Κόσμος

Ασύλληπτα νούμερα: Τα ρωσικά μαχητικά διεξήγαγαν 10.000 επιδρομές και έπληξαν 30.000 στόχους ισλαμιστών στην Συρία

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τα ρωσικά μαχητικά διεξήγαγαν περίπου 10.000 αποστολές στην Συρία, οι οποίες επέφεραν την καταστροφή περίπου 30.000 στόχων, μεταξύ των οποίων και 200 διυλιστηρίων πετρελαίου.

Επιπλέον χάρη στην επέμβαση της Ρωσίας απελευθερώθηκαν από τους τρομοκράτες συνολικά περίπου 500 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, συμπεριλαμβανομένης και της Παλμύρας, ένα απαράμιλλο πολιτιστικό σύμβολο παγκοσμίως.

Η συντονισμένη προσπάθεια των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων αποτέλεσε σημείο καμπής για την συριακή κρίση.

«Τα ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς πραγματοποίησαν 178 αποστολές, πλήττοντας στόχους του ISIS και της Al-Nusra τόσο από τον αέρα όσο και από την θάλασσα», πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στην Συρία, καταδείχτηκε η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα των ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Ο B.Πούτιν τόνισε τέλος την σημασία της δημιουργίας των προϋποθέσεων για πολιτική επίλυση της κρίσης, παρά την πολυπλοκότητα της κατάστασης.

Παρ’ όλα αυτά, δήλωσε, υπήρχαν διάφορα προβλήματα κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στην Συρία, για τα οποία απαιτείται ξεχωριστή διερεύνηση.

Tα νούμερα είναι ασύλληπτα ενώ δημιουργούν εύλογες απορίες τι έκανε τόσο καιρό ο συνασπισμός κατά του ISIS από τις ΗΠΑ... Μάλλον τίποτα.

Βέβαια ο απολογισμός αυτός μας δείχνει γιατί αποχώρησαν τα ρωσικά μαχητικά από την Συρία.

Μετά από τόσες επιδρομές έπρεπε να υπάρξει αντικατάσταση των πιλότων και των μέσων....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ