Πολιτική

Απίστευτη υποκρισία: Δείτε τον A.Τσίπρα με στολή πιλότου να πετά με F-16 πάνω από το Αγιο Όρος - Χαιρέτησε Μοναχούς [βίντεο]

Πάνω από τη Σκύρο, τη Χαλκιδική, το Άγιον Ορος, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο πέταξε με F-16 επί μια ώρα σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας. Αφού δεν κατάφερε να πάει στο Άγιο Όρος, πέταξε από πάνω ως...πιλότος και μάλιστα σύμφωνα με πηγές χαιρέτησε και μοναχούς...

Δεν υπάρχουν λόγια για κάποιον που δεν γνώριζε αν η θάλασσα έχει σύνορα και ψηφίζει νομοσχέδια κατά του Εθνους ή είναι υπέρ του αφοπλισμού της χώρας.

Ο πρωθυπουργός έφθασε το πρωί μαζί με την ηγεσία της Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, απ' όπου πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού υπεβλήθη σε εξετάσεις πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, έβαλε τη στολή του και μαζί με έναν πιλότο μπήκαν στο F-16 και ξεκίνησαν την πτήση τους.

Στο F-16 ήταν γραμμένο το όνομα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός εντυπωσιασμένος ανέβηκε την σκάλα για να μπει στο F16 φόρεσε την ειδική κάσκα και έδειξε έτοιμος για την πτήση. Αφού έγινε ο έλεγχος των πτερυγίων η απογείωση ήταν γεγονός!

Δηλώσεις Τσίπρα: Συγκλονιστική εμπειρία η πτήση με το F-16

«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των πιλότων, αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 C/D Block 52+ πάνω από το Βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην 110 Πτέρυγα Μάχης και στην 337 Μοίρα στη Λάρισα.

«Υπερασπιζόσαστε την εθνική μας κυριαρχία με την ετοιμότητά σας και την ικανότητά σας, όμως, ταυτόχρονα και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, διότι εμείς είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μία ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική τής ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη αυτήν την περιοχή»ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους πιλότους.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, πέρα από την πατρίδα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπερασπίζονται και σημαντικές αξίες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας.

Για την πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ».

Η πτήση του Ελευθέριου Βενιζέλου

Ο πρώτος πρωθυπουργός που είχε πετάξει με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 8 Φεβρουαρίου του 1912 με ένα Nieuport των 50 ίππων. Είχε απογειωθεί από το Ρουφ. Πιλότος ήταν ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος που μόλις είχε εκπαιδευθεί στην Γαλλία.

Η πτήση με F16 του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο δεύτερος πρωθυπουργός που πέταξε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ηλικία 75 ετών, φόρσε φόρμα πιλότου και πέταξε με ένα διθέσιο μαχητικό F-16D Block.30.

Η πτήση έγινε στις 22 Μαρτίου 1992 στις 11.45 το πρωί από την 111 Πτέρυγα Μάχης της 346 Μοίρας.

Με ένα μυστηριώδες non paper το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσε να προιδεάσει τους δημοσιογράφους για την πτήση που θα έκανε ο πρωθυπουργός με F16. Το non paper προκάλεσε αρχικά σύγχιση καθώς δεν ήταν αντιληπτό τι ακριβώς εννοούσε.

Έγραφε:

Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ