Κόσμος

Ξεκινάει η εισβολή: Mαζική συγκέντρωση αμερικανικών, Βρετανικών και ιορδανικών χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα με τη Συρία - Ρωσικό AWACS Α-50U έχει στο στόχαστρο την ισραηλινή Αεροπορία (εικόνες)

Παγκόσμια ανησυχία  προκαλούν οι κινήσεις των δύο υπερδυνάμεων αιφνιδιαστικά στην Συρία στο ατέρμονο παιχνίδι της νέας τάξης που ξεκινά....από την Βαλτική και την Ουκρανία ( μαίνονται ήδη μάχες) , κατεβαίνει στο Καλίνινγκραντ ...και στα Βαλκάνια και φτάνει έως την Συρία και την Λιβύη. 

Ρωσικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποιήσεως AWACS τύπου Α-50U ευρίσκεται σε συριακό αεροδρόμιο για να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση ισραηλινών και αμερικανικών εναέριων στόχων, πλοίων επιφανείας, αποτελώντας το κέντρο διοίκησης και ελέγχου των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία, ενόψει και επικείμενης χερσαίας εισβολής ΗΠΑ, Βρετανίας, Ιορδανίας.

Στόχος η αποτροπή ισραηλινών εναέριων επιδρομών και αμερικανικών επιθέσεων στην Συρία και οι κινήσεις των χερσαίων δυνάμεων του συνασπισμού .

Είναι γνωστό ότι τα αεροσκάφη αυτού του τύπου «διαχειρίζονται» τεράστιο όγκο δεδομένων και καλύπτουν τεράστια  έκταση εναέριου χώρου,   αποτελώντας τα «μάτια της ρωσικής χερσαίας διοίκησης»  για οποιονδήποτε σκοπό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν από την επίθεση από αμερικανικά πλοία με πυραύλους  «Tomahawk» σε  συριακή βάση, δεν υπήρχε η ύπαρξη αεροσκάφους A-50U στη Συρία.

Τώρα όμως, η παρουσία του σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους στοχεύει στην αποτροπή αιφνιδιασμού είτε από τις Ηνωμένες  Πολιτείες είτε το Ισραήλ , καθώς και στην  παρακολούθηση εκ των προτέρων προετοιμασίας χερσαίας  επίθεσης στο συριακό έδαφος.

Πρόκειται για νέες αιφνιδιαστικές εξελίξεις  στο συριακό μέτωπο το οποίο είναι «ορθάνοικτο» και θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα λόγω της διαμάχης Ρωσίας-Ισραήλ καθώς και λόγω της πρόθεσης εισβολής χερσαίων αμερικανικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος, που θα προκαλέσει σύγκρουση υπερδυνάμεων.

Αυτό που προς το παρόν  εξάγει «βία» είναι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Τελ Αβίβ ακριβώς σε ότι αφορά το μέλλον της Συρίας και την τύχη του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ. Κύριο σημείο τριβής των δύο χωρών οι ισραηλινές επιθέσεις εντός του συριακού εδάφους.

Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι «υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, πολλές φορές κτυπήθηκαν συριακά  στρατεύματα από αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού και του Ισραήλ, τόσο με κλασικό τρόπο ( μαχητικά αεροσκάφη) όσο  και με μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Επίσης, πριν λίγο διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν επίθεση με πυραύλους τύπου Cruise στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Shayrat που ήταν το πρώτο έγκλημα πολέμου του Τραμπ  ως προέδρου  των Ηνωμένων Πολιτειών», καταλήγουν οι δηλώσεις τους .

Όλα αυτά έχουν βάλει «φωτιά» εκ νέου στην Συρία διότι η Μόσχα από την δική της πλευρά βλέπει προσπάθεια εισβολής από την δύση σε χώρα «ρωσικής επιρροής» ενώ οι ΗΠΑ θέλουν να εγκαταστήσουν στην χώρα «ισλαμική δημοκρατία» στα πρότυπα άλλων χωρών εκδιώκοντας των Άσαντ.

Οι πρόοδοι όμως των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας έχουν καταστήσει σαφές ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν θα σταματήσει ούτε  για ένα λεπτό.

Ακόμη και με την καθιέρωση ζωνών  αποκλιμάκωσης των συγκρούσεων, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS θα συνεχιστούν , καθώς  ομάδες της αποκαλούμενης «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» προβαίνουν σε επιθέσεις παραβιάζοντας  τους όρους της συμφωνίας.

Για την παρουσία ρωσικού αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης AWACS A-50U, έκαναν λόγο τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης, επικαλούμενα  φωτογραφία από  ισραηλινό δορυφόρο πιστοποιώντας  όντως την παρουσία του.

Την ίδια στιγμή αραβικά ΜΜΕ αναφέρουν την μαζική συγκέντρωση αμερικανικών, Βρετανικών  και ιορδανικών χερσαίων δυνάμεων  στα σύνορα με τη Συρία.

Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Mayadeen ανέφερε ότι στα σύνορα της Ιορδανίας και της Συρίας έχει αναπτυχθεί μια επίλεκτη δύναμη άνω των 2.300 πάνοπλων  στρατιωτών .

Η εφημερίδα Rai al-Youm αναφέρει ότι έχουν συγκεντρωθεί άρματα μάχης και ελικόπτερα καθώς και βρετανικές και αμερικανικές δυνάμεις.

Η ίδια εφημερίδα με αναφορά στις «δικές της πηγές" στην Ιορδανία, γράφει για  «μεγάλες στρατιωτικές κινήσεις στις παραμεθόριες επαρχίες της Daraa και Sveyda», στην περιοχή του Tal Shihab, Nisib και στην Ramtha.

Σε αυτές τις περιοχές έχουν αναπτυχθεί αρκετά βρετανικά τάγματα πυροβολικού, καθώς και 4.000 Σύριοι αντάρτες  οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στην Ιορδανία, ενώ  εναέρια «ασπίδα» αποτελεί αεροπορική δύναμη από ΗΠΑ,  Ολλανδία και  Μπαχρέιν με αεροσκάφη όλων των τύπων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Αλ-Μοαλέμ  προειδοποίησε την Ιορδανία ότι οι δυνάμεις εισβολής θεωρούνται  ως «εχθρικά στοιχεία» και έτσι ακριβώς θα αντιμετωπιστούν.

Το ερώτημα που τίθεται στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα …τι θα πράξει η Ρωσία σε αυτήν  την επικείμενη εισβολή δυνάμεων του συνασπισμού ( στην ουσία των ΗΠΑ) στην  Συρία ;

Εφόσον εισέλθει η δύναμη αυτή εντός τους συριακού εδάφους είναι σίγουρο ότι θα έρθει σύντομα σε κατά μέτωπο «συνάντηση» με Ιρανούς Φρουρούς της επανάστασης , δυνάμεις της Χεζμπολάχ και Ρώσους και τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι «ορθάνοικτα».  

https://www.youtube.com/watch?v=_MKKvDE3ZDs&feature=youtu.be&t=497

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...