Ένοπλες Συρράξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ξεκίνησε η εισβολή 25.000 Τούρκων στην Συρία με ρωσική αεροπορική κάλυψη - Κλείνουν την κουρδική έξοδο προς τη Μεσόγειο -Μετωπική Τουρκίας με ΗΠΑ-Ισραήλ


Του Βασίλη Καπούλα

Ξεκίνησε η νέα τουρκική εισβολή στη Συρία με ρωσική αεροπορική κάλυψη αυτή τη φορά στην Ιντλίμπ, μια εισβολή που θα φέρει αντιμέτωπες Τουρκία και ΗΠΑ-Ισραήλ. Το ρωσικό σχέδιο έχει εμπλέξει πολύ πιο βαθιά την Τουρκία μέσα στην Συρία, έχει πολλαπλασιάσει τις έριδες μέσα στο ΝΑΤΟ ενώ αυτή τη φορά οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις και οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ θα τελειώσουν.

Η Ρωσία έβαλε την Τουρκία στην Ιντλίμπ για να φράξει το διάδρομο του κουρδικού κράτους και την έξοδο προς τη Μεσόγειο. Σε όλους τους χάρτες η Ιντλίμπ αποτελούσε τη συνέχεια του κουρδικού διαδρόμου προς τη Μεσόγειο, ένας διάδρομος απαραίτητος για την μεταφορά πετρελαίου... Λαττάκεια(αποκλείεται λόγω Ρωσίας), άρα Αντιόχεια- Ιντλίμπ.

Χτες τονίσαμε ότι στις περιοχές Αττάλειας, Μούγλας, ακόμα και Σμύρνης οι Τούρκοι αναφέρουν τον κίνδυνο να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πολεμικό μέτωπο.

Όπως αναφέρεται, εδώ πολλούς μήνες έχουν περιέλθει υπόψη των αρχών πληροφορίες, ότι οι Κούρδοι μαχητές κινούμενοι από την περιοχή του συριακού λιμανιού της Λατάκειας, προωθούνται συνεχώς διερχόμενοι τράνζιτ από την Κύπρο προς τις ακτές της Μικράς Ασίας σχηματίζοντας νέες ομάδες κρούσης .

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι κουρδικές δυνάμεις στη Β.Συρία καθώς γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα αποτελέσουν στόχο.

Η συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν-Συρίας είχε οριστικοποιηθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα (κεντρική φωτογραφία άρθρου). Σύμφωνα με τον χάρτη (δείτε παρακάτω) η Τουρκία είναι με το πράσινο χρώμα, η Ρωσία με το μπλε ανοιχτό και το Ιράν με το μωβ. Αυτές θα είναι οι "Ζώνες Αποκλιμάκωσης" μόλις λήξουν οι εχθροπραξίες.

Ετσι, το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου ξεκίνησε και η δεύτερη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

Οι πρώτοι που εισήλθαν στο έδαφος της επαρχίας Ιντλίμπ είναι ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας, ο FSA.

Επειτα ακολουθούν οι τουρκικές δυνάμεις με οθωμανικά εμβατήρια.

Η Αγκυρα έχει κινητοποιήσει τεράστιες δυνάμεις για την επιχείρηση αυτή. Αρματα μάχης, πυροβολικό ακόμη και αλεξιπτωτιστές από την επίλεκτη 1η Ταξιαρχεία Καταδρομών στη Καισάρεια.

Η ταξιαρχία αυτή συμμετείχε στην «ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου» (όπως ονομάζουν οι νέο-οθωμανοί την αιματοβαμμένη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο).

Δείτε βίντεο
https://twitter.com/michaelh992/status/916621730004783104?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/anadoluajansi/status/916632208009396232?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/A_Ozkok/status/915981995448119298?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/A_Ozkok/status/916421552933138432?ref_src=twsrc%5Etfw

Συνολικά υπολογίζεται ότι στον τουρκικό τομέα θα αναπτυχθούν 25.000 άνδρες, Τούρκοι στρατιώτες και FSA.

Η Αλ Κάιντα στην επαρχία της Ιντλίμπ έχει μια δύναμη περίπου 40.000 ανδρών, οπότε οι μάχες θα είναι σκληρές με εξωτερική βοήθεια...

Ταυτόχρονα, η Ρωσία  παρέχει αεροπορική κάλυψη στα τουρκικά στρατεύματα! 

Απίστευτη εξέλιξη για χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ.

Στόχος των Τούρκων είναι να πολεμήσουν την Ταχρίρ Αλ Σαμ, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία που ελέγχει μεγάλο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ.

Ηδη από χτες είχαμε συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού Στρατού και των τζιχαντιστών της Hay’at Tahrir Al-Sham στα συρο-τουρκικά σύνορα κοντά στην πόλη Hadad.

Δηλώσεις Ερντογάν:

«Υπάρχει μία σοβαρή (πολεμική) επιχείρηση στην Ιντλίμπ σήμερα κι αυτό θα συνεχιστεί» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην διάρκεια ομιλίας του, σε στελέχη του κόμματος ΑΚP.

«Πότε δεν θα επιτρέψουμε έναν διάδρομο τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων μας με την Συρία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...