Κόσμος

Αιφνιδιαστικές ασκήσεις ξεκίνησαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Υπερδνειστερία μετά την ΝΑΤΟϊκή "εισβολή" στην Μολδαβία (vid)

Αιφνιδιαστικές ασκήσεις ξεκίνησε η ρωσική δύναμη που απαριθμεί 10.000 στρατιώτες στην Υπερδνειστερία μετά την "εισβολή" ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Μολδαβία και την δήλωση του Προέδρου της Υπερδνειστερίας, Εβγκένι Σέβτσουκ, για ένωση της χώρας του με την Ρωσία, όπως ίσχυε στα πλαίσια της ΕΣΣΔ όπως σας ενημερώσαμε στο άρθρο μας Υπερδνειστερία: «Θέλουμε ένωση με την Ρωσία» – Eσπευσμένα στρατό στέλνει το ΝΑΤΟ και στην Μολδαβία – Δείτε βίντεο και εικόνες .

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της ρωσικής task force στην Υπερδνειστερία, Dmitry Zelenkov, περισσότεροι από 400 στρατιώτες λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Οι ασκήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 19 Μαΐου θα περιλαμβάνουν και 50 περίπου οχήματα και οπλικά συστήματα.

Σκοπός των ασκήσεων είναι ο έλεγχος της επιχειρησιακής ετοιμότητας και εκπαίδευσης.

Οι στρατιώτες θα ασκηθούν σε πολύπλοκα σενάρια μάχης, χημικού και ηλεκτρονικού πολέμου.

Οι στρατιώτες θα εξασκηθούν επίσης σε αμυντικές και επιθετικές ενέργειες στα πλαίσια της ειρηνευτικής αποστολής.

«Δεν πρόκειται να προβούμε σε επιθετικές ενέργειες. Εξασκούμαστε στην αντίδραση, σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην περιοχή ασφαλείας», δήλωσε ο Zelenkov.

Σύμφωνα με τον λοχαγό της Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής Igor Mugina, «στα σενάρια της άσκησης θα περιλαμβάνεται και η ανάσχεση και εξουδετέρωση στρατιωτικής μονάδας που έχει εισβάλει παράνομα στην χώρα με σκοπό την αποσταθεροποίηση στην περιοχή και την κατάληψη στρατηγικών σημείων».

Επίσης το προσωπικό θα εξασκηθεί στην οργάνωση ασφαλούς διαφυγής του άμαχου πληθυσμού από το πεδίο της μάχης και στην δημιουργία ζωνών ασφαλείας.

Στο τελευταίο στάδιο της άσκησης θα περιλαμβάνει χρήση αληθινών πυρών κατά την διάρκεια της νύχτας.

H ρωσική task force στην Υπερδνειστερία διαδέχθηκε την 14η ρωσική στρατιά που έφτασε στην χώρα μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Σήμερα η ρωσική task force αριθμεί περίπου 1000 στρατιώτες οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στην ειρηνευτική αποστολή σε συνεργασία με στρατιωτικό προσωπικό της Μολδαβίας και της Υπερδνειστερίας.

Η Ρωσία θα πρέπει αν προβεί σε δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την ΝΑΤΟϊκή περικύκλωση σε Μολδαβία-Γεωργία-Βαλτική και την εκτός ορίων επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Οι ΝΑΤΟϊκοί πλησιάζουν επικίνδυνα ρωσικές βάσεις σε Ν.Οσσετία και Υπερδνειστερία...

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=56LGOSVpW_Q]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7qZyHzCcxFU]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ