Κόσμος

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αμερικανικές διοικήσεις NORAD και USNORTHCOM - Καναδάς και ΗΠΑ ενοποιούν τον εναέριο χώρο τους


Η  βορειοαμερικανική αεροδιαστημική Διοίκησης Άμυνας και η Βόρεια διοίκηση , διεξάγουν  άσκηση με την επωνυμία «VIGILANT SHIELD 15» από σήμερα Δευτέρα με σκοπό την ετοιμότητα των δυνάμεων σε επικείμενη εξωτερική επίθεση.

Στοιχεία της άσκησης θα πραγματοποιηθούν σε γεωγραφικές τοποθεσίες σε όλο τον Καναδά και τις ΗΠΑ με την συνδρομή  400 αλεξιπτωτιστών  και πολλών οχημάτων των μονάδων ( 4η Ταξιαρχία και 25η Μεραρχία Πεζικού).

Θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις  κοντά στην βάση  Fort Greely Αλάσκα αποδεικνύοντας την ικανότητά των αμερικανικών δυνάμεων  να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Περίπου 550 Καναδοί στρατιωτικοί  και πάνω από 20 στρατιωτικά αεροσκάφη θα συνδράμουν τους Αμερικανούς από την Βάση Goose Bay στο Λαμπραντόρ. Αυτή θα είναι η πρώτη σημαντική αποστολή για την NORAD για  πάνω από μια δεκαετία.

"Αυτή η άσκηση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη βελτίωση των δυνατοτήτων της NORAD και της  USNORTHCOM στον τομέα της  επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και της διαλειτουργικότητας των ΕΔ του Καναδά και των ΗΠΑ», δήλωσε  ο Καναδός  συνταγματάρχης James Wall, αναπληρωτής διευθυντής της διοίκησης κοινής εκπαίδευσης και ασκήσεων.

Η άσκηση «VIGILANT SHIELD 15» αν και  είναι μια ετήσια άσκηση της αμερικανικής άμυνας , την συγκεκριμένη περίοδο παρέχει την ευκαιρία να ελεγχθούν όλες οι διοικήσεις , τα συστήματα και το προσωπικό,  στην κύρια αποστολή τους , που είναι η προάσπιση του αμερικανικού εναέριου χώρου.

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε συνδυασμό με το Πεντάγωνο  και έχει προγραμματιστεί εδώ και ένα χρόνο. Είναι βασισμένη σε θεωρητικά  σενάρια, ενώ οι Αμερικανοί  αξιωματικοί τονίζουν  ότι η χρονική στιγμή της άσκησης είναι άσχετη με τα παγκόσμια  γεγονότα , κάτι όμως που δεν πείθει κανέναν.

Προφανώς όμως οι Αμερικανοί έμαθαν τις ρωσικές κινήσεις στην περιοχή όπως αναφέρουμε με άρθρο μας που 'έχει τίτλο ( Έτοιμη η Ρωσία να επιτεθεί στην Αλάσκα σε περίπτωση πολέμου με ΗΠΑ – Φυλλάδια για καταφύγια εμφανίστηκαν στην Ρωσία (εικόνα).

Σαφώς Αμερικανοί και Καναδοί «ξεσκουριάζουν» με την υλοποίηση μεγάλης έκτασης άσκησης ενόψει όμως των απειλών για πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία.

Όσο θέλουν να καλύψουν την ανησυχία τους , τόσο την εμφανίζουν οι Αμερικανοί σε σχέση με τις δυνατότητες των πανίσχυρων ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...