Διατροφή

Τυρί: Θεωρείται "επικίνδυνο" τρόφιμο - Διατροφολόγος αποκαλύπτει τους καλά κρυμμένους κινδύνους

Το τυρί είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το χειμώνα, αλλά δεν μπορούμε να το τρώμε καθημερινά, υποστήριξε ο διατροφολόγος Αντρέι Μπομπρόβσκι.

Σε συνέντευξή του στο «Radio Sputnik» μίλησε για τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική κατανάλωση του προϊόντος.

Το τυρί καταλαμβάνει σημαντικό μέρος στη διατροφή μας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο γαλακτοκομικό προϊόν δεν είναι κατάλληλο για καθημερινή κατανάλωση, διότι σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης, υπέρτασης και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων, καθώς και ουρολιθίασης.

Συγκεκριμένα, ο Αντρέι Μπομπρόβσκι ανέφερε: «Το τυρί δεν είναι προϊόν καθημερινής κατανάλωσης, επειδή είναι πλούσιο σε θερμίδες, περιέχει κακά λιπαρά και κακή χοληστερόλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα περισσότερα είδη τυριών περιέχουν πολύ αλάτι, το οποίο επίσης αποτελεί απειλή για τον οργανισμό, πρόσθεσε.

Εάν ένα άτομο δεν είναι έτοιμο να αποκλείσει αυτό το προϊόν από την καθημερινή του διατροφή, θα πρέπει να περιορίσει την κατανάλωσή του. Σύμφωνα με τον διατροφολόγο, η ασφαλής ποσότητα τυριού χωρίς να επιφέρει καμία βλάβη στην υγεία είναι 100-150 γραμμάρια την ημέρα.

Με μέτρο, το τυρί στη διατροφή αποτελεί ένα τρόφιμο με υψηλή διατροφική αξία. Οι πρωτεΐνες του είναι «δομικά στοιχεία» για τον οργανισμό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

«Το τυρί είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και αμινοξέα. Η κατανάλωση του τυριού συμβάλλει στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού και στην καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού, διότι οι πρωτεΐνες που περιέχει είναι τα "δομικά στοιχεία", από τα οποία είναι φτιαγμένο το σώμα μας» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, το τυρί είναι πολύτιμη πηγή ασβεστίου και βιταμίνης Β12 που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τον χειμώνα.

«Το τυρί είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και ειδικά Β12 που είναι ένας πρόδρομος της ορμόνης της χαράς, της σεροτονίνης, η οποία λειτουργεί ως μέσο για την πρόληψη της κατάθλιψης, ειδικά το χειμώνα όταν υπάρχει έλλειψη ηλιόλουστων ημερών» είπε καταλήγοντας ο διατροφολόγος Αντρέι Μπομπρόβσκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ