Αρχείο

EKTAKTO: Πολεμική κινητοποίηση των Αλβανών UCKάδων στο Κοσσυφοπέδιο. Έρχεται «φωτιά» στα Βαλκάνια που απειλεί και την Ελλάδα

Οι ένοπλες οργανώσεις του αποκαλούμενου  Αλβανικού Εθνικού Στρατού«ΑΝΑ»,  χθες  στην πόλη της   Μιτρόβιτσα, συγκεντρώθηκαν σε μια συνάντηση «ορόσημο» για την περιοχή μας με σκοπό την πολεμική κινητοποίηση  των μαχητών τους σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα  «Veriu.info».

Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τελευταίο άρθρο  χθες το οποίο είχε τίτλο: Στην Σερβία προσλαμβάνουν Ε.Π.ΟΠ στο στρατό λέγοντάς τους ότι στα Βαλκάνια θα «σαρωθούν» από κύμα ισλαμικού φονταμενταλισμού.

Το αντίκτυπο του συριακού πολέμου τον υφιστάμεθα  ως χώρα με την μαζική εισροή των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών εδώ και ένα χρόνο, αλλά σε περίπτωση «φωτιάς» από "πάνω" τα προβλήματα που υποστούμε θα είναι άμεσα και λίαν επικίνδυνα.  

Στην  διαδικτυακή πύλη Αλβανών εξτρεμιστών , αναφέρεται ρητώς η συγκέντρωση όλων των επικεφαλείς του πάλαι ποτέ UCK , ο οποίος δεν κατέθεσε ποτέ επίσημα τα όπλα, οι οποίοι έδωσαν όρκο, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Οι Αλβανοί παραστρατιωτικοί κήρυξαν γενικό   πόλεμο για την υπεράσπιση  των εθνικών τους συμφερόντων, στο βόρειο τμήμα της « Μιτρόβιτσα», αναφέροντας  ισχυρισμούς για βασανιστήρια των αυτόχθονων Αλβανών από Σέρβους , ενώ οι πρώην συναδέλφοι  τους, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στην εξουσία στο Κοσσυφοπέδιο, έχουν γεμίσει «λαίμαργα» τις τσέπες τους με χρήματα, αναφέρει η ανακοίνωση τους .

Στο στόχαστρο τους θα βρεθεί και η ΠΓΔΜ , η οποία το τελευταίο διάστημα διάγει περίοδο πολιτικής και κοινωνικής  αναταραχής, ενώ οι Αλβανοί των Σκοπίων ζητούν την αυτονομία τους.

Σύμφωνα με τους Αλβανούς εξτρεμιστές σε  βίντεο, οι στρατιωτικές  δομές που υπάρχουν σήμερα στην πόλη της Μιτρόβιτσα, είναι έτοιμες για πολεμικές  επιχειρήσεις  στην ευρύτερη περιοχή .

pic_1358832830

«Εγώ, ως επικεφαλής διοικητής του «ΑΝΑ» ( Αλβανικός Εθνικός Στρατός)  , σας καλώ να προετοιμαστούμε για περαιτέρω επιχειρήσεις σχετικά με την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων», δηλώνει ο  ανώνυμος διοικητής της εξτρεμιστικής οργάνωσης στο βίντεο.

Πρόκειται για την νέα γενιά των «Ουτσεκάδων» η οποία έκανε την εμφάνισης της πριν μερικούς μήνες στο Κουμάνοβο στην ΠΓΔΜ, σπέρνοντας τον πανικό στην κυβέρνηση στα Σκόπια .  

Η αλβανική ιστοσελίδα  Veriu.info αναφέρει ότι η αλβανική οργάνωση "ΑΝΑ" έχει βάσεις  όχι μόνο σε διάφορα μέρη του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και στην Αλβανία και την ΠΓΔΜ, καθώς είναι  γεγονός ότι είναι πολύ καλά οργανωμένη και  εκπαιδευμένη  και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κινητοποιηθεί ταχύτατα .

Οι Αλβανοί «Ουτσεκάδες»  ανέφεραν  επίσης ότι τα μέλη της οργάνωσης τους είναι σύμμαχοι  του ΝΑΤΟ . Σημειώνεται ότι έχει  σχηματισθεί όχι μόνο  ένα  τάγμα αλλά ταξιαρχίες από ένοπλους Αλβανούς εξτρεμιστές .

Боевики-ОАК

Ο Σέρβος Στρατηγός ε.α Μομίρ Στογιάνοβιτς, πρώην διευθυντής των σερβικών στρατιωτικών πληροφοριών , εκτιμά  ότι η επανεμφάνιση  του ΑΝΑ αποτελεί  μια άκρως δυσοίωνη απόδειξη ότι οι Αλβανοί παραστρατιωτικοί από τον Ιούνιο του 1999, «ζουν και βασιλεύουν» , ενώ  δεν έχουν ακόμη τεθεί υπό τον έλεγχο της πρώην  αυτονομιστικής οργάνωσης AKSH (Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου), η οποία  κατέθεσε τα όπλα .

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη πιο εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι οι Αλβανοί έχουν πλούσιο και βαρύτατο  οπλισμό . Ο Σέρβος πρωην ανώτατος αξιωματικός  σημειώνει ότι τα περισσότερα από τα όπλα έχουν μείνει από την εποχή του UCK, σε ειδικές κρύπτες στο έδαφος σε δεκάδες σημεία στο Κοσυφοπέδιο , την ΠΓΔΜ και την βόρεια Αλβανία .

Σημειώνεται ότι τα όπλα αυτά  είναι «κληρονομιά» από τους παλιότερους προς τους  νεότερους για την στελέχωση  της νέας γενιάς των  Αλβανών εξτρεμιστών.

Τέτοια κρύπτη με όπλα ανακαλύφθηκε παλαιότερα  και εντός ελληνικού εδάφους στα σύνορα με την Αλβανία και εμπεριείχε οπλισμό και προκηρύξεις του  UCC ( Απελευθερωτικού στρατού της Τσαμουριάς).  

«Στην συνέχεια παρουσιάζεται ένα ολόκληρο  βίντεο για να προετοιμασθούμε  ψυχολογικά για επιθέσεις κατά  των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και για να επιδειχθεί ότι η οργάνωση  "KLA" εξακολουθεί να παραμένει στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά τώρα έχει την  μορφή του Αλβανικού απελευθερωτικού στρατού  «ΑΝΑ», δηλώνει ο Σέρβος ειδικός.

« Όλα αυτά είναι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Αλβανοί προχωρούν ακάθεκτοι στην δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» και όλοι τους  θα προσπαθήσουν  να κάνουν τα πάντα  προκειμένου να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Εάν η διεθνής κοινότητα θέλει να ελέγχει  την κατάσταση, θα πρέπει να αφοπλίσει  όλα τα πρώην μέλη του UCK και να αρχίσει το συντομότερο δυνατό  να διερευνά  τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον UCK στο Κόσσοβο», λέει ο Στογιάνοβιτς.

Σημείωσε δε  ότι για την  διεθνή κοινότητα είναι πολύ σημαντικό  να "τοποθετήσει"  τον ΑΝΑ  στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο  Zoran  Dragishich  καθηγητής του Τμήματος Ασφαλείας, δηλώνει ότι «θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός διότι  η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο οδηγεί σε μια ενδεχόμενη  σύγκρουση, η οποία από ότι φαίνεται  είναι αναπόφευκτη. Στο Κοσσυφοπέδιο εξακολουθεί να υπάρχει ένας επαρκής αριθμός  όπλων , και οι Αλβανοί έχουν προετοιμασθεί για γενική ανάφλεξη . Φοβάμαι ότι μεταξύ των Αλβανών υπάρχουν φανατικοί», καταλήγει ο Σέρβος καθηγητής .

Σαφώς πρόκειται για σχέδιο του ΝΑΤΟ που έχει σκοπό να κινητοποιήσει για μια φορά ακόμη τον αλβανικό παράγοντα , με σκοπό να κόψει την φόρα της Ρωσίας στα Βαλκάνια.

Θα έχουμε μια νέα ανάφλεξη  στα Βαλκάνια από τους Αλβανούς ;

Όλοι οι  διεθνείς ειδικοί αμυντικοί αναλυτές , εδώ και μεγάλο διάστημα συμφωνούν ότι «ναι»,  ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ και της  Τουρκίας θα ξεκινήσει ένα πόλεμο που όμοιο του δεν θα έχουμε ξαναδεί.

https://youtu.be/X9fN2Cmiip8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ