Ρωσία

Μετακίνηση ολόκληρης της 20ης ρωσικής στρατιάς στα σύνορα της ΕΕ - Τι δείχνει αμερικανική έκθεση για τον ρωσικό Στρατό

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πολύ άσχημες είναι οι εξελίξεις ανά τον κόσμο με την Μόσχα να είναι πανέτοιμη για τουλάχιστον τρεις εστίες πολέμου που μπορούν ν εκραγούν ανά πάσα στιγμή. Τρέχουν και δεν φτάνουν στο ΝΑΤΟ, από τις ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις το τελευταίο διάστημα οι οποίες προμηνύουν εξελίξεις πλέον και στο ευρωπαϊκό πεδίο.

Συγκεκριμένα το ρωσικό γενικό επιτελείο μετακινεί μια ολόκληρη στρατιά την 20η  στην Δυτική Στρατιωτική Περιοχή εγγύτερα στην Βαλτική και στα σύνορα με την Λευκορωσία αρχές του 2018, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της στρατιωτικής περιφέρειας (ZVO) Igor Muginov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάνω από 100 στρατιωτικές μονάδες, αρχές του  επόμενου έτους αναμένεται να μετακινηθούν μαζί με ολόκληρο τον ειδικό στρατιωτικό εξοπλισμό τους στην περιοχή της Βαλτικής και στα σύνορα με την Λευκορωσία.

Η 20η στρατιά με  έδρα βρίσκεται το Voronezh, περιλαμβάνει την 3η και 144η μηχανοκίνητες ταξιαρχίες πεζικού ,την 1η τεθωρακισμένη ταξιαρχία Φρουρών, μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων, τακτικών πυραύλων, πυροβολικό, ένα σύνταγμα μηχανικού, επιτρέποντας της να ενεργεί σε όλο το φάσμα των επιχειρησιακών και στρατηγικών στόχων,  στο έδαφος των γειτονικών κρατών.

Την ίδια στιγμή αμερικανική ανάλυση για τις δυνατότητες των ρωσικών δυνάμεων φέρνει στο φως ευρήματα, που επαληθεύουν παλαιότερες δηλώσεις Αμερικανών στρατηγών που ανέφεραν ότι οι Ρώσοι είναι πολύ ισχυροί και χρειάζεται αλλαγή πλεύσης σε όλα τα θέματα από το ΝΑΤΟ.     

Ο σύγχρονος ρωσικός στρατός δεν ποντάρει πλέον στον αριθμό των στρατιωτών, αλλά σε απίστευτες νέες τακτικές  και υψηλή τεχνολογία, προσομοιάζοντας πολύ με τον αμερικανικό και το γερμανικό στρατό , αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι η Ρωσία έχει δεσμευτεί στο μέλλον για ένοπλες συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας, ως εκ τούτου, η νέα φιλοσοφία  ξεκινά  από την παραδοχή ότι το κύριο καθήκον του ρωσικού στρατού είναι να προστατεύσει την χώρα, μεγάλους οικισμούς και πόλεις καθώς και τα βιομηχανικά κέντρα.

Οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, οι οποίες αναφέρονται  στη μελέτη, επιτρέπουν την διατήρηση σε  υψηλή ετοιμότητα ενός μεγάλου μέρους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων παρά την μείωση του  μεγέθους του.

Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία μπορεί να μετακινήσει ταχύτατα μέσω σιδηροδρομικών συνδέσεων προς τις σωστές κατευθύνσεις μεγάλη μάζα στρατευμάτων και οπλικών συστημάτων προς τα αποκαλούμενα στην στρατιωτική τέχνη " κρίσιμα σημεία" του πεδίου μάχης.

Στην περίπτωση ένοπλης σύρραξης, οι ρωσικές δυνάμεις θα επιδιώξουν να αποφύγουν μια αποφασιστική μάχη με ίσες δυνάμεις του εχθρού.

Για το σκοπό αυτό, η Ρωσία θα εξαπολύσει όλο το φάσμα των πυραυλικών όπλων μακράς εμβέλειας που διαθέτει στο έδαφος , στον αέρα και την  θάλασσα. Οι κύριοι στόχοι θα είναι τα αεροσκάφη του εχθρού, οι στρατιωτικές βάσεις και τα πλοία .

Στις χερσαίες  συγκρούσεις, ο  ρωσικός στρατός θα είναι ιδιαίτερα ενεργός με την χρήση πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων που μπορούν να προκαλέσουν απρόβλεπτο  σοκ στον αντίπαλο ενώ μετακινούνται πολύ εύκολα .

Ωστόσο, η κύρια «διασφάλιση» για την Μόσχα, λένε οι ειδικοί, είναι το πυρηνικό της οπλοστάσιο με το οποίο η Ρωσία μπορεί να δώσει δυναμική απάντηση σε πιθανή επίθεση από οποιαδήποτε δύναμη στον πλανήτη  .

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι πολέμου θα συνδυαστούν με μη παραδοσιακές «προσεγγίσεις», μεταξύ των οποίων ο «υβριδικός πόλεμος» κατά του άμαχου  πληθυσμού και η ευρεία χρήση των ειδικών δυνάμεων εντός αστικού ιστού οι οποίες έχουν αποδείξει την αξία τους στη Συρία.

Το αμερικανικό δημοσίευμα επεσήμανε ότι ο ρωσικός στρατός έχει δοκιμάσει στην Συρία σχεδόν όλα τα είδη των οπλικών του συστημάτων ενώ διαθέτει μονάδες πεζοναυτών και Spetsnaz πλέον αρκετά εμπειροπόλεμες.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί καταλήγουν, ότι το ζήτημα των πραγματικών δυνατοτήτων του ρωσικού στρατού παραμένει ανοιχτό και κυρίως περιβάλλεται με ακόμη πιο πολύ «μυστήριο».

https://youtu.be/HJZLBLjlmzI

https://youtu.be/LTH94pHcwfI

https://youtu.be/mGo8Z96UMfM

https://youtu.be/7FiYkotj6-g?t=27

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...