Εθνικά θέματα

Νέο παραλήρημα από τον Ταχίρ Βελίου: «Οι Έλληνες έχουν τεχνητό κράτος- Το 60% είναι Αλβανοί»

Τα τελευταία χρόνια έχει διαφανεί πλήρως η Τουρκική επιρροή, υπό την οποία το Αλβανικό κράτος λειτουργεί, όντας αυτό ένας «δούρειος ίππος» του Ρ.Τ.Ερντογάν επί ευρωπαϊκού και βαλκανικού εδάφους.

Άλλωστε, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως Αλβανοί και Τούρκοι αποτελούν οικογένεια. Τώρα όμως, ένας άλλος Αλβανός πολιτικός δήλωσε πως το 60% των Ελλήνων είναι... Αλβανοί, σε μία προσπάθεια να υψώσει το γόητρο του τεχνητού εθνολογικού «σιναφιού» του.

Ο πολιτικός αυτός ενθυμείται μάλλον, τις άριστες σχέσεις που είχαν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την Υψηλή Πύλη, αφού οι Αλβανοί υπήρξαν οι πιο πιστοί και βάρβαροι μισθοφόροι του Σουλτάνου.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Ενωμένου Κινήματος για την Αλβανία, Ταχίρ Βελίου, προέβη σε δηλώσεις, αντιδρώντας στις θέσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος έκανε μια τολμηρή δήλωση σε συνέντευξή στην ελληνική δημόσια τηλεόραση.

«Η χθεσινή δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, είναι μια γελοία δήλωση ενός εκπροσώπου μιας τεχνητής χώρας, όπως είναι η Ελλάδα, η οποία αν και είναι, άδικα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, κυρίως τους Αρβανίτες και τους Αλβανοτσάμηδες», δήλωσε Βελίου.

Ο Βελίου απάντησε, επίσης, στον Κοτζιά, ο οποίος δήλωσε ότι η ελληνική μειονότητα πρέπει να αναγνωρισθεί, όπου και αν βρίσκεται, σε όλη την (αλβανική) επικράτεια.

«Εάν ο κ. Κοτζιάς εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι ένα δημοκρατικό κράτος, τότε αν ενεργήσει για να μας πείσει, ας εφαρμόσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, ας αναγνωρίσει τα δικαιώματα των Αρβανιτών και των Αλβανοτσάμηδων, οι οποίοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 60% του σημερινού πληθυσμού της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ας συνεχίσει με την αναγνώριση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας στους Αλβανοτσάμηδες, να αποζημιώσει για τη ληστεία με τη βία της ιδιοκτησίας, τον επαναπατρισμό των βίαια εκτοπισμένων πληθυσμών, την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αλβανοτσάμηδων, το δικαίωμα της οργάνωσης εξουσίας και διοίκησης και της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας, χρηματοδοτώντας την εκπαίδευση στην αλβανική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα και την προετοιμασία του εδάφους για το τελικό καθεστώς της αρχής της αυτοδιάθεσης και το δικαίωμα της από-αποκοικιοποίησης των 15.674 τ.χ. αλβανικού εδάφους που βρίσκεται υπό την κατοχή της Ελλάδας», δήλωσε ο Βελίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...