Διατροφή
Ενημερώθηκε στις:

Γιατρός καταρρίπτει το μύθο με τα φαγητά που θεωρούμε υγιεινά - Ποια δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται

Έντονος αντιδράσεις στον χώρο των social media έχει ξεσηκώσει ένα βίντεο που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral.

Πρόκειται για βίντεο που δημοσίευσε μια γιατρός με έδρα την Καλιφόρνια και ουσιαστικά… θέτει υπό αμφισβήτηση τα οφέλη ορισμένων τροφίμων που παραδοσιακά θεωρούνται υγιεινά.

Με πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές, το μήνυμά της είναι σαφές: δεν είναι όλες οι τροφές που φαίνονται ωφέλιμες.

Ποια φαγητά δεν είναι όσο αθώα όσο φαίνονται

Η εν λόγω γιατρός αναφέρεται κυρίως στην κατανάλωση φρούτων και χυμών, τα οποία, όπως υποστηρίζει, μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επισημαίνει, δε, ότι ορισμένοι χυμοί φρούτων περιέχουν τόση ζάχαρη όση ένα κουτάκι αναψυκτικού, χωρίς τις φυτικές ίνες που υπάρχουν στα ολόκληρα φρούτα.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εν λόγω γιατρός, ακόμη και τα φρούτα που τρώμε μπορεί να μην είναι τόσο «αθώα».

Σύμφωνα με τη Dr. Brown, τα σημερινά φρούτα έχουν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να είναι μεγαλύτερα, πιο γλυκά και να περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες από τους φυσικούς προγόνους τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Στο στόχαστρο και το γάλα βρώμης

Η Dr. Brown αμφισβητεί επίσης την υγιεινή αξία του γάλακτος βρώμης, μιας δημοφιλούς εναλλακτικής λύσης μεταξύ των vegans και όσων έχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, το γάλα βρώμης έχει υψηλή περιεκτικότητά σε υδατάνθρακες και ζάχαρη και επισημαίνει πως πρόσθετα όπως συντηρητικά, γαλακτωματοποιητές και πυκνωτικά ως πιθανά αρνητικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ