Κόσμος

Ρωσικά πολεμικά «έπιασαν στον ύπνο» το βρετανικό ναυτικό ενώ είχαμε και εμπλοκή Ρώσων-Βρετανών

Δύο ρωσικά πολεμικά πλοία , το αντιτορπιλικό «Κουλάκωφ» και ένα ακόμη αγνώστου τύπου φέρονται να «γλίστρησαν» αθόρυβα κοντά στα βρετανικά ύδατα,  πιάνοντας στον ύπνο  το σύστημα άμυνας  των Βρετανών , ενώ στην συνέχεια είχαμε την εμπλοκή τους με βρετανικό πολεμικό πλοίο .

Ένας εκπρόσωπος του βασιλικού ναυτικού δήλωσε: «Η φρεγάτα μας Type  23 συνόδευσε δύο ρωσικά ναυτικά πλοία μέσω της περιοχής του Ηνωμένου Βασιλείου  το σαββατοκύριακο».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσης την παρουσία ρωσικών μονάδων επιφανείας στο Μάιν της Μάγχης,  αλλά δεν ανέφερε την εμπλοκή με το βρετανικό ναυτικό .

"Χθες το βράδυ,  ρωσικό σκάφος διέσχισε το στενότερο τμήμα της Μάγχης στο στενό του Ντόβερ", ανέφερε η ανακοίνωσε του βρετανικού ναυαρχείου.

Το αντιτορπιλικό ανθυποβρυχιακού πολέμου «Αντιναύαρχος Κούλακοφ», το οποίο αντιμετώπισε καταιγίδες καθώς περνούσε από το στενό του Ντόβερ  το στενότερο τμήμα της Μάγχης,   έφθασε στη Βόρεια Θάλασσα αφού πέρασε αρκετούς μήνες σε αποστολή στη Μεσόγειο.

Το ρωσικό σκάφος πλησίασε η βρετανική φρεγάτα Type 23 και υπήρξε «αναγνώριση» , όπως  ανακοίνωσε¨"κομψά" το βασιλικό πολεμικό ναυτικό της Βρετανίας σύμφωνα με την εφημερίδα  Daily Star Online.

Οι Βρετανοί  επιβεβαίωσαν με σχετική ανακοίνωση  ότι και ένα δεύτερο μη αναγνωρισμένο ρωσικό πολεμικό σκάφος είχε επίσης πλησιάσει  σε άλλο μέρος  της Βρετανίας, προκαλώντας συναγερμό .

Το ρωσικό αντιτορπιλικό  κινείται στα βρετανικά ύδατα μαζί με την φρεγάτα του βασιλικού ναυτικού ενώ αυτό κινείται τώρα προς την Βόρεια Θάλασσα.

Το αντιτορπιλικό   Kulakov έχει μήκος 162.99 μ. μέγιστο εκτόπισμα 7,900 τόνους, μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβους και ο οπλισμός του αποτελείται από 2 τετραπλούς εκτοξευτές βλημάτων  επιφανείας – επιφανείας SS-N-14, 4 κάθετους εκτοξευτές βλημάτων επιφανείας – αέρος SA-N-9, 2 πυροβόλα των 100 χλστ. και 4 συστήματα εγγύς αμύνης AK 630 των 30 χλστ.

Όλα τα ρωσικά πλοία και υποβρύχια από τον ισχυρό Βόρειο Στόλο του Πούτιν πάντα «συνοδεύονται από βρετανικά πλοία του Βασιλικού  Ναυτικού.

Πέρυσι υπήρξε  αναστάτωση , όταν ένας ρωσικός στολίσκος  πέρασε το Ντόβερ με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «ναύαρχος Kuznetsov» καθ 'οδόν προς τη Συρία.

Όλα αυτά έχουν ως σημείο αναφοράς το βόρειο πέρασμα το οποίο αποτελεί πλέον το σημαντικότερο σημείο του πλανήτη μαζί με την Α.Μεσόγειο .

«Με την εμπορική κίνηση να αυξάνεται συνεχώς στον Αρκτικό Ωκεανό, συμπεριλαμβανομένων πλοίων που μεταφέρουν πετρέλαιο και ψάρια, οι ΗΠΑ έχουν συμφέρον να αυξήσουν τον αριθμό των παγοθραυστικών τους ώστε να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή καθ' όλη την διάρκεια του έτους», αναφέρει η αμερικανική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με ειδικούς οι περιοχή είναι γεμάτη πετρέλαιο, πολύτιμα μέταλλα και φυσικά ψάρια.

Όπως εκτιμάται περίπου το 15% του πετρελαίου που έχει απομείνει στην Γη και το 30% του φυσικού αερίου βρίσκεται στην Αρκτική, ενώ το Βόρειο Πέρασμα, θα μπορούσε να αντικαταστήσει σε σημαντικότητα την διώρυγα του Σουέζ.

Ρωσία, ΗΠΑ, Βρετανία και «λοιποί» εμπλέκονται σε ένα  ατέρμονο παιχνίδι εξουσίας και επιρροής σε  μια περιοχή που θα κινείται σε λίγο διάστημα το 50% του παγκόσμιου εμπορίου .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...