ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ: Ξεσάλωσαν κατά της “αγία ανυπακοής” οι υπακούοντες στις βουλές του Φαναρίου -Σκληρές εκφράσεις από Μητροπολίτες και καθηγητές

Δημοσίευση: 17 Μαΐου 2017, 2:41 μμ

Υμνογραφία και “αποθέωση” της Συνόδου του Κολυμπαρίου αποτέλεσε η Τρίτη Παγκρήτια Ιερατική Σύναξη στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης με πολλά καρφιά για όσους έχουν επιλέξει την “αγία ανυπακοή” αντιδρώντας στα οικουμενιστικά σχέδια του Φαναρίου.

Σέκτα αποκάλεσε τους απόντες και αντιδρώντες στη Σύνοδο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Κόλαση την ακοινωνησία ο Μητροπολίτης Κισάμου υποστηρίζοντας πως η Εκκλησία έχει ανάγκη από σωτήρες, ο δε καθηγητής κ. Γιάγκου υπογράμμισε την ύπαρξη ενός κύκλου λαϊκισμού, που αποτελείται από ανθρώπους παραπληροφορημένους με ελλιπή κατάρτιση!

Άκρως επιθετικός και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας που έκανε λόγο και για “νεοζηλωτικούς κύκλους που δείχνουν ασέβεια προς τον ιερό συνοδικό θεσμό και πολυλογούν ατεκμηρίωτα, όντας εγκλωβισμένοι στον πειρασμό της αυτοπροβολής τους”, ενώ για τους απόντες σχολίασε πως «η μη συμμετοχή των τεσσάρων εκκλησιών στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, ήταν ένας μετεωρισμός ανορθόδοξος και εκκλησιολογικώς επικίνδυνος».

Σαφέστατη ήταν και η σφοδρή κριτική του για την Ρωσική Εκκλησία καθώς είπε ότι «οι ύβρεις κατά της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου είναι εσκεμμένες και κατευθυνόμενες και επιδιώκουν την κατάκτηση του Οικουμενικού Θρόνου από τη λεγόμενη “Τρίτη Ρώμη”, με την απειλή της “αποτείχισης” εις βάρους της ενότητας της Εκκλησίας»

Αναλυτικότερα, λοιπόν, χθες Τρίτη 16 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), το Γ΄ Παγκρήτιο Ιερατικό Σεμινάριο με ειδικό θέμα: «Θεολογική προσέγγιση των κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Τις εργασίες του Σεμιναρίου «άνοιξε» ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος με την τέλεση του Αγιασμού και στη συνέχεια ακολούθησε η εισαγωγή στη θεματολογία του Σεμιναρίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, Πρόεδρο της ΟΑΚ και τον Δρα Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ανέγνωσε το Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄, σύμφωνα με το οποίο: «η συγκληθείσα εν Κολυμβαρίω Κρήτης Αγία και Μεγάλη Σύνοδος τυγχάνει αναμφιβόλως το σημαντικώτερον γεγονός της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας των τελευταίων ετών, γενομένη προς ενίσχυσιν της ενότητος αυτής και λειτουργίας του θεσμού της συνοδικότητος εν αυτή». Διότι –κατά τον Οικουμενικό Πατριάρχη– «ο ρόλος της προ ενός περίπου έτους πραγματοποιηθείσης Συνόδου ήτο η διατήρησις της ενότητος της Εκκλησίας εις οικουμενικόν επίπεδον, χωρίς όμως τούτο να σημαίνη μείωσιν της πληρότητος και της ελευθερίας εκάστης τοπικής εκκλησίας. Η Σύνοδος, όπως άλλωστε και τα δύο συστατικά της λέξεως δηλούν, επιβεβαιοί την συνοδοιπορίαν, την κοινήν πορείαν των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών». Γι’ αυτό και «επαινούμεν την υμετέραν αγαπητήν Ιερότητα και τον Γενικόν Διευθυντήν της Ακαδημίας Δρα Κωνσταντίνον Ζορμπάν επί τη διοργανώσει του Γ΄ Ιερατικού Σεμιναρίου, ευχόμενοι ευχύμους τους καρπούς αυτού, προς οικοδομήν εν Χριστώ του αγαπητού και πιστού κλήρου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κρήτης, αγωνιζομένου όπως δίδη την καλήν μαρτυρίαν εις την ολοέν και περισσότερον εκκοσμικευομένην σύγχρονον κοινωνίαν».

Αμέσως μετά την ανάγνωση του Μηνύματος του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και τους ομιλητές του Σεμιναρίου, οι οποίοι –κατά τον ίδιο– «αποτελούν τους κατεξοχήν ειδικούς ομιλητές για το υπό συζήτησιν θέμα». Ο κ. Αμφιλόχιος υπογράμμισε, επίσης, πως, «είναι πολύ ευτυχές το γεγονός ότι βρισκόμεθα σήμερα σε αυτόν το χώρο, καθώς είναι σημαντικό να κοινωνούμε την κοινωνία των προσώπων που είναι ο Παράδεισος, σε αντίθεση με την ακοινωνησία που είναι η Κόλαση», σύμφωνα με τον αββά Μακάριο, καθώς, «δεν σώζουμε εμείς την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, ούτε η Εκκλησία έχει ανάγκη από σωτήρες, διότι ένας είναι ο Σωτήρας Χριστός και όλοι εμείς σωζόμαστε μέσα στη χάρη της, ως μέλη του Σώματος του Χριστού».

O Δρ Ζορμπάς στη σύντομη εισαγωγή του τόνισε πως, «η Ακαδημία θεωρεί υποχρέωσή της να μη μείνει η Σύνοδος στην Ιστορία, ως ένα τυχαίο ιστορικό γεγονός και γι’ αυτόν το λόγο χρειάζεται η αξιοποίηση των κειμένων της, μέσα από την υπεύθυνη μελέτη που είναι μία επιτακτική ανάγκη όσο ποτέ». Κατά τον Δρα Ζορμπά, «βρισκόμαστε σε μια εποχή, όπου, εντός και εκτός των ευρωπαϊκών μας συνόρων, υπάρχει πόνος και χάος και άνθρωποι που υποφέρουν στην απέλπιδα προσπάθεια τους να έρθουν στην Ευρώπη για ένα καλύτερο μέλλον, σε ειρήνη, ασφάλεια και αξιοπρέπεια». Τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου έχουν οικουμενικό χαρακτήρα και απευθύνονται «προς τα τέκνα της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας, αλλά και προς πάντα άνθρωπον «τον μακράν και τον εγγύς» (Εφεσ. β, 17) και «προς τον Ορθόδοξο λαό και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως». Αυτό, κατά τον κ. Ζορμπά, σημαίνει ότι μιλούμε όλοι για όλα και δεν ακούγεται μία λέξη για τη στάση της Ορθοδοξίας σε θέματα Βιοηθικής, Οικολογίας, Παιδείας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οικονομικής κρίσης, Φονταμενταλισμού, Μεταναστευτικής κρίσης, κ.ά., όπως αυτά εκφράσθηκαν μέσα από τα κείμενα της Συνόδου.

Τέλος, κατά τον κ. Ζορμπά, «ο αναστάσιμος θρίαμβος του Ιησού Χριστού είναι θρίαμβος κατά της αδικίας, της βίας, και γενικότερα κατά της αμαρτίας και του θανάτου, η ολοκλήρωσή του έργο Του επί της γης, προς ανακαίνιση του σύμπαντος κόσμου».

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, παρουσίασε την εισήγησή του, με θέμα: «Τα “υπέρ” και τα “κατά” στο πριν και στο μετά της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Θέματα και Προβληματισμοί». Ο Σεβασμιώτατος έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στις προεργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου κατά τον 20ο αιώνα, καθώς και στο γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε μέσα από την προβολή της πατερικής σκέψης και τόνισε ιδιαίτερα πως, «η Σύνοδος ήταν απαίτηση των καιρών και η πορεία προς αυτή μονόδρομος». Κατά τον κ. Χρυσόστομο «η Σύνοδος ασχολήθηκε με θέματα όπως, η εκκλησιολογική της αυτοσυνειδησία, η στήριξη της οικογένειας, η αποστολή της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, καθώς και άλλα φλέγοντα ζητήματα, τα οποία προέβαλαν την επικαιρότητα και ευαισθησία της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Ο κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε, επίσης, πως «η Σύνοδος αυτή αποτελεί τη φανέρωση του συνοδικού θεσμού, που “έβγαλε” τα μέλη της Εκκλησίας από την αυτοάνοση εσωστρέφεια που για αιώνες ταλαιπωρούσε την Εκκλησία, κάτι που αποτελεί μεγάλο κέρδος». Επίσης έκανε λόγο και για τους «νεοζηλωτικούς κύκλους που δείχνουν ασέβεια προς τον ιερό συνοδικό θεσμό και πολυλογούν ατεκμηρίωτα, όντας εγκλωβισμένοι στον πειρασμό της αυτοπροβολής τους, αλλά και άλλων σκοπιμοτήτων», ενώ ταυτοχρόνως τόνισε πως «η μη συμμετοχή των τεσσάρων εκκλησιών στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, ήταν ένας μετεωρισμός ανορθόδοξος και εκκλησιολογικώς επικίνδυνος». Γιατί με αυτόν τον τρόπο «η Εκκλησία από τρόπος ζωής μετατρέπεται σε ιδεολόγημα και σέκτα και οι πιστοί της από μέλη σε οπαδούς, καθώς δεν διαλέγεται με κανέναν άλλον εκτός αυτής». Τέλος, κατά τον κ. Χρυσόστομο, «οι ύβρεις κατά της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου είναι εσκεμμένες και κατευθυνόμενες και επιδιώκουν την κατάκτηση του Οικουμενικού Θρόνου από τη λεγόμενη “Τρίτη Ρώμη”, με την απειλή της “αποτείχισης” εις βάρους της ενότητας της Εκκλησίας». Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Χρυσόστομος απήντησε σε ερωτήσεις των κληρικών και ακολούθησε ενδιαφέρουσα εποικοδομητική συζήτηση.

Στη συνέχεια ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. ανέλυσε την εισήγησή του, με θέμα: «Η θέση και οι θέσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Ο κ. Γιάγκου έκανε μία συνοπτική ιστορική αναδρομή στην εκκλησιαστική ιστορία σχετικά με τον οικουμενικό διάλογο, τονίζοντας τον φιλάνθρωπο χαρακτήρα της Εκκλησίας, καθώς και την ποιμαντική της πράξη και υπογραμμίζοντας πως, «η γενικότερη πράξη της Εκκλησίας και μάλιστα η συνοδική θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη». Ο κ. Γιάγκου υπογράμμισε την ύπαρξη ενός κύκλου λαϊκισμού, που αποτελείται από ανθρώπους παραπληροφορημένους με ελλιπή κατάρτιση, οι οποίοι καταφέρονται εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Ταυτοχρόνως και σε αντίθεση με την ανωτέρω παράλογη «λογική» –κατά τον κ. Γιάγκου– οι αρχές της οικονομίας και της ακρίβειας που εφαρμόζονται από την εκκλησιαστική μας παράδοση, φανερώνουν τον δυναμισμό της πατερικής σκέψης και κατ’ επέκταση της Εκκλησίας. Στη συνέχεια, ο κ. Γιάγκου ανέλυσε την προβληματική γύρω από τους μικτούς γάμους και τη διαστρέβλωση της σκέψης της ορθόδοξης παράδοσης πάνω σε αυτό το θέμα από ευσεβιστικούς κύκλους.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση, καθώς και εξαγωγή των γενικών συμπερασμάτων.

Τις εργασίες του Σεμιναρίου «έκλεισε» ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος συνεχάρη την ΟΑΚ για την πρωτοβουλία και ευχαρίστησε για τη διοργάνωση, προτείνοντας τη συνέχιση και την υιοθέτηση από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, των παγκρήτιων αυτών ιερατικών δράσεων του Ιδρύματος.

Στους παρευρισκομένους προσφέρθηκε δωρεάν το νέο έντυπο των «Αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας» με την επιμέλεια και έκδοση του «Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών “Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου”» (CEMES).

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  λιγότερες φωτο παιδιά,σάς παρακαλώ.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΣΚ@ΤΑ ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ…

 • Ripper

  ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΜΠΡΟΥΚΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

  • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

   ΕΛΑ ΜΛΚΙΕΣ

   • Ripper


    χαχααχαχχαχααχαχχααχαχα

  • Hellenizer

   Ξέρεις Ελληνικά ή κάνεις μετάφραση μέσω γοογλε από τα αναλμπανικά;

   • Θεσσαλονικιός

    Μην του απαντάτε, θα βαρεθεί και θα επιστρέψει στον βόθρο που βγήκε …

    • Hellenizer

     Στο ντέφι δηλαδή.

 • Ripper

  ΚΑΛΕ ΤΙ ΥΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧ
  ΜΕ ΕΥΝΟΥΧΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ.

  • Ταξίαρχος

   σεβάσου το θέμα και τον γέροντα που το ανάρτησε

   • Ripper

    Ο γέροντας αν είναι στα 80 φευγα γνωρίζει ότι στα μοναστήρια έβαζαν εικόνες του Χιτλερ.
    Από κει και πέρα, δεν είναι γέροντας φίλε μου. Και για να λες ότι το άρθρο το έγραψε γέροντας εδώ μέσα, παίζει να μην είναι καν ρασοφόρος αλλά δημόσιος/ιδιωτικός υπάλληλος.

  • SPARTIATIS301

   ΦΙΛΕ ΑΝ ΘΕΣ ΛΕΓΕ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΘΕΣ…ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ…ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ…ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑ ΕΜΕΝΑ…ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ…ΟΚ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΠΛΗΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ…ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΤΙΣ ΘΥΜΟΥΝΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΠΟΙΠΟΙ…ΣΤΑ ΛΕΩ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ….

   • Θεσσαλονικιός

    Φίλε μου πολύ ευγενικός είσαι, ένα απλό «ούστ» είναι η απάντηση που πρέπει να παίρνει από όλους ..

   • Ripper

    Προκαλώ; Δηλαδή όποια διαφορετική άποψη που προκαλεί θα πρέπει να είναι κατακριταία; Όλοι αυτοί που παρακαλάνε να φάω ban θα έπρεπε εδώ και μήνες να είχαν μπαναριστεί με όσα είπαν. Αλλά φαίνεται πως εδω μέσα υπάρχει ομέρτα….

    • Θεσσαλονικιός

     ΟΥΣΤ !!!

    • SPARTIATIS301

     ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ…ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ(ΑΒΑΤΑΡ)ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ…ΦΙΛΙΚΑ…

 • Dsnkara

  Πηγε εχθες στον ντραμπ . Το τσάκωσε ο τραμπ… φιλαρακι ακουσα οτι ειπες κατι για τους κουρδους στην Συρια και τον στρατο μας εκει….

  Εκλασε μεντες και την εκανε .. Fell their pain

 • Hellenizer

  2017 δεν έχουμε;

 • Hellenizer

  Ο λαλάκης που να είναι άραγε;

 • Ecclesiastes

  το θεμα της μετουσιωσης στην Θ.Ευχαριστια συζητηθηκε απο τους ιεραρχες μας πριν ή μετα απο τα συνδικαλιστικα?

  • Hellenizer

   Είναι ερώτηση αυτή τώρα;

   • Ecclesiastes

    ναι αν διατυπωσω καταφατικη προταση θα φαω μπαν

    • Hellenizer

     Δεν νομίζω, εδώ δεν τρώνε άλλοι που κατεβάζουν καντήλια, εσύ θα φας…

     • Ecclesiastes

      τεσπα, λυπαμαι για τα καθεκαστα, γενικα μιλωντας

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  »Ἡ ὑπερηφάνεια τοῦ νοῦ εἶναι ἡ σατανικὴ ὑπερηφάνεια,
  ἡ ὁποία ἀρνεῖται τὸ Θεὸ καὶ βλασφημεῖ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα,
  γί’ αὐτὸ καὶ πολὺ δύσκολα θεραπεύεται.
  Εἶναι ἕνα βαθὺ σκοτάδι, τὸ ὁποῖο ἐμποδίζει τὰ μάτια τῆς ψυχῆς
  νὰ δοῦν τὸ φῶς ποὺ ὑπάρχει μέσα της καὶ ποὺ ὁδηγεῖ στὸ Θεό, στὴν ταπείνωση,
  στὴν ἐπιθυμία τοῦ ἀγαθοῦ.

  Ἀντίθετα, ἡ ὑπερηφάνεια τῆς καρδιᾶς δὲν εἶναι γέννημα τῆς σατανικῆς ὑπερηφάνειας,
  ἀλλὰ δημιουργεῖται ἀπὸ διάφορες καταστάσεις καὶ γεγονότα:
  πλοῦτο, δόξα, τιμές, πνευματικὰ ἢ σωματικὰ χαρίσματα
  (εὐφυΐα, ὀμορφιά, δύναμη, δεξιοτεχνία κλπ).
  Ὅλα αὐτὰ σηκώνουν ψηλὰ τὰ μυαλὰ τῶν ἀνόητων ἀνθρώπων, ποὺ γίνονται ἔτσι ματαιόφρονες, χωρὶς ὅμως νὰ εἶναι καὶ ἄθεοι…
  Αὐτοὶ πολλὲς φορὲς ἐλεοῦνται ἀπὸ τὸ Θεό, παιδαγωγοῦνται καὶ σωφρονίζονται.
  Ἡ καρδιά τους συντρίβεται, παύει νὰ ἐπιζητεῖ δόξες καὶ ματαιότητες, κι ἔτσι θεραπεύονται.

  Θὰ εἶναι ἀλήθεια, νομίζω, ἂν πῶ ὅτι ὅλη ἡ πνευματική μας φροντίδα συνίσταται
  στὴν ἀναζήτηση καὶ ἐξόντωση τῆς ὑπερηφάνειας καὶ τῶν παιδιῶν της.
  Ἂν ἀπαλλαγοῦμε ἀπ’ αὐτὴν καὶ θρονιάσουμε στὴν καρδιά μας τὴν ταπεινοφροσύνη,
  τότε ἔχουμε τὸ πᾶν.
  Γιατί ὅπου βρίσκεται ἡ ἀληθινὴ κατὰ Χριστὸν ταπείνωση,
  ἐκεῖ βρίσκονται μαζεμένες καὶ ὅλες οἱ ἄλλες ἀρετές, ποὺ μᾶς ὑψώνουν ὡς τὸ Θεό.»

  †ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

 • Ripper

  Η οθρόδοξη μαφία είναι κατά της ένωσης με τους καθολικούς παιδεραστές γιατί φοβάται μηπως δεν δει ξανά τους παχυλούς μισθούς του δημοσίου.
  Ευχαριστούμε τον ανύπαρκτο Τσίπρα που τόσα χρόνια δεν κατάφερε να αλλάξει ούτε τα στοιχειώδη όπως διαχωρισμό εκκλησίας κράτους.

  • Θεσσαλονικιός

   ΟΥΣΤ κόπρε !!!

   • Ripper

    Τράβα να σε χαιδέψει κάνας ανήλικος λάθρο κάτω από το ράσο όπως κάνουν οι όμοιοι σου στην Βικτώρια.

    • Θεσσαλονικιός

     ΟΥΣΤ !!

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    Γιατι αδερφε μου βριζεις τους κοπρους ???
    Αυτοι εχουν και «καποιο» επιπεδο ενω καποιοι ….

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ!!!!!!!!!!!!!

   • honin

    BRAVO COPRE APO THN MEGA 2H PRWTEUOUSA,KRATA GERA TON STAURO THS SHMAIAS MHN SOU PAEI TAKSIDI KAI TON XASEIS

 • Αφορμής δοθήσεις από το προηγούμενο θέμα θέτω την εξής ερώτηση: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ και γιατί θεωρείται επικίνδυνος ώστε να θέλει «τσάκισμα»;

  • Προσωπική άποψη είναι ότι πρόκειται για πολιτικό σύστημα συντεχνιών δηλαδή στην «βουλή» να συμμετέχουν εκπρόσωποι των συντεχνιών μιας χώρας. Άσχετα από το τι μας σερβίρουν να πιστεύουμε λόγω του Ιταλικού προηγούμενου.

   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΕΣ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!!ΟΧΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ!!!!!!! Χ Χ Χ

    • Το σύστημα αυτό βασίζεται στη επιτροπή των «αρίστων» από κάθε κοινωνική ομάδα.

     • Ecclesiastes

      ποιος οριζει ποιοι ειναι αριστοι?

     • Η καταξίωση τους στην κοινωνία.

     • Ecclesiastes

      αυτοπροσδιοριζονται δηλαδη

     • Όχι, αναδυκνύονται μέσα από το έργο τους στον τομέα τους.

     • Ecclesiastes

      καποια μεριδα ομως του τομεα τους τους αναδεικνυει….αμεροληπτα?

     • Ας συννενοηθούν όλες οι επαγγελματικές ομάδες από όλες τις περιφέρειες να αναδείξουν τους πιο ικανούς.

     • Ecclesiastes

      οι ομαδες αυτες παντα θα εχουν επικεφαλης υποομαδες στο εσωτερικο τους χωρις αντικειμενικα κριτηρια αρχηγεσιας. Παντως η αριστοκρατεια-αριστεια που νομιζω επικαλεισαι ειναι φαινομενο αλλων εποχων υπο αλλες συνθηκες

     • ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΑ !!!
      ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΔΗΛΑΔΉ;;;
      ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙΣ ΑΓΑΘΑ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ;

     • Επίσης οι άριστοι δεν θα είναι αιώνιοι αλλά θα αλλάζουν. Η ιδιότητα αυτή αίρεται αυτομάτως σε περίπτωση παρατυπιών.

     • Ecclesiastes

      νεα Ατλαντιδα…….

     • να το δεχτώ αυτό, αλλά θα ίσχυε μόνο σε περίπτωση που κάποιος θα μπορούσε να τους αλλάξει, όποιος κατέχει την εξουσία δεν δέχεται και να την χάσει απλά….άρα δύσκολη η αλλαγή τους σε περίπτωση αποτυχίας τους….

     • δε λέει απολύτως τίποτα αυτό….ρώτα έναν μάνατζερ μιας πολυεθνικής, το ίδιο θα σου πεί, πως είναι…»κοινωνικά καταξιωμένος»!!!
      (και το ωραίο είναι πως το πιστεύουν και πολλοί αυτό στις μέρες μας!)

     • ελα ντε…

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.ΦΥΤΕΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ.

     • πως είμαστε σίγουροι όμως για την επιλογή αυτών των «αρίστων»;
      το ανθρώπινο ον μόνο αντικειμενικό δεν είναι ούτως ή άλλως…

     • Σε μια σοβαρή κοινωνία (όχι στο σημερινό κατάντημα) προκύπτει αυτόματα η επιλογή αυτόματα.

     • επομένως δεν υπάρχει τρόπος ανάδειξης των αρίστων, μπορεί ΄΄ισως κάποια στιγμή στο μέλλον να υπάρξει, αλλά θα αφορά και πάλι μια ιδεατή κοινωνία, είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να φτάσουμε σε μια τέτοια κοινωνία μέσα από τη σημερινή σούπα;

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Έτσι επιτάσσει η πολιτική ορθότητα φίλε μου. Και ως γνωστόν την Π.Ο κανείς δεν την αμφισβητεί ούτε και της ζητούνται διευκρινίσεις. Είναι απλά νόμος. Πώς αλλιώς θα έβρισκαν λόγο ύπαρξης όλα τα απολίτικα και αμόρφωτα σκύβαλα που ούτε το όνομα τους δεν μπορούν να συλλαβίσουν ;

  • Τελικά θέλει «τσάκισμα» ή όχι; και αν ναι ποιοί πρέπει να τον «τσακίσουν»;

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΟΜΠΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ.ΑΠΛΩΣ ΣΑΝ ΛΕΞΗ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.

   • Και του Μεταξά όμως.

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΟΧΙ!!!!!!!Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΑΛΛΙΚΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ.

 • Ripper

  Τσίπρα μια σφαίρα πάνω από το μάτι σου αξίζει ανθρώπινο σκουπίδι κομμουνιστή.

  • Genesis

   Βριζεις τους παντες εκτος απο ΝΔ…χμμμ της Συγγρου κι εσυ?

   • Ripper

    Δεν βρίζω εσείς με βρίζετε.

    • Genesis

     Δεν το αρνεισαι ομως….

    • Θεσσαλονικιός

     ΟΥΣΤ !!

     • Hellenizer

      Δοκίμασε το Raus schmutzig Fritz.

     • Θεσσαλονικιός

      Καντε το και οι υπόλοιποι και θα γίνει λούης η λουλού …

    • Hellenizer

     Ζορίστηκες πολύ να το βρεις;

     https://media.tenor.co/images/07586f62df378476c3e16034205755d1/tenor.gif

   • Dsnkara

    Τωρα παμε μεγαρο …

    • Hellenizer

     παρέα με τον παίδαρο;

     • Dsnkara

      Ναι σε λιγο θα κανει μεταγραφη στην ΟΝΝΕΔ κοριδαλου ο Κασιδιαρης …

     • Θεσσαλονικιός

      Καλύτερα στον κορυδαλλό, παρά με το πο@σταριό της ΝΔ ..

     • Dsnkara

      Της φυλακης τα σιδερα ειναι για τους λεβεντες …

     • Θεσσαλονικιός

      Και η ΝΔ για τις «λεβέντισσες» ….

     • Dsnkara

      Δεν κοβω για λεβεντισες τον Ζαγορακη .

     • Θεσσαλονικιός

      Καλέ, λεβέντισσες όπως η Ρουβά, η Σπηλιωτοπούλου, η Κακλαμάνη και οι υπόλοιπες ..

     • Dsnkara

      Ρουβας 4-5 παιδια με την γυναικαρα μας εχει βαλει ολους τα γυαλια

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΡΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΟΡΝΤΙΝΑΝΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

     • Dsnkara

      Ακομα υπαρχουν αυτοι …. Ερχετε ο Σηφουνας της ΝΔ …. Καταληφθείτε 15% η διαφορά

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Και στο μάτι του κυκλώνα ο κούλης ; Ρε τα θέλετε ή σας φεύγουν ;

     • Θεσσαλονικιός

      15% είναι το ποσοστό σας, για αυτό λάλησε ο Κούλης …

     • ακόμα και αν έρθει όπως λες αυτός ο σίφουνας, θα είναι και ο τελευταίος του σαπισμένου συστήματος του κ@λου που προσκυνάτε….μετά θα τρέχετε να βρείτε τρύπα,να τρυπώσετε νουδουλοι…επειδή θα έχετε παίξει τα τελευταία ρέστα σας…

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΓΕΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΟΥΓΚ

     • Θεσσαλονικιός

      Έτσι, διόρθωνέ το το ΠΑΟΚΙ !!!

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΚΑΙ ΣΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΝΙΟ.
      ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΟΧΙ ΜΠΑΝ

    • Genesis

     Τι κι εσυ ΝΔ?

   • Proud to be Greek

    Σε προτρέπω να ξεχάσεις την Συγγρού.
    Η ΝΔ μετακόμισε στην Πειραώς.

    • Genesis

     Δε το γνωριζα

     • Proud to be Greek

      © Ταξίαρχος

      (Εμένα με γνωρίζεις ή με μπερδεύεις (πάλι)????)

     • Genesis

      Τι παλι βρε?Μια φορα εγινε

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Γεια σου μεγάλε Λέοντα. Επαναστάτη της δεκάρας που μόλις είδες τα σκούρα την έκανες για διακοπές στην Ισπανία. Εννοείται πάμπλουτος.

   • Ripper

    Ο Λεον φτωχός Πρωθυπουργός μπήκε στις φυλακές του Μονακό και τον ελευθέρωσε ο Χιτλερ.

    • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

     Εγώ αναφέρομαι στο πλούσιο alter ego του που όταν τέλειωσε η αποστολή του την έκανε για τα θερμά.

     • Ripper

      Ο Λεον δεν είχε αλτερ εγκο, ο μοναδικός πολιτικός που μπήκε φυλακή για την ιδέα πολέμησε και διακρίθηκε ακόμα και από τους εβραίους.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Θυμάμαι ότι είχαμε κάνει μια συμφωνία παλιότερα. Ότι αν θες να έρχεσαι εδώ δεν θα το κάνεις αν έχεις διακόψει την αγωγή. Γιατί δεν την τηρείς ;

     • Ripper

      Δεν κάνω συμφωνίες με ελληνόφωνους από το Τεπελένι.

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Εγώ είμαι από χωριό της Χειμάρρας. Περνάω ;

     • Θεσσαλονικιός

      ΟΥΣΤ ΡΕ !!!!

     • Θεσσαλονικιός

      ΟΥΣΤ !!!!

    • Θεσσαλονικιός

     ΟΥΣΤ !!!!

  • Θεσσαλονικιός

   ΟΥΣΤ !!!!

 • SPARTIATIS301

  ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ…ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ <>!!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΑΙ…
  https://uploads.disquscdn.com/images/d1d7105b6b45639889cc55eb13258013e64ed5592b112a585264953fa5d30973.jpg

  • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

   καλή σιεστα…

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!ΕΓΩ ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΑ ΤΟΝ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟ.

   • SPARTIATIS301

    ΛΑΒΥΡΥΝΘΟΣ Ο ΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ…ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ…ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑ ΧΡΥΣΟΚΑΡΔΕ…

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΥΤΟΣ ΑΛΑΝΙ!!!!!!!!!ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΨΥΧΙΚΩΣ.

   • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

    Πώς γινεται αυτό;;

    • Θεσσαλονικιός

     Δεξιά έχει ένα πλην και ένα βελάκι, εάν το πατήσεις σου βγάζει την επιλογή ..

  • Proud to be Greek

   Γει@ σου φίλε Σπ@ρτι@τη,
   Κ@λη ξεκουρ@ση

 • ЭЄXRHSTOSЭЄ

  ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝΕ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!

 • conan

  καλησπερα παιδες,4ο καλα παμε

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΚΑΡΔΕ ΒΑΡΒΑΡΕ!!!!!!!!!!!

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Ήταν μην πάρει φόρα ο Άλεξ. Τώρα ποιος τον πιάνει. Σαν αλβανική νταλίκα χωρίς φρένα στον πεντάλοφο πάει

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Ήταν μην πάρει φόρα ο Άλεξ. Τώρα ποιος τον πιάνει. Σαν αλβανική νταλίκα χωρίς φρένα στον πεντάλοφο πάει.

   • conan

    εμεις τον πινουμε ομως αγαπητε γμσετα

    • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

     Σε όλες τις ιστορίες κάποιος την πληρώνει αδελφε. Σ’ εμάς έλαχε ο κλήρος του χαζού. Ας προσέχαμε.

  • Genesis

   Αααα αργησες…εχασες το νταβαντουρι με τον wannabe ναζι της ΝΔ

   • conan

    ??

    • Genesis

     Πηγαινε στο προηγουμενο θεμα ή κατεβα λιγο πιο κατω

  • ναι και χωρίς λιπαντικά αυτό!

 • fok

  Oι ανυπάκουοι στη διδασκαλία και τις εντολές του Θεού με το να ακολουθούν τον Πάπα στις δοξασίες του (αλλά και τον δικό μας πλανεμένο πατριάρχη) , κρίνουν ως ανυπάκουους τους αλλους που τους προειδοποιούν γι αυτό , αυτούς που τηρούν τις Εντολές Του ! αλλά είναι και αμετανόητοι ! για αυτό » αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ, εἰδὼς ὅτι ἐξέστραπται ὁ τοιοῦτος καὶ ἁμαρτάνει ὢν αὐτοκατάκριτος. φοκ

  • Ripper

   Εαν θες Κωνσταντινούπολη και ναους η πατρώα χριστιανική εκκλησία θα ενωθεί. Και αυτό δεν στο λέω σαν θρήσκος χριστιανόπληκτος αλλά σαν άτομο που κινεί τα νήματα.

   • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

    ΣΚ@ΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ…

   • Niro

    Είσαι χριστιανός ορθόδοξος?

   • conan

    εσυ κινεις νηματα?

    • Genesis

     Ναι ειναι Λεβιαθαν απο το Ντεφι

    • Ripper

     Έχω αρχεία που μπορούν να ρίξουν τον Τραμπ αύριο κιόλας.

     • conan

      α καλα..

     • Hellenizer

      Έχεις 600 δις;

     • Θεσσαλονικιός

      Τους έφυγες ή σε αμόλυσαν κατά λάθος ;;;

     • Hellenizer

      Πήρε ένα σταρφάιτερ και έφυγε.

    • Ripper

     Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει.

     • Θεσσαλονικιός

      Με νήματα σηκώνεται μόνο έ;; φαίνεσαι …

     • Hellenizer

      Αυτό το είπε πρώτος ο Νεύτων.

    • Ecclesiastes
     • conan

      χαχαχ

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΗΡΩΙΚΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ!!!!!!!!!!

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Να προσέχεις με τα νήματα γιατί δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό. Κοίταξε μη φουρκιστείς και χάσουμε το κελεπούρι

   • Θεσσαλονικιός

    ΟΥΣΤ !!!

 • Κώστας

  ΚΟΥΝΗΘΗΚΑΜΕ ΛΙΓΟ !!

  ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΒΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΡΙΧΤΕΡ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ (ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ) !!

  BOOM BOOM BOOM !!!

  • ωχχ !

   • Κώστας
   • Proud to be Greek

    Μακάρι να κουναει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ κι απο λίγο, για να μην μαζεύονται δυνάμεις και κουνήσει «μια και καλή»

    • βέβαια σωστό αυτό!

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ!!!ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ!!!!!!!!!!!1

     • Proud to be Greek

      Ο κύριος Ερντογαν απορρίπτει τον ισχυρισμό των γερόντων και διατάζει τις τεκτονικες πλάκες να μείνουν εκεί που είναι αλλιώς θα τις κατηγορήσει για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλεν.

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      Χ Χ Χ Χ Χ ΑΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΑΡΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.

     • Niro

      Μην σου πω θα καλύτερα ότι θα τις διώξει για να φτιάξει αοζ δική του…

    • Κώστας

     Καθημερινά γίνονται σεισμοί και δεν τους παίρνουμε χαμπάρι … Βλέπεις πως οι δρόμοι είναι γεμάτοι ρωγμές .. ‘Οχι τυχαία !!

  • Ripper

   • Θεσσαλονικιός

    ΟΥΣΤ !!!!

    • Ripper

     Τι ουστ ρε πουστ; Ο σύντροφος σας Κιμ ήταν!

     • Θεσσαλονικιός

      ΟΥΣΤ !!!!!

   • conan

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑ!!!!!!!!!!!!Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

   • Κώστας

    ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ !!!

    ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗ !!!

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!!!!!!!!

     • Κώστας

      ΠΑΝΤΑ !! ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   HAARP και τα μυαλά στο μίξερ. Λείπει κι ο Γιάννης γμτ

  • Niro

   Φίλε εγώ έζησα τον σεισμό στην Κεφαλονιά..εκεί να δεις..

   • Κώστας

    Φαντάζομαι … Καλά κι αυτός που έγινε για εμάς εδώ είναι σεισμούλης …

    Έχω ζήσει το 87 σεισμό και ήμουν πρωτάκι … Δεν τον έχω ξεχάσει από τότε …

  • Θεσσαλονικιός

   Πήδηξε ο Πανάρας από ελικόπτερο ρε, άκυρος ο συναγερμός …

 • Πητ Ωγειρος

  Κείμενα «αγίας και μεγάλης συνόδου»= εμετός του Ζηζιούλα

 • Assurbanibal

  Μπορεί κάποιος να εξηγήσει με λίγα λόγια τί συμβαίνει και ξεσάλωσαν?

  • Genesis

   Λειπει ο Λαλακης γ αυτο

   • Assurbanibal

    Για τους παπάδες στο άρθρο λέω.

    • Genesis

     Α….κι εγω γι αυτους λεω

     • Assurbanibal

      Λες να είναι παπάς κι ο Λαλάκης?

     • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

      Αυτός είναι Πάπας

     • Assurbanibal

      Πάστορας! (πάντα μου άρεσε αυτή η λέξη γιατί μου θυμίζει πάστες)

     • Θεσσαλονικιός

      Και εμένα η φάτσα σου μου θυμίζει μπριζολάκια …

    • Niro

     Περίμενες τίποτα καλύτερο?

  • conan

   4ο

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Το αστείο ειπναι πώς μεν και δε κόπτονται για την ενότητα. Οι βάρβαροι είναι προ των πυλών κι εμείς ως συνήθως μαλόνουμε για το φύλλο των αγγέλων.

   • Assurbanibal

    Κάτι άλλο πρέπει να κρύβεται στο βάθος…

    • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

     μια αρχομανία την έχουν οι εκκλησιαστικοί «ποιμένες». Μη σου πω και δύο

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΛΟΥ ΘΥΛΗΚΟΥ.
    ΤΕΛΟΣ.

    • Assurbanibal

     Και οι Αγγελικές τί είναι?

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΦΙΛΑΡΑΚΙ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΩΜΑ.

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΜΕΤΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ!

     • Θεσσαλονικιός

      Άει στον διάολο και πνίγηκα με τον καφέ ρεεεεεε

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      Χ Χ Χ ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ!!!!!!!!!!!

    • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

     Εσύ κάτι ξέρεις και δεν το λες 😝

    • Θεσσαλονικιός

     θΗλΥκού βρε ΟΥΓΚ !!1

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ;

     • Θεσσαλονικιός

      Έλα ντε …

  • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ
 • ЭЄXRHSTOSЭЄ

  ΤΡΩΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΝΤΙΣΚΑΣ.

  • Assurbanibal

   Πεινάει

  • Proud to be Greek

   (Το κάθε σάιτ εχει το δικό του ντίσκας. Το πρόβλημα υπάρχει στο παρόν ντίσκας του παρόντος σάιτ)

 • Genesis

  Lalakis for Patriarch!

  • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

   ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΙΜΕΝΙΚΗ ΡΑΒΔΟ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ.

 • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

  ΦΡΟΥΡΑ ΦΡΟΥΡΑ ΦΡΟΥΡΑ ΦΡΟΥΡΑ ΦΡΟΥΡΑ ΦΡΟΥΡΑ ΦΡΟΥΡΑ ΦΡΟΥΡΑ

  • Proud to be Greek

   ΠΑΡΑΚΑΛΩ?

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΦΡΟΥΡΑ;

    • Proud to be Greek

     ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΤΙΣΚΑΣ

     • Proud to be Greek

      ΑΜΕΣΩΣ!!

 • honin

  TA REZHLIKIA TWN UPOANAPTUKTWN VALKANIWN ME TOUS ROMPAFOROUNTAS CROOKS GLITSES KAI NTORVADES STHN KAFALHN,KAI MASWNTAS THN IDIA TSIXLA SUNEXEIA DIA TIS IDIES PSEFTIES POU ANTIPROSWPEVOUN WS MONIMOI ANTIPROSWPOI TO MEGALOU TIPOTA,OI MASES KALES SIGURA KAI OLA TA UPOLOIPA WSTE NA EXOUN EUXARISTH DIAMONH OI IEROI PATERS ENEKA THS SKLHRHS DIANOHTIKHS ERGASIAS TWN POU ISODUNAMEI SAN NA DOULEVEIS STIS OIKODOMES

  • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

   ΤΟ ΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ

  • conan

   honin??

   • Ecclesiastes

    χωνειν

    • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

     ΑΠΑΡΕΥΜΦΑΤΩ

     • Ecclesiastes

      σοστος

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΤΩ ΧΩΝΕΙΝ ΑΙΣΤΕΙΝ ΦΗΛΟΣΩΦΗΑ

     • honin

      TORNOS DIA LOVOTOMHMENOUS PSEFTOTRABOUKOUS SAN KAI SAS POU TROXADHN ABANTHSATE AMESWN MHN SAS KOPSOUN TIPOTE BIT CHIPS,THN VRWMIA SAS THN GRAFW ME KEFALAIA SE IDIAITERO MEROS EKEI POU PANE OLA TA APORRIMATA

     • honin

      SWSTO AUTO EIPE KAI O ALLOS POU KANATE GUMNASTIKH MAZI STO XALI ELPIZW DIOTI ,TO TSIMENTO PEIRAZEI STA GONATA

     • Genesis

      Σπεκουλαδορος τρωγλοδυτης

     • honin

      ANTE STHN OURA NA FAS KANA ANTIDWRO NA KSELOIMAKSEIS RWEOEVRAIKO UPO8ETO

    • conan

     το δηλωνει κιολλας

    • honin

     TORNOS, KANEI MEGALH ZHMIA PATER ALLA TA KANEI OMWS OLA EVEN

  • Niro

   Ελληνικά μπορείς να γράψεις γιατί θέλει μετάφραση το σχόλιο σου?

  • Ripper

   Σε λάθος σαιτ μπήκες τραγόπαπα των 90s. Δεν υπάρχει μηχάνημα αποκρυπτογράφισης εδώ μέσα, ούτε αριστεροί πασόκοι για μετάφραση.

   • conan

    εσυ τι εισαι?

    • Θεσσαλονικιός

     Γκαγκά ….

    • Genesis

     Ορφανο του Βοριδη

   • Θεσσαλονικιός

    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΕ !!!

   • Niro

    Κ συ το ιδιο….

  • Θεσσαλονικιός

   Ελλήνικους …

   • honin

    OI ELLHNES DEN KANOUN STAUROUS OUTE EXOUN STAUROUS STN SHMAIA TOUS,MIA EIKSAETIA AKOMA KAI OTAN OI TALEUTAIOI ANEMOPARMENOI 8A EXETE KLWTSHSEI TO BUCKET KAI 8A EISASTE STA GONATA KAI STHN AGKALIA TOU PATERA SAS AVRAAM, AN EXEI APOMEINEI KANENAS SAS PARTE NA DWSETE ANAFORA APWLEIWN

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

   αχαχχαχααααα
   χχαχααααααααα
   ρέ φίλε,σού είπε κανείς ότι στά ΕΛΛΗΝΙΚΑ ο πληθυντικός τού πάτερ,είναι πάτερς;;;;;;;;;;;;
   από πού κατέβηκες ρέ αλάνι;
   χαχχαχααααααααααααααααα

   • Θεσσαλονικιός

    Τι γελάς ρε;; Το διάβασες ολόκληρο βρε θηρίο ;;;

    • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

     αμέ

   • honin

    YOU DONT REMENBER?ALLA RE ALANI PATER STA ALLA EINAI PLH8UNTIKOS PATERS,ALLH FORA 8A GRAFW AGIOI PATERES BE HAPPY KANE KAI MERIKOUS STAUROUS

 • Ripper
  • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

   ΠΑΣΟΚ;

   • Dsnkara

    Δημοκρατική συμπαράταξη, θα σας φέρουμε ξανα η αλλαγη

    • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

     ΤΟ 81 ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΣΑΝΑ;

     • Dsnkara

      New 81 .Παρακαλω γιναμε Ευρωπαιοι .

  • Θεσσαλονικιός

   ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΗ !!!!

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  Βλέπω πολλά άδεια καθίσματα καί σχεδόν καθόλου λαικούς.Μεταξύ μας τά λέμε,μεταξύ μας τ΄ακούμε,δηλαδή.

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΒΛΕΠΩ ΜΠΑΓΑΣΙΚΟ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕΣ ΧΤΕΝΙΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΣ!!!!!!!!!!ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΡΔΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

   • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

    φρεσκαρίστηκα χρηστάκο.Νά είμαι όμορφος στόν πόλεμο.

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!ΜΕ ΧΑΡΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!!!!!!!!!!!ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Δεν ειναι αυτος ολογος…. Φημολογειται οτι θα τον χειροτονησει ο Μεσσηνιας αυριο Κυριακη του ΤΥΦΛΟΥ για να μη τους βλεπει κανεις μεσα σ ενα ναιτ κλαμπ στο Κολυμπαρι Χανιων …Τι εχει να γινει ! Αλλο ενα λαβρακι τσιμπησε !

 • Ripper

  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΥΧΙΕΣ ΜΟΥΓΚΑ! ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΝΑΦΙ

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

   όπως λέμε μύχιες προσδοκίες;

   • Ripper

    ΜΥΧΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

    • Θεσσαλονικιός

     ΟΥΣΤ ΡΕ !!!!

   • Ripper

    ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΕΚΡΗ ΠΟΥ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΖΗΣΕ ΣΕ ΕΡΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΝΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΜΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

    • Θεσσαλονικιός

     ΟΥΣΤ !!!!

  • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

   ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!

  • Θεσσαλονικιός

   ΟΥΣΤ !!!!

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΜΩΣ Σ ΑΥΤΟ

 • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

  Χ€στήκαμ€ για την σύνοδο του Κολυμπαρίου.

  • Dsnkara

   να μου ζησεις …Νεο θεμα Plz

   • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

    Βάλε Survivor να γουστάρουμε!

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ.

   • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

    Και πολύ βαρετή…

 • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

  ΚΑΝΑΣ ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

  • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ
  • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

   ΑΗΝΤΕ ΤΡΟΛΛ, ΤΡΟΛΛ, ΤΡΟΛΛ, ΑΗΝΤΕ ΠΑΜΕ ΧΑ

 • Κώστας

  ΜΠΑ ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ;;

  O BLUE UCRANUS !!!

  BLUEEEEEEEE !!!!!!!!!

  ΣΩΣΕ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!

  ΠΟΛΛΗ ΛΑΛΑΚΙΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 • George Voyajakis

  Σέκτα αποκάλεσε τους απόντες και αντιδρώντες στη Σύνοδο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Κόλαση την ακοινωνησία ο Μητροπολίτης Κισάμου υποστηρίζοντας πως η Εκκλησία έχει ανάγκη από σωτήρες, ο δε καθηγητής κ. Γιάγκου υπογράμμισε την ύπαρξη ενός κύκλου λαϊκισμού, που αποτελείται από ανθρώπους παραπληροφορημένους με ελλιπή κατάρτιση!

  Σεκτα ρε βλαχο μεσσηνιας το 70% των Ορθοδοξων? Μαλλον εσεις ησαστε η σεκτα…..
  Και το οτι ειμαστε αμορφωτοι κυριε Γιαγκου νομιζεις οτι σου δινει το δικαιωμα να λες οτι σου κατεβει? ή μηπως νομιζεις οτι μας αφαιρειται το δικαιωμα της γνωμης μας ή το να ακολουθουμε φωτισμενους ιεραρχες…..????

  Με ιερη τσαντιλα…… ρε ασταδιαλα απο δω ολοι μαζι νεοταξιτες του κερατα

 • Ripper

  ΧΟΝΤΡΟ ΠΟΚΕΡ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΛΩΤΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ
  https://image.prntscr.com/image/89cb46fb028d44c2af0d33f4bf48ab88.png

 • Ripper

  Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ.
  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΠΟΛΥΘΕΙΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

 • George Voyajakis

  ενώ για τους απόντες σχολίασε πως «η μη συμμετοχή των τεσσάρων εκκλησιών στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο…..
  Δηλαδη το 70% των ορθοδοξων.
  Δε μου λες «αγιε» μεσσηνιας….. εχεις καταλαβει οτι ποιμενεις περιπτερο? και οτι δε μπορεις να δουλεψεις κανενα?

 • Spyros Spyropoulos

  Λυσσαξαν οι οικουμενιστες που να φανε τα λυσσακα τους!

 • George Voyajakis

  Η “Τρίτη Ρώμη” οντως ισχυει….. και καποτε θα το πιειτε το πικρο ποτηριον….
  Γι αυτο αλλωστε φυλαγαν τη συνοδο οι αμερικανοι….

 • Ripper

 • George Voyajakis

  Λοιπον για να τελειωνουμε…… πατηρ Θεοδωρος Ζησης, πατηρ Νικολαος Μανωλης, οι Αγιοριτες μοναχοι που εξεδιωχθησαν (Σαββας Λαυρεωτης κλπ)……. αυτοι και οι συν αυτους που ειναι ΠΑΡΑ πολλοι….. ορθοτομουν τον λογον της Ορθοδοξου αληθειας.
  Εσεις δεν εχετε καμμια σχεση με την ορθοδοξια απλα και μονο γιατι κρατατε οφικια, φορατε κολοκυθες και νομιζετε οτι ψαρωνουμε. Καμμια σχεση δεν εχετε με την πραγματικη χριστιανικη ορθοδοξη ζωη.

  • Spyros Spyropoulos

   Σωστος!

 • Βραδύνους ψηφοφόρος

  Ένα κάρο βλαμμένοι μαζεύτηκαν και έκαναν τη σύνοδο Κολομπαρίου και μετά θέλουν να μας τα πρήξουν κιόλας…

 • notis kouk

  οι αντιδρωντες εχουν 8εσει συγγεκριμενα ζητηματα και εχουν τεκμηριωσει. την αγια ανυπακοη..
  αυτα τα σιχαματα ομωσ οι αισχροι προδοτες,τα περιττωματα τησ ιστορια οι μασωνοπροσκυνημενοι δεν εχουν μπει στον κοπο να απαντησουν (γιατι δεν εχουν τι να απαντησουν) σε συγγεκριμενες 8εσεις και ζητηματα . απο την απελευθερωση κραταει αυτοσ ο σκοπος μμε τον κωλεττη και τουσ ρουφιανουσ που 8ελανε να φερουνε τον παπα.παιρνουμε το αγιο φως εχουμε τα κλειδια τησ αλη8ειας η ορ8οδοξια δεν πεφτει απο 10 τραγοποδαρουσ αρχιεπισκοπους η πιστη μασ ειναι αλη8ινη .. και αλλοιμονο τουσ

 • REVOLT OF THE CHURCH

  Αν θυμάμαι καλά το Ιερατείο των Ιουδαίων ήταν αυτό που σταύρωσε τον Χριστό. Το σκηνικό συνεχίζεται πάντα. Και τώρα με την αναγνώριση των αιρετικών ως Εκκλησία στο συνέδριο του Κολυμπαρίου ο Χριστός ξανασταυρώνεται. Πάντα από τους ίδιους: Το επίσημο Ιερατείο της εποχής μας. Αλλά δόξα τω Θεώ υπάρχουν ακόμη πολλοί Νικόδημοι και Ιωσήφ, ανεπίσημοι μαθητές του Κυρίου, που θα βγάλουν τα κάστανα της πίστεως από τα κάρβουνα του Οικουμενισμού. Λίγος καιρός απέμεινε ακόμη. Τα παγκόσμια και ντόπια γεγονότα είναι κοντά.

 • Και δυο δευτερολεπτα να αφιερωσει κανεις σε τετοια πουτανιστικα στριπ-τηζ Βαρθολομαιου –
  Ζηζιουλα, υποβιβαζεται αυτοματα στον υποκοσμο ακατονομαστων ρυθμων και εξεων και δεν αξιζει ν’ ασχολειται κανεις μαζι του. Τα ανδρεικελα του Κολυμβαριου (οπως και του Ερυθρου Φαναριου) δεν ειναι δυνατον ποτέ να ξαναγινουν αντρες….

 • IP

  Ολοι αυτοι δεν ειναι ουτε Μητροπολιτες ,ουτε επισκοποι,»χατζιαβατες» ειναι.