Αρχείο

Έρχεται μεγάλη τουρκική σφαγή: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δίνει εντολή για έναρξη επιχείρησης κατάληψης της Ράκκα - Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία μπαίνει στη Β.Συρία (εικόνες-βίντεο)


Toυ Βασίλη Καπούλα

Καληνύχτα Τουρκία. O Ρ.Τ.Ερντογάν πέφτει στην παγίδα και δίνει εντολή στον τουρκικό στρατό να κινηθεί προς την κατάληψη της Ράκα όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει λόγω του μεγάλου αριθμού αρμάτων μάχης LEO 2A4 που είχαν συγκεντρωθεί καθώς κατάλληλα για μάχες στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί 1 τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που αποτελείται από 2 επιλαρχίες αρμάτων και 2 μονάδες μηχανοκίνητου πεζικού, λόχο αντιαρματικών και μονάδα καταδρομών.

Απώτερος σκοπός η δημιουργία ενός σουνιτικού διαδρόμου με την Τουρκία να ελέγχει τα πετρέλαια της περιοχής.

Θα πέσει η Τουρκία στην παγίδα; Πιθανότατα ναι γιατί αποτελεί τον "χρήσιμο ηλίθιο" της περιοχής και αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι πραγματική σφαγή.

Μια γεύση από την τουρκική ανικανότητα την πήραμε σήμερα με τα βίντεο καταστροφής των δύο τουρκικών αρμάτων μάχης M60T Sabra στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Δείτε δύο τουρκικά άρματα μάχης M60 A3 SABRA να ανατινάζονται στην Β.Συρία – Νέες απώλειες και θρήνος για τους Τούρκους (βίντεο)

Οι ΗΠΑ μέχρι τώρα διστάζουν ενώ όλοι περιμένουν αν Ρωσία και Ιράν θα δώσουν το "πράσινο φως".

Πιθανότατα η Μόσχα να πει το "ΝΑΙ" γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως και αν θα επιστρέψει ο τουρκικός στρατός από εκεί ενώ οι Κούρδοι πίσω θα κάνουν ¨πάρτι".

Πάντως σήμερα η Μόσχα εξέφρασε την "βαθιά ανησυχία για την προώθηση των τουρκικών στρατευμάτων βαθιά στο συριακό έδαφος και τόνισε ότι αυτές οι πράξεις δεν βρίσκονται σε συντονισμό με την νόμιμη συριακή κυβέρνηση ούτε βρίσκονται σε συντονισμό με το ΣΑ του ΟΗΕ. Αυτό υπονομεύει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Περαιτέρω τουρκικές δράσεις θα περιπλέξουν αρνητικά την στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στη Συρία"

Πιο αναλυτικά, η Άγκυρα είναι έτοιμη να δεχθεί την πρόταση της Ουάσιγκτον για την διεξαγωγή μιας κοινής στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωση της πόλης της Ράκκα  από τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό κράτος» , υπογράμμισε  ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το RIA Novosti.

«Το κύριο κέντρο του ισλαμικού στρατού είναι η Ράκκα  και ο Ομπάμα μου είπε ότι θέλει να κάνει "κάτι" μαζί μας για να πάρουμε την πόλη. Είπαμε ότι από την πλευρά μας δεν υπάρχει πρόβλημα και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις , αφού συναντηθούμε και συζητήσουμε .. τον τρόπο του πώς θα το κάνουμε»,  δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο επιστρέφοντας από τη σύνοδο κορυφής της G20, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη  Hangzhou στην Κίνα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος  πρόσθεσε ότι η Τουρκία «πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχει στην περιοχή και έχει το δικαίωμα να «κάνει ένα βήμα μπρος».

Ο Τούρκος ηγέτης επεσήμανε επίσης ότι η Άγκυρα δεν έχει προβλήματα με την Ουάσιγκτον κατά την επιχείρηση  στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Η πόλη της Ράκκα ελέγχεται από  τους ισλαμιστές τρομοκράτες από το 2013. Οι Τζιχαντιστές έχουν δημιουργήσει εδώ και μεγάλο διάστημα  "χαλιφάτο" στην περιοχή  ανακηρύσσοντας την πόλη  ως "πρωτεύουσα" τους.

Ποιος την χάρη του για τον Ερντογάν , εκεί που τον Ιούλιο κινδύνευσε να τον «φάνε» οι Κεμαλικοί , γιατί αυτοί έκαναν το πραξικόπημα, τώρα ετοιμάζεται για κοινές επιχειρήσεις ενάντια στον ISIS και τους τζιχαντιστές , με τους οποίους είχε μπίζνες εδώ και μεγάλο διάστημα.

Δεν γνωρίζουμε για πόσο ακριβώς διάστημα η τύχη θα είναι με το μέρος της Τουρκίας , αλλά τα δεδομένα θα αλλάξουν άρδην,  λόγω των τεραστίων γεωπολιτικών συμφερόντων των τριών πλέον υπερδυνάμεων που θέλουν να ελέγξουν τον πλανήτη.

https://twitter.com/MirlivaMKA/status/773590918804938753

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ