Κόσμος

Ναρκαλιευτές του ρωσικού στρατού «καθαρίζουν» την Ντέιρ ελ Ζορ (βίντεο)


Ρώσοι ναρκαλιευτές, εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας μηχανισμούς εξουδετέρωσης ναρκών, έχουν καταφέρει να εντοπίσουν και να καταστρέψουν πάνω από 1500 εκρηκτικούς μηχανισμούς, από τη στιγμή που ξεκίνησαν να εκκαθαρίζουν τους δρόμους της Ντέιρ ελ Ζορ, καθώς ο Συριακός στρατός συνεχίζει να προελαύνει στην πόλη και τα περίχωρά της και να εκδιώκει τους τρομοκράτες του ISIS.

Μία ομάδα από 170 ειδικούς στην εξουδετέρωση ναρκών έχουν σταλεί στη Συριακή πόλη, αφού η πολιορκία της έχει σταματήσει.

Μέσα σε μερικές μέρες, οι ναρκαλιευτές χωρισμένοι σε 10 υποομάδες, έχουν ελέγξει και «καθαρίσει» 8 χιλιόμετρα δρόμου, 8 κτίρια και μεγάλη έκταση της γύρω περιοχής. Κύριο μέλημά τους η εκκαθάριση δρόμων που οδηγούν σε βασικές υποδομές της πόλης. Έως τώρα έχουν εντοπίσει και εξουδετερώσει περίπου 1500 εκρηκτικούς μηχανισμούς, μεταξύ των οποίων οι 100 ήταν αυτοσχέδιοι.

 
https://twitter.com/RT_com/status/912715844186230784?ref_src=twsrc%5Etfw
 

https://www.rt.com/news/404968-russia-syria-deir-ezzor-demining/video/

«Επί του παρόντος οι ομάδες μηχανικής υποστήριξης και αναγνώρισης, καθώς και αυτές της εξουδετέρωσης των ναρκών, έχουν επικεντρωθεί στην εκκαθάριση δρόμων και των περί αυτών κτιρίων και χώρων σε κύριες εισόδους της πόλης και των προαστίων της, για να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές αποστολές να περάσουν με ασφάλεια μέσα στην Ντέιρ ελ Ζορ», αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: RT

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ