Κόσμος

Εσπευσμένα τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα στον Ειρηνικό - Σούπερ ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα θα σαρώσει τη Β.Κορέα

Είμαστε πολύ κοντά σε μια παγκόσμια σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο μετά και την άφιξη και τρίτου αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Η ανθρωπότητα θα δει ένα νέο είδος πολέμου που δεν έχουμε ξαναδεί στον πλανήτη από πλευράς ΗΠΑ, αυτό του ηλεκτρομαγνητικού πολέμου με τρομερές συνέπειες για τους πολίτες της χώρας αυτής.  

Ένα ακόμη αμερικανικό αεροπλανοφόρο το USS Nimitz, το τρίτο μετά τα USS Roosevelt και USS Reagan, ευρίσκεται  κοντά στην κορεατική χερσόνησο  στον δυτικό Ειρηνικό, ανακοίνωσε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό  σήμερα  Τετάρτη, λίγες μέρες πριν το πρώτο ταξίδι του Προέδρου Ν.Τραμπ στην Ασία τον επόμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή ναυτικές μονάδες επιφανείας  των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας πραγματοποιούν άσκηση εξουδετέρωσης  βαλλιστικών πυραύλων, προσομοιώνοντας πιθανή βορειοκορεατική εκτόξευση νέου πυραύλου .

Ο  υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας υποστήριξε ότι οι δυνατότητες των πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας έχουν αυξηθεί δραματικά  σε μια «άνευ προηγουμένου επίπεδο, απαιτώντας «διαφορετικές απαντήσεις» από εδώ και στο εξής.

Ο υπουργός Itunori Onodera δήλωσε ότι η αυξανόμενη απειλή κατά της χώρας του  πρέπει να λαμβάνει υπόψη «όλες τις  επιλογές», οι οποίες υπάρχουν στο οπλοστάσιο των πολεμικών πλοίων και των τριών χωρών που βρίσκονται στην περιοχή  .

Αυτό όμως που πλέον είναι καταφανέστατο είναι ότι οι ΗΠΑ , κινούνται πλέον επιθετικά με σκοπό την διεξαγωγή «πολεμικών επιχειρήσεων» κατά της Β.Κορέας με «όλους τους τρόπους».

Το ποιοι θα είναι αυτοί οι τρόποι ακριβώς,  μας ενημερώνει έκθεση του Πενταγώνου σύμφωνα με την οποία στην περιοχή θα δούμε από τις ΗΠΑ ένα νέο είδος πολέμου , αυτού του «ηλεκτρομαγνητικού», ο οποίος προσδίδει απίστευτες ευκαιρίες στην αμερικανική πολεμική μηχανή.

Η νέα έκθεση από το Κογκρέσο δηλώνει ότι σε μια πιθανή επίθεση της κατά της Βόρειας Κορέας θα γίνει χρήση μέσω αμερικανικών αεροσκαφών και πλοίων «ακτίνων ηλεκτρομαγνητικών  παλμών (EMP ), οι οποίοι  τελικά θα καταστρέψουν το 90% των εγκαταστάσεων της χώρας .

Μέχρι σήμερα, οι περισσότερες συζητήσεις σχετικά με την απειλή της  Βόρειας Κορέας αφορούσαν στις απίστευτα  μεγάλες απώλειες που θα μπορούσαν να επιφέρουν οι βορειοκορεατικοί βαλλιστικοί πύραυλοι με πυρηνικοί γόμωση (ICBM), στις αμερικανικές ακτές καθώς και σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα.

Μια  αμερικανική επίθεση  όμως με  ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς (EMP)  στην οποία η ακρίβεια δεν είναι απαραίτητη, επειδή η δυναμική θα είναι πολύ μεγάλη όπως και η  ακτίνα, θα διέλυε τα πάντα στην χώρα αυτή, δήλωσε ο  αναλυτής της CIA  Peter Vincent.

Ο ίδιος μίλησε πρόσφατα για το θέμα αυτό σε υποεπιτροπή του  Κογκρέσου που είναι υπεύθυνη για την εθνική ασφάλεια.

Τα συμπεράσματά του είναι ότι μια τέτοια επίθεση με συστήματα (EMP) θα επέφερε ολοκληρωτικού τύπου καταστροφή στην Β.Κορέα .

Σε αντίθεση με τα συμβατικά όπλα μια ηλεκτρομαγνητική επίθεση θα κατέστρεφε τους βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους πριν εισέλθουν σε τροχιά σύγκρουσης με τον στόχο,  λύνοντας αποτελεσματικά το πρόβλημα .

Η έκθεση αναφέρει ότι το όπλο  Super-EMP έχει ως στόχο να παρέχει υψηλού επιπέδου ακτίνες γάμμα, δημιουργώντας ένα είδος υψηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικών παλμών, η οποία είναι επιβλαβής σε μεγάλες αποστάσεις. 

Για παράδειγμα σε υψόμετρο 300 χιλιομέτρων, ο προκύπτων ηλεκτρομαγνητικός παλμός θα επηρεάσει τεράστιες εκτάσεις με όλο τον εξοπλισμό που θα έχει τοποθετηθεί .

Τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα «γεννήθηκαν» ως ιδέα κατά τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, όταν διαπιστώθηκε η καταστρεπτική ισχύς του Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού (ΗΜΠ- EMP, Electromagnetic Pulse), παραγώγου της πυροδότησης ενός πυρηνικού όπλου, εναντίον του ηλεκτρονικού εξοπλισμού: μία πυρηνική έκρηξη ψηλά στην ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση των δικτύων ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών μίας αντίπαλης χώρας- ακόμα και οι κινητήρες των οχημάτων θα επηρεάζονταν.

Ηλεκτρομαγνητικός παλμός (αγγλ. electromagnetic pulse ή EMP, γερμ. electromagnetischer Impuls) ονομάζεται ο παλμός ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που μπορεί να προκληθεί από μια θερμοπυρηνική έκρηξη, οπότε ονομάζεται NEMP (nuclear electromagnetic pulse) ή ισχυρή ηλεκτρική εκκένωση (κεραυνό).

Ο παλμός αυτός θεωρείται ακίνδυνος για τους ζώντες οργανισμούς, μπορεί όμως να προκαλέσει σημαντική ζημιά, ως και ολοσχερή καταστροφή, σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συσκευές ή σε ηλεκτρονικά τηλεπικοινωνιακά συστήματα.

Είπαμε ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι ο πόλεμος της τεχνολογίας με όλα τα μέσα .

https://youtu.be/qo2mNFF6uGw

https://www.youtube.com/watch?v=vurpNu84seU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ