Διατροφή

Αυγά: Γιατί κάνουν καλό στον εγκέφαλο; Τελικά προκαλούν χοληστερίνη;

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της περιεκτικότητάς τους σε Ωμέγα-3 λιπαρά, ωστόσο αυτό δεν ισχύει καθώς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αυτά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αυγά ευνοούν τη λειτουργία του εγκεφάλου καθώς περιέχουν όλα τα συστατικά που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να λειτουργήσει σωστά. Ποια είναι αυτά; Πέρα από την πρωτεΐνη, είναι ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το φυλλικό οξύ, η χολίνη, το ιώδιο, το σελήνιο, η βιταμίνη Α και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Μάλιστα η περιεκτικότητα του αυγού σε χολίνη είναι πολύ σημαντική για τον εγκέφαλο. Η χολίνη βοηθά στην οικοδόμηση των πιο σημαντικών μεμβράνων του εγκεφάλου, ενώ συντελεί και στη βελτίωση της μνήμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελικά τα αυγά προκαλούν χοληστερίνη;

Αν και περιέχουν τόσο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον εγκέφαλο, μήπως εντέλει βλάπτουν την καρδιαγγειακή λειτουργία προκαλώντας χοληστερίνη; Η σύνδεση των αυγών με τη χοληστερίνη έχει καταρριφθεί τα τελευταία χρόνια από επιστημονικές μελέτες που ανανεώνονται συνεχώς. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που συνέλεξε δεδομένα απο 50 διαφορετικές χώρες και δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, όσοι καταναλώνουν 7-8 αυγά την εβδομάδα έχουν καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία από όσους καταναλώνουν 1 την εβδομάδα ή λιγότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς να καταναλώσετε τα αυγά

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε τα αυγά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι να φτιάξετε μια ομελέτα ή φριτάτα, με πολλά λαχανικά, που είναι πλούσια σε οξειδωτικά και ευνοούν και αυτά πολλαπλώς τον οργανισμό μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ