Εθνικά θέματα

Τσιάρτας: Την ελληνική σημαία πρέπει να την κρατάνε Ελληνες -Αδιαπραγμάτευτο

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας με ανάρτησή του στα social media τοποθετήθηκε για το θέμα της ελληνικής σημαίας, λέγοντας πως πρέπει να την κρατάνε μόνο Έλληνες.

Το θέμα με τον 11χρονο Αφγανό Αμίρ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας, με τον νεαρό μαθητή να έχει κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μερικές ημέρες αργότερα έγινε επίθεση με πέτρες στο σπίτι όπου μένει ο Αμίρ με την οικογένειά του στη Δάφνη και χθες ο 11χρονος επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Αλέξης Τσίπρας του έδωσε ως συμβολικό δώρο μία ελληνική σημαία.

Ο Βασίλης Τσιάρτας, λοιπόν, τοποθετήθηκε στα social media για το θέμα της ελληνικής σημαίας, γράφοντας: «Την ελληνική σημαία πρέπει να την κρατάνε Έλληνες. Αδιαπραγμάτευτο». Να θυμίσουμε ότι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική το 2004 είχε ξεσηκώσει σάλο με όσα είχε γράψει κατά των βουλευτών που είχαν ψηφίσει για την αλλαγή φύλλου από την ηλικία των 15 ετών.

Η ανάρτηση του:

Βέβαια πλέον ο σημαιοφόρος δεν είναι όχι μόνο απαραίτητα Έλληνας, αλλά είναι ο... τυχερός και όχι ο άριστος.

Συγκεκριμένα, με βάση το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πλέον οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των δημοτικών σχολείων δεν είναι οι καλύτεροι μαθητές, αλλά οι... τυχεροί που θα ορίζονται από την κλήρωση.

Ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για ένα ριζοσπαστικό νόμο που ανοίγει νέους ορίζοντες σε πολλές επίπεδα, τονίζοντας ότι «όλοι έχουν δικαίωμα να κρατούν την ελληνική σημαία, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους».

Τέλος, ο Κ.Γαβρόγλου υπογραμμίζει ότι «δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία είναι κάτι βαθιά αντιδημοκρατικό. Οι επιδόσεις των μαθητών βαθμολογούνται, η αριστεία έχει πολλούς τρόπους να καταγραφεί».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές