Κόσμος

Ρ.Τ.Ερντογάν : "Έδωσα εντολή στον Στρατό να προετοιμαστεί για χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία"

Ο τρελός "Σουλτάνος" ετοιμάζεται να πατήσει το κουμπί της αυτοκαταστροφής καθώς μίλησε ευθέως για  μονομερή χερσαία επιχείρηση στην Συρία επιβεβαιώνοντας τις χτεσινές μας πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία προετοιμάζεται για εκκαθάριση του ISIS στην συριακή πλευρά των συνόρων της μετά από θανατηφόρα επίθεση με ρουκέτες την οποία δέχθηκε γειτονική τουρκική πόλη.

«Εκτελούμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την εκκαθάριση της άλλης πλευράς των συνόρων με αφορμή τα προβλήματα στην Kilis», δήλωσε ο Ερντογάν αφήνοντας υπόνοιες για διασυνοριακή χερσαία τουρκική επιχείρηση, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τις προετοιμασίες.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να μην ενδιαφερθεί για εκείνους που δεν ενδιαφέρθηκαν για το Kilis στην Τουρκία και το Χαλέπι στην Συρία.

«Έχουμε επίσης το δικαίωμα να μην ενδιαφερθούμε γι’ αυτούς που δεν ενδιαφέρθηκαν για το Kilis και το Χαλέπι. Είναι αδύνατον για μας να συμφωνήσουμε είτε με τους συμμάχους είτε με την ανήθικη αντιμετώπιση των οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποιων άλλων χωρών ως προς την μάχη της Τουρκίας ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε ο Ερντογάν, καλώντας την στάση των προαναφερόμενων υποκριτική.

«Εκείνοι που συντάραξαν τον κόσμο όταν το ISIS τους επιτέθηκε, άφησαν την Τουρκία μόνη της στην μάχη εναντίον της ίδιας οργάνωσης», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

«Όσο οι πολίτες μας βρίσκουν κάθε μέρα μαρτυρικό θάνατο στους δρόμους του Kilis από ρουκέτες που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά, τι μπορούμε να ελπίζουμε από τους συμμάχους μας; Ας γίνει ξεκάθαρο ότι δεν θα διστάσουμε να προβούμε μόνοι μας στις απαραίτητες ενέργειες, αν αυτό κριθεί απαραίτητο», δήλωσε.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μία τουρκική στρατιωτική ομάδας 20 ατόμων πέρασε το σαββατοκύριακο στην συριακή πλευρά των συνόρων και εκτέλεσε αποστολή αναγνώρισης με σκοπό την κατάδειξη των θέσεων των εκτοξευτών του ISIS για το τουρκικό πυροβολικό. Κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα μέχρι στιγμής.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί στο Kilis είναι μία δοκιμασία ειλικρίνειας για τον συνασπισμό κρατών εναντίον του ISIS, ως προς την πρόθεση εξουδετέρωσής του.

«Δεν πιστεύουμε στην ειλικρίνεια καμίας χώρας, η οποία δεν αντιμετωπίζει τον βομβαρδισμό της δικής μας πόλης, όπως έναν βομβαρδισμό στην Μόσχα, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, στο Παρίσι, ή στο Βερολίνο», κατέληξε ο Ερντογάν.

Πρόκειται για επιβεβαίωση των άρθρων μας Η Τουρκία ξεκίνησε την δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» μέσα στην Συρία μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ – Διστακτική η Σ.Αραβία  και η Η Τουρκία αναπτύσσει οπλισμένα UAV Bayraktar στα σύνορα με την Συρία – Πρώτη αποστολή σε συνθήκες πολέμου πριν τα εισάγει σε Αιγαίο-Θράκη (vid) .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ