Διατροφή
Ενημερώθηκε στις:

Αυτά είναι τα 2 τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο

Η διατροφή διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο καθώς μελέτες έχουν δείξει πως ορισμένες τροφές εγείρουν ζητήματα προσοχής και αντίστοιχα άλλες διαθέτουν φυσικές ουσίες με ισχυρή αντικαρκινική δράση.

Μια διαιτολόγος με ειδίκευση στη σύνδεση της διατροφής με τον καρκίνο, εντόπισε τα δύο είδη τροφών, που συνιστούν τις πιο επικίνδυνες επιλογές που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με δημοσίευμα του dailymail.co.uk. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Το αλκοόλ και τα επεξεργασμένα ή προμαγειρεμένα κρέατα θεωρούνται ως τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα σύμφωνα με την Αμερικανίδα Διαιτολόγο Nichole Andrews, καθώς έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Η Nichole Andrews συνεργάζεται με επιζώντες καρκίνου για να υποστηρίξει την ανάρρωση και την υγεία τους μέσω ειδικού διατροφολογίου και αυτή είναι μια συμβουλή που παροτρύνει όλους να την ακολουθήσουν. 

Στο αλκοόλ όπως αναφέρει η ίδια, περιλαμβάνεται και το κόκκινο κρασί που πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες. Επίσης, συμπληρώνει πως η κατανάλωση οινοπνεύματος δεν αποτελεί μόνο φονικό για την υγεία του ήπατος αλλά αυξάνει τον κίνδυνο για τους καρκίνους του μαστού, του λαιμού, οισοφάγου και του παχέος εντέρου.

Η σύνδεση του αλκοόλ με τον καρκίνο επιβεβαιώνεται και από το Αυστραλιανό Συμβούλιο Καρκίνου, το οποίο αναφέρει ότι υπάρχουν στοιχεία που επαληθεύουν τις εκτιμήσεις αυτές. Άλλωστε το αλκοόλ ενέχει πληθώρα κινδύνων για την υγεία του ανθρώπου καθώς σχετίζεται με το εγκεφαλικό, την παχυσαρκία και την κίρρωση του ήπατος. 

Στα επεξεργασμένα κρέατα που πρέπει να αποφεύγονται περιλαμβάνονται το μπέικον, το ζαμπόν και τα προμαγειρεμένα λουκάνικα.

Αυτά τα κρέατα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου.

«Η υψηλή θερμότητα στην επεξεργασία κρέατος μπορεί να παράγει καρκινογόνες ενώσεις όπως πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες αυξάνοντας περαιτέρω τον κίνδυνο καρκίνου», δήλωσε η Nichole Andrews και συνέχισε: «Τα κόκκινα κρέατα περιέχουν σίδηρο αίμης, ο οποίος όταν μεταβολίζεται, μπορεί να δημιουργήσει επιβλαβείς ενώσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν το παχύ έντερο».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός σύμφωνα με την Δρ. Kimmie Ng, πως από τη δεκαετία του 1990 οι γιατροί έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια ραγδαία αύξηση ατόμων που προσβλήθηκαν με καρκίνο, ειδικά από καρκίνο του παχέος εντέρου. Μάλιστα, οι επιστήμονες αναμένουν ότι ο αριθμός θα διπλασιαστεί έως το 2030.

Η Δρ. Kimmie Ng η οποία ειδικεύεται στους καρκίνους του γαστρεντερικού, στους οποίους περιλαμβάνονται οι καρκίνοι του στομάχου και του παγκρέατος, δηλώνει ότι οι μέρες που ο καρκίνος ήταν ασθένεια των ηλικιωμένων, έχουν τελειώσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ