Αρχείο

EKTAKTO: Έτοιμη η Ρωσία να επιτεθεί στην Αλάσκα σε περίπτωση πολέμου με ΗΠΑ - Φυλλάδια για καταφύγια εμφανίστηκαν στην Ρωσία (εικόνα)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ημέρα με την ημέρα ακόμη ώρα με την ώρα η παγκόσμια κατάσταση τείνει συνεχώς προς επιδείνωση  παρά προς γεφύρωση των « γεωπολιτικών διαφορών» ΗΠΑ-Ρωσίας.

Σύμφωνα με έγκυρο ρωσικό ΜΜΕ , έγινε γνωστό ότι εφόσον  η Ρωσία  «αποφασίσει  να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες», το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι μια μεγαλειώδη στρατιωτική εισβολή στην Αλάσκα.

Αυτό αναφέρει πρώην διοικητής του Ναυτικού των ΗΠΑ, ο οποίος έχει σαφώς γνώση της σημερινής στρατιωτικής συγκέντρωσης  ρωσικών δυνάμεων κοντά στην αμερικανική πολιτεία , η οποία είχε πωληθεί το 18ο αιώνα από την τσαρική Ρωσία στις ΗΠΑ. 

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν  ότι εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες  «μεταμφιεσμένοι» με πολιτικά ρούχα έρχονται κάθε εβδομάδα "αθόρυβα" στην Αλάσκα για να ζήσουν σε εγκαταλελειμμένο μοτέλ και στρατιωτικές βάσεις».

Ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός, με διαβάθμιση ΕΤΝΑ –άκρως απόρρητο γνωρίζει όλα τα δεδομένα και τις προθέσεις της Μόσχας για την κατάληψη της περιοχής αυτής , η κατοχή της  οποίας  λόγω απόστασης από την κυρίως περιοχή των ΗΠΑ,  θα προσδώσει τεράστια δυνατότητα άμεσου ρωσικού πυραυλικού πλήγματος ακόμα και στην ίδια την Ουάσιγκτον.  

Ο ίδιος αξιωματικός κατηγορεί    την  κυβέρνηση Ομπάμα, διότι όπως λέει έχει αφήσει εντελώς ανυπεράσπιστη την αμερικανική αυτή πολιτεία, η οποία αποτελεί το ιδανικό μέρος για μια «ρωσική προέλαση».

13636235_1127951787266230_1622236386_n

Η Ρωσία «ετοιμάζεται να καταλάβει την Αλάσκα μέσω υποβρυχίων», αναφέρει το άρθρο της InoTV Daily Star.

«Εμείς στο Πολεμικό Ναυτικό έχουμε  την εντύπωση ότι ο Ομπάμα έχει μετατρέψει  την  Αλάσκα  σε μια εντελώς  ανυπεράσπιστη επικράτεια, «η οποία  είναι καλή βάση στην περίπτωση  ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου» , δήλωσε ο ίδιος .  «Είμαστε στα πρόθυρα εισβολής από την Ρωσία στην Αλάσκα και τον Καναδά και στο τέλος, θα μείνουμε να πολεμάμε μόνο στο κύριο κομμάτι των ΗΠΑ », κατέληξε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή σε κοινωνικά δίκτυα  στην Ρωσία αναφέρεται η ανακοίνωση περί κατασκευής  καταφυγίων  στην πρωτεύουσα  Μόσχα.

Φυλλάδιο που κυκλοφόρησε αναφέρει ότι  οι κάτοικοι της περιοχής Kuzminki πρέπει να δώσουν  500 ρούβλια για την κατασκευή καταφυγίου για την περίπτωση πολέμου. Προφανώς πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία πέρα από την κρατική μέριμνα για τέτοιες περιπτώσεις.

Στις εισόδους πολλών σπιτιών στην μητροπολιτική περιοχή Kuzminki εμφανίστηκε ασυνήθιστο φυλλάδιο στο οποίο αναγράφεται πρόταση των κατοίκων  για την οικοδόμηση ενός καταφυγίου στη Μόσχα.

20161210030702

Το φυλλάδιο αναφέρει ότι «λόγω της επιδείνωσης της διεθνούς κατάστασης, και της αναμενόμενης «απάντησης»  των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε εχθρική χώρα, παρακαλούνται οι κάτοικοι  όπως όταν  περάσει ο θυρωρός να δώσουν 500 ρούβλια έκαστος » για την κατασκευή καταφυγίων βομβών.

Η όλη κατάσταση πάντως έχει ξεφύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια και κινείται σε άκρως «επικίνδυνους ατραπούς» για ολόκληρο τον πλανήτη.

 

https://youtu.be/O9M60DQ4LqU?t=35

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ