Αρχείο

Οι ΗΠΑ παίζουν στην κυριολεξία με την «φωτιά» νομιμοποιώντας την τουρκική επιθετικότητα στην Συρία

Οι Τουρκικές επιθέσεις  πυροβολικού κατά των ισλαμιστών στην βόρεια Συρία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν ένα  «πολύ καλό αποτέλεσμα» στην περιοχή Manbij", όπου οι ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας και μαχητές  πολεμούσαν τους ισλαμιστές , ανακοίνωσε  Αμερικανός αξιωματούχος .

«Η περιοχή Manbij έχει ονομαστεί  ένα τμήμα μήκους  96,5 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας με την Συρία.

«Υπήρχαν κάποια προβλήματα εδώ  και καιρό. Είχαμε δυσκολίες, στις αποστολές των  αεροπορικών μας  δυνάμεων , και οι Τούρκοι απλά μας βοήθησαν με πυρά πυροβολικού. Γι 'αυτό και ήταν τέλειο αυτό  που συνέβη με τον τρόπο που συνέβη,..», δήλωσε ο Αμερικανός Συνταγματάρχης  Steve Warren μιλώντας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε  δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης, αναφέρει ο τουρκικός τύπος  .

Ο Warren είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται  με την Άγκυρα ενισχύοντας  τον συντονισμό σε επιθέσεις πυροβολικού στην περιοχή αυτή. Ο ίδιος  περιέγραψε το πόλεμο αυτό ως μια κατάσταση  που προσομοιάζει με έναν «Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τίτλο (Η Άγκυρα ζητά την δημιουργία σουνιτικής στρατιωτικής δύναμης εντός του συριακού εδάφους !!), είχαμε αναφέρει ότι «άλλα κόλπα» ετοιμάζουν εφαρμόσουν οι Τούρκοι στην Συρία ,  οι οποίοι με το κουρδικό ζήτημα «ανοικτό »  κάθονται στην κυριολεξία  σε «αναμμένα κάρβουνα». Σε αυτά τα «κόλπα» από ότι διαφαίνεται έχουν την έγκριση των ΗΠΑ , και θα τολμήσουν μια εισβολή εντός Συρίας .

Υπάρχει όμως και η εντολή του Β.Πούτιν σύμφωνα με την οποία « ότι κινείται  πετάει, κολυμπάει, και φοράει τουρκική στολή ή έχει τουρκικό εθνόσημο εξολοθρεύεται». Αυτό πιθανόν να το γνωρίζουν οι γείτονες.  

Υπενθυμίζεται ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν  Κούρδους, Χριστιανούς και Άραβες κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο του στρατηγικού φράγματος Teshrin Dam στο Ευφράτη με την Άγκυρα να παραπονιέται ότι το 85% της δύναμης SDF αποτελείται από μέλη του PYD.

Η προσπάθεια δημιουργίας νεκρής ζώνης για ελέγξουν  την βόρειο Συρία από τους Τούρκους Οθωμανούς ,  θα συντριβεί από την ρωσική δύναμη.

Η Τουρκία πρόσφατα έριξε βολές  πυροβολικού στην περιοχή για να βοηθήσει τις ομάδες της αντιπολίτευσης στην καταπολέμηση των ισλαμιστών .

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ επαίνεσε επίσης την προσπάθεια της Τουρκίας να σφραγίσει τα σύνορά της για να αποτρέψει τη ροή ξένων μαχητών, σημειώνοντας την σκληρή μάχη στην βόρεια Συρία μεταξύ Ισλαμιστών  και  ομάδων της αντιπολίτευσης.

Η τουρκική εισβολή μεθοδεύεται με ένα νομιμοφανή τρόπο από την δύση , αλλά το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι το ίδιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος