Κοινωνία

Συναγερμός στο λιμενικό! Κρατούμενος το ''έσκασε'' & πήδηξε στη θάλασσα από πλοίο- Πώς ξέφυγε από τους αστυνομικούς

Ενας άνδρας ηλικίας 44 ετών, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 11μηνη φυλάκιση για υποθέσεις ναρκωτικών είναι ο κρατούμενος που υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε στη θάλασσα από πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγια Πειραιάς-Ψαρά-Χίος κι έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Το πλοίο ακινητοποιήθηκε αμέσως και σήμανε συναγερμός στο κέντρο ελέγχου του Λιμενικού Σώματος. Ωστόσο, ο άνδρας δεν έχει δώσει σημεία ζωής και οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι κι αυτή την ώρα από αέρος και θαλάσσης. Στις έρευνες μετέχουν σκάφη του λιμενικού, κάποια παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Το συμβάν έλαβε χώρα περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου όταν το πλοίο βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Ψαρών. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι σχετικά καλές και συμβάλουν στην επιχείρηση εύρεσης και διάσωσης.

 

Ποιος είναι ο κρατούμενος, πώς ξέφυγε από τους αστυνομικούς

Σύμφωνα με το Politischios.gr, πρόκειται για 44χρονο κρατούμενο γεννηθέντα το 1978 στη Νέα Ιωνία Αττικής, ο οποίος μεταγόταν στις δικαστικές φυλακές της Χίου, στο πλαίσιο 11μηνης φυλάκισης για υπόθεση σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Α.Σ., λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ζήτησε από τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν να ανέβουν στο κατάστρωμα του πλοίου για τσιγάρο. Εκείνη τη στιγμή, κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των αστυνομικών με αποτέλεσμα να περάσει έξω από τα κάγκελα του πλοίου και να βουτήξει στο κενό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός με τους αστυνομικούς να ειδοποιούν το πλήρωμα του «Νήσος Σάμος» και να ακολουθήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συνδρομή και του Λιμενικού Σώματος. Το πλοίο μάλιστα συμμετείχε στην έρευνα μέχρι και τις 5:30 το πρωί οπότε και συνέχισε το δρομολόγιό του για Ψαρά και Χίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ