονοτικών» να υποδεχτούν τον ... σουλτάνο Ερτογάν στην Κομοτηνή.

Με τηλεφωνήματα, sms, mail και αναρτήσεις στα social media καλούνται οι μειονοτικοί της Θράκης, να δώσουν δυναμικό «παρών», στέλνοντας ταυτόχρονα και «μήνυμα» εντός και εκτός συνόρων και για το μέγεθος της μειονότητας αλλά κυρίως για την εθνική της ταυτότητα.

Ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από μειονοτικά χωριά προς την Κομοτηνή για την υποδοχή Ερντογάν. Οι ιμάμηδες τζαμιών, που πρόσκεινται στους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, γυρίζουν πόρτα πόρτα τα χωριά καλώντας τους μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στην υποδοχή στο Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής.

Η κινητοποίηση των τουρκοφρόνων στα χωριά είναι μεγάλη, μετά την απροθυμία που φαίνεται πως δείχνουν μειονοτικοί της πόλης να συμμετάσχουν στην υποδοχή του Ερντογάν.

Ερωτηματικό παραμένει εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι στην υποδοχή του Τούρκου προέδρου, δε θα συμμετέχουν μόνο μουσουλμάνοι από τις γειτονιές της Κομοτηνής, αλλά θα φτάσει κόσμος και από την Ξάνθη με πούλμαν αλλά ακόμα και… από την Τουρκία, μειονοτικοί που ζουν στην Αδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη.

Ολοι αυτοί ετοιμάζονται το πρωί της Παρασκευής να περάσουν τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, προκειμένου να μεταβούν στην Κομοτηνή και να προσευχηθούν μαζί με τον Ερντογάν στο Κιρ Μαχαλέ και βεβαια να πάρουν μέρος στην «τουρκοφιέστα».

Φρούριο θυμίζει η Κομοτηνή, λόγω των προετοιμασιών για την αυριανή επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, για αυτή την επίσκεψη ετοιμάζεται μια ολόκληρη φιέστα, με τις πληροφορίες να λένε ότι θα φτάσουν πούλμαν με κόσμο ακόμα και από την Τουρκία για την υποδοχή του!

Άνθρωποι από τη φρουρά Ερντογάν επιθεωρούν όλες τις προετοιμασίες. Όμως στο πόδι είναι και η Ελληνική Αστυνομία, για τα μέτρα ασφαλείας που θα είναι πολύ αυστηρά…

Η Aντισυγκέντρωση στην τουρκοφέστα Ερντογάν στην Κομοτηνή.

Προγραμματίζεται για τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής, στο κεντρικό Ηρώο (Σπαθί) της πόλης. Η πρωτοβουλία ανήκει στις 22 συλλογικότητες της Θράκης, που αντιδρούν στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ευαίσθητη περιοχή.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, και οι διαδηλωτές καλούνται να δώσουν το «παρών» με μια ελληνική σημαία ανά χείρας.

Να σημειωθεί πως οι 22 συλλογικότητες της Θράκης (είχαν αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Εξωτερικών, με την έκκληση: «Επιτέλους, ασκείστε κυριαρχία!» με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη. Τη Συντονιστική Επιτροπή, αποτελούν :
1. «Σπάρτακος» Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής
2. Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης
3. Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
4. Σύλλογος Σαρακατσάνων Κομοτηνής
5. Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ροδόπης
6. Σύλλογος Κυπρίων Κομοτηνής
7. Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής
8. Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος
9. Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία ν. Ροδόπης
10. Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
11. Ένωση Παλιννοστούντων Έβρου
12. Πολιτιστικός σύλλογος «ΕΝΔΟΧΩΡΑ»
13. Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ν. Έβρου
14. B’ ΕΛΜΕ Έβρου
15. Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανέων
16. «Ακρίτες» Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου
17. Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης
18. Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης
19. Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων ν. Ξάνθης
20. Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και φίλων Κ.Ε.Φ.Φ. Ξάνθης
21. Παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Ξάνθης
22. Σύλλογος Ποντίων ν. Ξάνθης

https://www.youtube.com/watch?v=XJV9iH5va5k

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης